Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΤΗΣ ΑΥΓΗΣ : Ή ΔΕΧΕΣΤΕ ΜΕΙΩΣΕΙΣ 15% Ή ΑΠΟΛΥΕΣΤΕ

πηγή:


Στυγνός εργοδότης το Δ.Σ "Αυγής". Τηλεσίγραφο προς δημοσιογράφους εφημερίδας: Ή δέχεστε μειώσεις 15% ή απολύεστε.


Δεν φτάνει που ο ΣΥΡΙΖΑ σαν κυβέρνηση προσπαθεί να καταργήσει ουσιαστικά το δικαίωμα της απεργίας, ασκώντας μια τόσο αντιλαϊκή πολιτική ώστε να βγαίνει ο ΣΕΒ και να της δίνει συγχαρητήρια, δεν αρκεί για την άθλια συγκυβέρνηση ότι έχουμε μπροστά μας μια τέτοια εργασιακή ζούγκλα και εργοδοτικό τραμπουκισμό που δεν είχε ξαναζήσει η κοινωνία μας τις τελευταίες δεκαετίες, παρακολουθούμε και τον ΣΥΡΙΖΑ, σαν εργοδότη -μέσω της εταιρίας left media- να μας δείχνει την μοναδική συνέπεια λόγων και έργων σε όλη του την κυβερνητική διαδρομή.


Δεν θα γινόταν να δίνει το "πράσινο" φως στην εργοδοσία να εφαρμόζει μια βάρβαρη αντεργατική πολιτική και ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ να αντιμετώπιζε διαφορετικά τους εργαζόμενους του, γράφαμε σε περασμένη ανάρτηση μας, αναφερόμενοι στις πρόσφατες απολύσεις μας στον ρ/σ "105,5 στο Κόκκινο".

Σήμερα διαβάζουμε -στην ιστοσελίδα της "Αυγής"- ότι ήρθε η σειρά των εργαζόμενων δημοσιογράφων στο κυβερνητικό έντυπο να νιώθουν και στο πετσί τους την βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση όλη την εργαζόμενη κοινωνία, μια πολιτική που στηρίζουν και εξωραΐζουν με όλους τους τρόπους. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η κυκλοφορία αυτού του εντύπου βρίσκεται στα τάρταρα και κινείται γύρω στα 1000 φύλα την ημέρα.

Σαν τον πιο στυγνό εργοδότη ο Διευθύνοντας Σύμβουλος ΔΣ της ΑΥΓΗΣ Δ. Στούμπος έθεσε το δίλημμα στους εργαζόμενους της εφημερίδας: Η δέχεστε νέα οριζόντια μείωση 15% στους μισθούς σας ή απολύεστε. Ξεκάθαρα πράγματα δηλαδή.

Μπροστά σ' αυτή την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων της ΑΥΓΗΣ σε ανακοίνωσή της, που λήφθηκε με ομόφωνη απόφαση, επισημαίνει μεταξύ άλλων:

Απορρίπτουμε την πρόταση του ΔΣ και καλούμε τη Διοίκηση να άρει την αδιάλλακτη στάση της προσερχόμενη στον διάλογο με στόχο την ανάπτυξη της εφημερίδας. Την ίδια στιγμή ζητάμε συνάντηση με τον βασικό μέτοχο, προκειμένου να του εκθέσουμε τις απόψεις και τις προτάσεις μας.

Ενημερώνουμε ότι σε ενδεχόμενες ατομικές κλήσεις προς εργαζόμενους να υπογράψουν τις μειώσεις, αποφασίσαμε αυτές να αντιμετωπιστούν με τη συλλογική μας ισχύ, οπλίζοντας δηλαδή με τη συλλογική μας άρνηση κάθε εργαζόμενο προκείμενου να μην ανταποκριθεί.

Προειδοποιούμε ότι σε περίπτωση, που η Διοίκηση προχωρήσει σε απολύσεις λόγω της παραπάνω συλλογικής στάσης, θα απαντήσουμε άμεσα και δυναμικά με απεργιακές και πολύμορφες κινητοποιήσεις.
===================================================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταροδός-(Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου