Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΑΦΑΗΛΙΔΗΣ, ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΣ: "O EΠΟΜΕΝΟΣ ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΡΟΒΛΕΠΩ ΝΑ ΚΡΑΤΑΕΙ 200 ΧΡΟΝΙΑ. ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΑΔΑ. ΘΑ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΦΑΕΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΗΣ "

Η Κωμικοτραγική ιστορία του Ελληνικού Κράτους «Βασίλης Ραφαηλίδης

πηγή:
Blog:"απέραντο γαλάζιο"
Μαν.Αρκάς

***********************************
Η ιστορια υπαρχει για να μας διδασκει για το μελλον.
Και οταν η ιστορια επαναλαμβανεται, ειδικα σε αυτην την χωρα, τοτε σημαινει οτι μαλλον δεν την γνωριζουμε, η την ξεχναμε, η μας την διδαξαν αλλοιωμενα.
ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΛΑΘΗ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ, ΤΟΤΕ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΡΑΓΩΔΙΑ….καλη ωρα.
**********************************
Στο τελος του κεφαλαιου του για τα γεγονοτα που οδηγησαν στον Διεθνη οικονομικο ελεγχο του 1897, ο συγγραφεας του βιβλιου που γραφτηκε στα τελη της δεκαετιας του 1980 γραφει καταληγωντας: 
"O EΠΟΜΕΝΟΣ ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΡΟΒΛΕΠΩ ΝΑ ΚΡΑΤΑΕΙ 200 ΧΡΟΝΙΑ. ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΑΔΑ. ΘΑ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΦΑΕΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ  ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΗΣ"


 Απο το πισω μερος του εξωφυλλου του βιβλιου διαβάζουμε:
"Oι λαοι δεν εχουν μονο ηρωες. Εχουν και καθαρματα. Στην ιστορια ενος τοπου δεν ανηκουν μονο οι ηρωες ανηκουν και τα καθαρματα, που και αυτα γραφουν ιστορια. Εν παση περιπτωσει, η ιστορια ενος τοπου δεν ειναι μονο μια σειρα απο θετικα γεγονοτα.
Τουτη η συνοπτικη ιστορια της Ελλαδας, απο το 1930 εως το 1974, που γραφτηκε για να ειναι κατ αρχην ενα ευχαριστο αναγνωσμα, επιμενει περισσοτερο στα αρνητικά παρα στα θετικά σημεια της ιστοριας μας. Δινει μεγαλυτερη σημασια στους προδοτες, τους δοσιλογους, ολων των περιοδων, τους πατριδοκαπηλους που δεν ελειψαν ποτε, παρα σε αυτους που νοιαστηκαν ειλικρινα για τουτον τον δυσμοιρο τοπο, που συνεχιζει να υποφερει απο ελλειψη ιστορικης ειλικρινειας.
      
Οι ρητορες των δυο εθνικων επετειων μας, που ειναι δυο, διοτι μια ισως δεν φτανει για να καταλαβουμε πως ειμαστε Ελληνες, δεν θα βρουν τιποτα χρησιμο για αυτους σε τουτο το βιβλιο. Οι δασκαλοι ομως θα μπορουσαν να το χρησιμοποιησουν, σαν βοηθημα αλλα και σαν συμπληρωμα, στις επισημες λογοκριμενες σχολικες ιστοριες, που στοχευουν μαλλον στην αποβλακωση, παρα στην εγρηγορση των Ελληνοπαιδων, που οντας βουτηγμενα απο τρυφερας ηλικιας στο θεσμοθετημενο ιστορικο ψεμμα, θα ηταν παραλογο να περιμενει κανεις, να γινουν καποτε υπευθυνοι και εντιμοι πολιτες, ενος κρατους γεματου απατεωνες!

Αυτό το βιβλίο αγαπάει την Ελλάδα. Και γι’ αυτό δεν την κολακεύει. Λέει τα σύκα, σύκα, και τους προδότες, προδότες και όχι εθνικούς ήρωες. Θα μπορούσε να έχει τίτλο «Αρνητική Ιστορία της Νέας Ελλάδας», αν η άρνηση δεν ήταν αναγκαία για την κατάφαση. Συνεπώς, αυτό το βιβλίο στοχεύει την κατάφαση μέσα από την άρνηση, κατά την προτροπή του Τέοντορ Αντόρνο."

Σε αυτην την κρισιμη καμπη της χωρας η ιστορια υπαρχει για να μας διδασκει. Και να μας αποτρεπει απο επαναλαμβανομενα λαθη.
Αυτην την περιοδο, οπου αυτη η χωρα των 190 χρονων, (ουσιαστικα 100 χρονων αν κανεις λαβει υπ οψη του οτι μεγαλο μερος της Βορειου Ελλαδας εγινε μολις το 1912-1913), που περασε απο το 1821, σε μια "ιδιοτυπη"ανεξαρτησια….

Αυτη η χωρα που βασισε την ανεξαρτησια της σε μια ναυμαχια το 1827, που εκαναν οι ξενοι για εμας, με προφανη ανταλλαγματα…

Αυτη η χωρα που δολοφονησε τον πρωτο Κυβερνητη της στο Ναυπλιο…

Σε αυτην την χωρα που δυο ακομα φορες, (1878-1897), οι γνωστοι πατριδοκαπηλοι την εβαλαν σε περιπετειες…

Αυτη η χωρα που δυο φορες ακομα , εκτος απο την πραγματικη ναυμαχια στο Ναυαρινο, σωθηκε με δυο διπλωματικα "Ναυαρινα", (1881 Συνθηκη Βερολινου και 1897 Συνθηκη Κωνσταντινουπολης), και δεν ειναι σημερα κομματι της Τουρκιας, ενεκα της "Φιλευσπλαχνιας" των ξενων προστατων και δανειστων.

"Φιλευσπλαχνιας" που δοθηκε με πολυ σκληρα ανταλλαγματα.

Απο περιπετειες που αυτη η χωρα μπηκε εξ αιτιας, δικων της και μονο λαθων που αφορουσαν τους λαικιστες-δημαγωγους και κοτσαμπασηδες πολιτικους, μαθημενους στην κλεψια την διαφθορα την πατριδοκαπηλια, το ρουσφετι, την συναλλαγη και τον ψευτοπατριωτισμο, τον κομματαρχισμο.
Αλλα και πολιτες που σε κρισιμες περιστασεις, επελεξαν αυτους που τους οδηγησαν στην καταστροφη, πολιτες που με τις επιλογες τους,  εστειλαν στην απομονωση, καποιους πολυ λιγους εστω στην Νεοελληνικη ιστορια, που ηθελαν να αλλαξουν αυτον τον τοπο.

Μεσα σε αυτες τις σημερινες συνθηκες, ας θυμηθουμε κομματια απο αυτο το Βιβλιο του Βασιλη Ραφαηλιδη, ειδικα την εποχη του Μεγαλου πολιτικου Χαριλαου Τρικουπη, αλλα και το πως οδηγηθηκε η χωρα στην πτωχευση του 1893,  και τον διεθνη οικονομικο ελεγχο του 1897, διεθνη οικονομικο ελεγχο που προεκυψε κυριως, (ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΣΗΜΕΡΑ),  απο τις αποζημιωσεις που μας υποχρεωσαν να καταβαλουμε στην Τουρκια στον πολεμο του 1897. Ενα πολεμο που ξεκινησε τοτε ο καταστροφικος Δεληγιαννης και η πατριδοκαπηλη μεγαλο-ιδεατικη κλικα του, κλικα ομως που ειχε ακολουθησει τοτε η πλειοψηφια του Λαου.


ΕΚΑΤΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΧΡΥΣΑ ΦΡΑΓΚΑ ΤΟΤΕ, ΑΜΥΘΗΤΟ ΠΟΣΟΝ ΩΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ ΕΣΠΡΩΞΕ ΣΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ.

Δυο χρονια πριν ο Τρικουπης ειχε χασει τις εκλογες,  αφου ο Δεληγιαννης που ουσιαστικα χρεοκοπησε την χωρα, του φορτωσε και την χρεοκοπια. Το 1897  ο Δεληγιαννης και η παρεα του, με τον καταστροφικο τοτε πολεμο, εστειλε την Ελλαδα στον Διεθνη Οικονομικο Ελεγχο.


Aποσπασματα απο το βιβλιο:



Πριν τον ΤΡΙΚΟΥΠΗ
Το 1878, η Ρωσια και η Οθωμανικη αυτοκρατορια ενεπλακησαν παλι σε εναν πολεμο.
Πηραν τα μυαλα μας αερα και καναμε ντου στην Θεσσαλια.
Ειχαμε την ΜΕΓΑΛΗ ΙΔΕΑ καρφωμενη στο μυαλο…για τον μαρμαρωμενο Βασιλια, μα μολις πατησαμε το ποδι στην τοτε Οθωμανικη Θεσσαλια, η Ρωσια και η Οθωμανικη αυτοκρατορια υπεγραψαν ανακωχη.
Και υστερα τρεχαμε στους συμμαχους να τους παρακαλαμε να μας προστατεψουν απο τους Οθωμανους που ηταν ετοιμοι να ΜΑΣ ΚΑΤΑΠΙΟΥΝ.

Οι Αγγλοι μας ειπαν:
"Δεν σας ειπαμε εμεις να εισαστε ησυχα παιδια!!Τι πατε μονοι σας στην Θεσσαλια; 
Εμεις καποια στιγμη και χωρις πολεμο θα κανονισουμε να σας την δωσουμε. Λοιπον θα προσπαθησουμε να πεισουμε τον Σουλτανο να μην σας κανει ΝΤΑ-ΝΤΑ."

Και Ω! του θαυματος τον επεισαν και την γλυτωσαμε, απο τις μαλακιες των Ελληνων Μεγαλο-ιδεατων της εποχης…που το ξανακαναν..το 1897… το 1922….το 1974..!!!

Και Ω! του μεγαλυτερου θαυματος, τρια χρονια μετα οι ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΑΓΓΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ, μας εδωσαν την Θεσσαλια μεχρι την Ελασσονα και μερος της Ηπειρου στις περιοχες της Αρτας.

Χωρις να πεσει ουτε ενα βολι, μια ντουφεκια.

Ειδες τι "φιλους" εχουμε.

Καποιοι "κακεντρεχεις" ιστορικοι λενε…λενε…λεω, πως ο ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΣ ΣΙΤΟΒΩΛΟΝΑΣ εκεινη την εποχη ηταν χρυσωρυχειο και οι Αγγλοι σκεφτηκαν πως καλλιεργωντας τον οι Ελληνες θα μπορουσαν να ξεχρεωσουν  δανεια!!!!

Ηταν μια μακροπροθεσμη επενδυση και αυτο. ΕΙΔΕΣ ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΒΛΕΠΑΝΕ ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΥΑ.

Εμεις παντα κοιταμε μονο τι επιδομα θα μας δωσει ο "Μαυρομιχαλης" Υπουργος.

Ετσι ποτε δεν εγινε δικη μας…οχι η Θεσσαλια..αλλα "ο σιτοβωλονας".

Ειδικα μετα το 1981 οταν το Μεταπολιτευτικο κρατος δημιουργησε το σκανδαλο των επιδοτησεων, και αφησε αλωβητους τους νεοοθωμανους μεσαζοντες, ο σιτοβωλονας εγινε ΚΑΓΙΕΝ-ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΟΥΚΡΑΝΕΖΙΚΕΣ ΒΙΖΙΤΕΣ!!!

Μετα την προσαρτηση της Θεσσαλιας ηρθε η δευτερη ευκαιρια, που λεγαμε για τις χαμενες ευκαιριες.
Η ευκαιρια αυτη λεγοταν ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ. 

Λεει ο  Βασιλης Ραφαηλιδης:
"Στον ανδριαντα του Χαριλαου Τρικουπη εξω απο την παλια Βουλη ειναι γραμμενη η περιφημη ρηση του: 
[Η Ελλας θελει να ζησει και θα ζησει]Γιατι το λεει λοιπoν αυτο ο Τρικουπης, αφου απο το 1830 που υπαρχει Ελληνικο κρατος και μεχρι τον θανατο του τουλαχιστον, κανεις δεν επιβουλευεται την εθνικη ανεξαρτησια και την ακεραιοτητα της χωρας;
Κανεις; 
Και οι Ελληνες οι υπ αριθμο ενα εχθροι της Ελλαδας;
Που υπερασπιζονται μετα μανιας την Πατριδα απο εχθρους που περιφερονται απο το ενα σημειο του οριζοντα στο αλλο, ισα-ισα για να μπορουν να την ρημαζουν οι ιδιοι; Η σωστη λοιπον ερμηνεια της ρησης του Τρικουπη ειναι:[H Ελλαδα θελει να ζησει και θα ζησει παρα την θεληση των Ελληνων,που θελουν να πεθανει.]
Ο Χαριλαος Τρικουπης, μυαλο φωτεινο και καθαρο, γεννηθηκε στο Ναυπλιο απο Γονεις Μεσσολογιτες το 1832 και πεθανε το 1896 σε ηλικια 64 ετων στις Κανες της Νοτιας Γαλλιας, σε μια εποχη που δεν υπηρχε ακομα το Φεστιβαλ, υπηρχε ομως η Ελληνικη κακοηθεια που τον απομακρυνε απο την εξουσια στις Βουλευτικες εκλογες του 1895, οταν δεν εκλεχτηκε ουτε Βουλευτης. Τον εκδικηθηκαν γιατι κυνηγησε αγρια τους κλεφτες και τους καταχραστες του Δημοσιου χρηματος που οργιαζαν τοτε, και ΟΡΓΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ. Σημειωστε πως και ο Ελευθεριος Βενιζελος πεθανε κι αυτος στην Γαλλια, στο Παρισι, συγκεκριμενα το 1936, κι αυτος απο μαραζι, γιατι αποπεμφηκε. ΕΚΤΟΤΕ,ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΝΕΙΣ ΚΛΕΦΤΗΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΠΟΠΕΜΠΕΙ ΠΙΑ. ΛΙΓΟ ΩΣ ΠΟΛΥ,ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ"

 "Δυο πραγματα επρεπε να παταξει ο Τρικουπης, προκειμενου να προκυψει κρατος. ΤΗΝ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΗΣΤΕΙΑ. ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ…"

Σας θυμιζει αυτο τιποτα;;;

Αλλωστε ο προγονος σου και ο προγονος μου ηταν μαθημενοι στο μπαξισι στο ρουσφετι και το δοβλετι του ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΙΣΜΟΥ, σιγα μην ηθελαν οργανωμενο και συγχρονο κρατος, μηπως θελουμε εμεις σημερα; 

Στην χωρα μας το 2011 ψαχνουμε ακομα τροπους να χτυπησουμε τους φοροφυγαδες που υπαρχουν απο συστασεως του Νεοελληνικου κρατους.
Ενω οι ληστες ΤΩΝ ΠΑΛΙΩΝ ΒΟΥΝΩΝ ΦΟΡΕΣΑΝ ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΑ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ. 


"Ακομα δημιουργησε την Αγροφυλακη που ειχε στοχο να παταξει την ΖΩΟΚΛΟΠΗ ΠΟΥ ΤΟΤΕ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΗΜΙΚΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ".

Μιμουμενος τον Τρικουπη ο "εξαφανισμενος" πριν 4 χρονια με τον Πολυδωρα ξαναφτιαξαν την αγροφυλακη….!!!!!!!!!!! Απλα για να διασπαθησει ακομα παραπανω το δημοσιο χρημα, αφου πια ουτε ζωα εχουμε ουτε ζωοκλεφτες…ΑΝ ΚΑΙ "ΖΩΑ" ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ!!! 
Αλλα εκει που τα βρηκε σκουρα ο Τρικουπης ηταν με τους καταχραστες του Δημοσιου χρηματος, που εκαναν κανονικους συνεταιρισμους με τους κομματαρχες (παλιους Κοτσαμπασηδες) ειτε με τους ληστες των ορεων. Η κατασταση δεν νομιζω να αλλαξε και πολυ απο τοτε. Αλλωστε ολοι οι κοποι του Τρικουπη πηγαν χαμενοι……
Η Ελλαδα συνεχιζει να ζει στην Προ-Τρικουπικη περιοδο. 
ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ,ΟΠΟΥ ΟΛΟΙ ΚΛΕΒΟΥΝ ΟΛΟΥΣ, ΚΙ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΒΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ.

 Η Ιστορια με τον σημερινο ΦΠΑ, που δεν αποδιδεται υπηρχε απο τοτε αλλα με μια μορφη πιο χαριτωμενη. Οι φοροεισπρακτορες οταν καταφερναν να εισπραξουν φορους, δεν τους κατεθεταν στο δημοσιο ταμειο αλλα στην τσεπη τους. Ο Τρικουπης βρηκε τροπο να τους καταθετουν οι περισσοτεροι στο δημοσιο ταμειο, ΑΛΛΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ ΒΡΗΚΑΝ ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΙΣΩ, ΦΤΑΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ. 
"Ακομα ο Τρικουπης ψηφισε νομο για την ισοβιοτητα και το αμεταθετο των Δικαστων, ΑΦΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ ΕΚΑΝΕ ΜΙΑ ΦΟΒΕΡΗ ΚΑΙ ΤΡΟΜΕΡΗ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ, ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΠΕΤΑΞΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΔΩΡΟΔΟΚΟΥΝΤΑΝ ΦΑΝΕΡΑ. ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥΣ ΜΙΣΟΥΣ. ΕΚΤΟΤΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΓΙΝΑΝ ΠΙΟ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΙ"

Τι θελει να πει εδω ο συγγραφες.
ΟΤΙ…..;;;
Ρωτω εγω ο αφελης!!!! 

Τα παραδικαστικα κυκλωματα απο τα οποια αποκαλυπτεται μονο ενα καθε 100 χρονια;;; 

Συνεχιζει ο Ραφαηλιδης:
"O Kαημενος ο Τρικουπης καθορισε αυστηρα προσοντα προκειμενου να γινει καποιος δημοσιος υπαλληλος, και απομακρυνε οσους μεχρι τοτε ειχαν διοριστει με κομματικο ρουσφετι"
"Αλλα μετα την απομακρυνση του Τρικουπη απο την πολιτικη ολα επανηλθαν στην προτερα αθλια κατασταση. Και αναμενουν απο τοτε τον νεο Τρικουπη. Που προς το παρον καποιοι αφελεις τον ειδαν στο προσωπο του Ανδρεα Παπανδρεου". 

Σημ. Το βιβλιο αυτο γραφτηκε στην δεκαετια του 1980.

Ακομα εφκιαξε τους Ελληνικους σιδηροδρομους που λειτουργουν ακομα και σημερα ΜΕ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗ"
Επειδη καποια ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΟΒΛΕΤΙΑ Κτελατζηδων και ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑΔΩΝ, σε συνεταιρισμο με τα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΟΒΛΕΤΙΑ των ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΠΡΟΥΧΟΝΤΩΝ δεν ηθελαν να αναπτυχθει ο σιδηροδρομος σε ολη την Ελλαδα, οπως σε Ολη την Ευρωπη, το πιο ομορφο και οικολογικο μεσον. Μετα το 1981 καποια αλλα ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΟΒΛΕΤΙΑ ΣΤΟΝ ΟΣΕ σε συνεταιρισμο με τους Βουλευτες προυχοντες που νομοθετουσαν, εφευραν την ΠΑΤΕΝΤΑ ΤΩΝ ΜΑΥΡΩΝ ΒΑΓΟΝΙΩΝ…Αχ κακομοιρε Τρικουπη, πεθανες χωρις δεκαρα τσακιστη, ΟΥΤΕ ΜΙΑ "ΧΟΡΗΓΙΑ" ΔΕΝ ΠΗΡΕΣ, ΟΠΩΣ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ, αλλα αντιθετα εισεπραξες ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ που ακολουθησε την Δημαγωγια του Δεληγιαννη, και σε εστειλε στον πολιτικο και βιολογικο θανατο… Ενος λαου που του αρεσει απο το 1821 να ακολουθα τους λαικιστες και τους δημαγωγους, που του αρεσει να του χαιδευουν τα αυτακια του, με ερωτικες πολιτικες λεξεις.
Το ιδιο ακριβως εκανε αυτος ο Λαος και στην αλλη μεγαλη ευκαιρια που του παρουσιαστηκε…αλλα την πεταξε στα σκουπιδια οταν στις εκλογες του 1920, δεν ψηφισε τον "πολεμοκαπηλο" ΒΕΝΙΖΕΛΟ, αλλα τους αλλους τους "Ειρηνοφιλους" ….και υστερα δυο χρονια μετα εκει στα βαθη της Μικρας Ασιας, ηρθε η καταστροφη απο αυτους που ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΟΥΝ ΤΟΝ "ΜΑΡΜΑΡΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΙΑ" !!! Σαν αυτο που ειπε ο ψηφιζομενος απο την πλειοψηφεια των Νεοελληνων Μακεδονων, Ο ΖΟΡΟ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ, πριν λιγα χρονια, απευθυνομενος στον "ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟ" τεως πρωθυπουργο !! Τι του ειπε; "Κυριε προεδρε εισαστε ο πολιτικος ερωτας των Ελληνων"¨!!!.. και ομως ειναι δυνατον!!!! ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΗΤΑΝ….. Αλλα ας συνεχισουμε με τον Τρικουπη,



ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΤΗΣ ΔΙΩΡΥΓΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ.


Και συνελαβε την ιδεα υλοποιησης της ζευξης Ριου Αντιριου, που ηθελε να την υλοποιησει αλλα …υλοποιηθηκε 110 και πλεον χρονια μετα…επειδη καποια τοπικα δοβλετια στην ΑΧΑΙΑ, σε "συνεταιρισμο" με τους Βουλευτες προυχοντες δεν αφηναν να υλοποιηθει αυτο το εργο λογω των φερρυ-μπωτ.
Η ΙΣΤΟΡΙΑ "ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ"  ΣΠΕΙΡΟΕΙΔΩΣ, και καλο ειναι να διδασκομαστε απο αυτην για να μαθαινουμε και να μην ξανακανουμε τα ιδια λαθη.

Οποιος την διαβασει ΤΗΝ ΞΑΝΑΒΛΕΠΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ..και οποιος Λαος ξεχναει την Ιστορια του ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΛΛΟΝ
Αντιγραφω και παλι τον Ραφαηλιδη,σε γεγονοτα ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ,και πεστε μου στο τελος αν ολη η τοτε κατασταση σας θυμιζει τιποτα………
"Για πρωτη φορα,ο Τρικουπης, γινεται πρωθυπουργος το 1881" …100 χρονια μετα εγινε ο Αντρεας…αλλα δεν εγινε Τρικουπης ποτε του.. Αν και η ιστορια του προσφερε την ευκαιρια.. και συγνωμη σε οσους χαλαω μυθους ΙΕΡΩΝ ΑΓΕΛΑΔΩΝ.

Και ο Ραφαηλιδης συνεχιζει το κομματι αυτο στο βιβλιο του που αξιζει να το διαβασετε ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΙΓΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ:
"Και τις εκλογες που κανει το 1885 ειναι τοσο αψογες που οι πολιτικοι του αντιπαλοι τον θεωρουν περιπου…ηλιθιο που της εχασε! Κυριως ο Δεληγιαννης που δεν περιμενε να της κερδισει διοτι κατα τα ειωθοτα ανεμενε βια και νοθεια εκ μερους του Τρικουπη. Ο Τρικουπης ειναι ο πρωτος Ελληνας πολιτικος που αποκηρυσσει δημοσιως την βια και την νοθεια, που ηταν εθιμα μεχρι τοτε. Και οχι μονο αυτο, αλλα λεει απο πανω πως οι Ελληνες πρεπει να παψουν να ψηφιζουν τους κουμπαρους και τους τοπαρχες, και να αρχισουν να ενδιαφερονται για τις πολιτικες ιδεες των προσωπων και των κομματων. ΔΕΝ ΒΑΡΙΕΣΑΙ,ΑΥΤΟΣ ΤΟ ΕΙΠΕ ΑΥΤΟΣ ΤΟ ΑΚΟΥΣΕ.

Λοιπον αυτο που κανει ο Δεληγιαννης οταν το 1885 γινεται για πρωτη φορα πρωθυπουργος, ειναι να χαλασει οτι ειχε φκιαξει ο Πολιτικος του αντιπαλος. Πρωτα απο ολα ειπε πως δεν χρειαζονταν προσοντα για να γινει καποιος Δημοσιος Υπαλληλος. Η ΑΠΟΨΗ ΑΥΤΗ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ. Στην συνεχεια αποφανθηκε πως οι πολλοι φοροι κανουν κακο στους Ελληνες. ΖΗΤΩ οι Ελληνες κατω απο τα μπαλκονια. ΕΣΕΝΑ ΘΕΛΟΥΜΕ! Υστερα λεει πως οι Ελληνες πρεπει να εισβαλουν στην Τουρκια.
Και η ευκαιρια δινεται οταν οι Βουλγαροι ξεσηκωνονται κατα των Τουρκων στην Ανατολικη Ρωμυλια. Γνωριζοντας τα χουγια του Δεληγιαννη και των παντα πεινασμενων Ελληνων που συνδυαζουν τα μεγαλα ιδανικα με την μεγαλη ΜΑΣΑ, ολοι οι ξενοι Πρεσβευτες του λενε να κατσει φρονιμα γιατι δεν ειναι σωστο να βαραν τους Τουρκους απο την μια πλευρα οι Βουλγαροι και απο την αλλη οι Ελληνες. Ενας ενας με την σειρα του, και οχι Δρυος πεσουσης, πας ανηρ ξυλευεται. Μπα,τιποτα ο Δεληγιαννης που υποσχεται στους Ελληνες νεα εδαφη και συνεπως νεα μασα σε βαρος των νεων Ιθαγενων. Τοτε,ολοι οι πρεσβευτες εγκταταλειπουν την Αθηνα, και ολες οι προστατιδες δυναμεις κηρυσσουν τον ναυτικο αποκλεισμο της Ελλαδας. Και ο κοκκορομυαλος Δεληγιαννης πεφτει επιτελους. Και αναλαμβανει ξανα ο Τρικουπης. Που σπευδει αμεσως να αποκαταστησει τις Ειρηνικες σχεσεις με την Τουρκια, ωστε οι πρεσβευτες να επιστεψουν και ο αποκλεισμος να αρθει. Ομως,το 1890, τις εκλογες τις κερδιζει και παλι ο Δεληγιαννης, που σχηματιζει κυβερνηση.
ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΕΙ ΕΝΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΔΑΝΕΙΣΜΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΑΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΜΟΦΑΗΔΕΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΙΖΕΙ ΑΒΕΡΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ. Μεχρι και ο τοτε Βασιλιας αγανακτει. Και ετσι το 1892 ο Τρικουπης ξαναρχεται στα πραγματα, παραλαμβανοντας απο τον Δεληγιαννη το πληρες χαος.
Η Κυβερνηση αδυνατει να πληρωσει τα χρεη που συσσωρευσε ο Δεληγιαννης, και ο Τρικουπης, την 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, του 1893, λεει στηνΒΟΥΛΗ, το ιστορικο, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕΝ.
Και στις εκλογες του 1895 Ο ΑΙΣΧΡΟΣ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΦΟΡΤΩΝΕΙ ΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ. Το Τρικουπικο κομμα καταποντιζεται και ο Τρικουπης δεν εκλεγεται ουτε Βουλευτης. ("Ανθ’ημων,ο Γουλημής"- στο Μεσολογγι)
Την επομενη χρονια πεθαινει στις Καννες. Αιωνια του η μνημη. "


Για να προκαταβαλω καποιους.
Η αντιστοιχιση εχει να κανει με τα ΓΕΓΟΝΟΤΑ.
Οποιαδηποτε αντιστοιχιση με προσωπα θα ηταν ιστορικα ατυχης.
Κυριως οχι τοσο απο την πλευρα του Δεληγιαννη, οπου υπαρχουν αρκετες ομοιοτητες με καποιους "απογονους" του, αλλα απο την πλευρα του Τρικουπη.
Η ΕΜΒΕΛΕΙΑ του ειναι τεραστια. Μονο διπλα στον Βενιζελο και τον Καποδιστρια μπορει να σταθει. Οι υπολοιποι ειναι απλα ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΕΣ. Και αποδειχθηκε αμειλικτα απο την ιστορια.
Οπως μετριος αποδειχθηκε και ενας Λαος που αυτους τους τρεις, τους αντιμετωπισε με περισση ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ. Τα γεγονοτα ομως εκεινης της περιοδου.. ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΔΑΞΟΥΝ.. αν και δεν το νομιζω, διοτι η φιλοσοφια του ΝΕΟΟΘΩΜΑΝΙΣΜΟΥ ειναι βαθεια ριζωμενη… Η ιστορια εξελισσεται με την μορφη σπειρας, λεει η διαλεκτικη του Μαρξ. Δεν επαναλαμβανεται ακριβως. ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΟΜΩΣ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ. Η ιστορια επαναλαμβανεται ΑΚΡΙΒΕΣΤΑΤΑ, και επαναλαμβανει τον εαυτο της. Και οταν η ιστορια επαναλαμβανεται εξελισσεται σε φαρσα… ΑΛΛΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΤΡΑΓΩΔΙΑ…!!!


1897 Η ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ Ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ..
To 1897 λοιπον και καθως η Κρητη εβραζε, καποια "Εθνικη Εταιρεια" στην Ελλαδα, που εγινε κρατος εν κρατει, ΔΗΛΑΔΗ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ, εβαλε το ζητημα της Ενωσης της Κρητης με την Ελλαδα, κατι που ακομα δεν ειχαν βαλει οι Κρητικοι. Αυτο που μεχρι τοτε ειχε κατορθωσει η Κρητη ηταν η Αυτονομια της απο την Οθωμανικη Αυτοκρατορια. Η εθνικη ομως αυτη εταιρεια στην Ελλαδα που πισω της κρυβονταν ολοι οι "Ιεραποστολοι" της Μεγαλης Ιδεας, των Δεληγιανναιων και των λοιπων ανιστορητων Λαικιστων που φωναζουν με "υστερικο-πατριωτισμο" ..καλη ωρα, εβαλαν και το ζητημα καταληψης της Κωνσταντινουπολης-Αγιας Σοφιας-Μαρμαρωμενου Βασιλια,κ.λ.π-κ.λ.π, οπως και πριν το 1878,οπως και μετα το 1922, οπως και μετεπειτα το 1974, οπως και τωρα καποιοι γραφικοι και επικυνδυνοι, που στον δρομο τους ακολουθουν χιλιαδες ανιστορητοι Νεοελληνες, που εχουν σχεση με την αναγνωση της Ιστοριας, οσο ο πελεκανος με την χελωνα.
Εκεινη την περιοδο η Τουρκια ηταν σε ενταση και με την Βουλγαρια και την Σερβια σχετικα με το αιτημα τους για αυτονομια.
Οι "υπερπατριωτες"της Εθνικης εταιρειας, πιστευουν πως ειναι η ευκαιρια για τις "Μεγαλες ιδεες τους", καταστροφικες θα ελεγα εγω. 


Αντιγραφω και παλι απο το βιβλιο: "Αντι να ηρεμησουν που Κυβερνητης της Κρητης θα ειναι ο γιος του Βασιλια Γεωργιου του Α, πριγκηψ Γεωργιος, εμπραχτη δηλωση απο την μερια των Μεγαλων δυναμεων πως υπαρχει σαφης σχεση αναμεσα στην Ελλαδα και την Κρητη, προκαλουν τετοια αναταραχη, που υποχρεωνουν την κυβερνηση παρα την θεληση της, να ερθει σε μια κατασταση ακηρυχτου πολεμου με την Τουρκια. Προς το παρον ομως πολεμος δεν γινεται. Ομως ολοι καταλαβαινουν πως θα γινει. Τα γνωστα Ελληνικα Νταηλικια δεν μπορει παρα να οδηγησουν προς τα εκει. Και οδηγουν πραγματι οταν η Τουρκια συμβιβαζεται με τους Βουλγαρους και με τους Σερβους, που και αυτοι ζητουν αυτονομια αυτην την εποχη, οπως οι Κρητικοι. Τωρα η Πυλη ειναι ελευθερη να στραφει κατα των Ελληνων που πηραν φορα.
Ο παντα καταστροφικος Δεληγιαννης, που ειναι πρωθυπουργος, συγκεντρωνει στα συνορα, που τοτε ηταν ο Θεσσαλικος Βορρας, 45.000 στρατο, 1000 ιππεις, και 70 πυροβολα και ειναι ετοιμος να εισβαλει στην τοτε Τουρκια, δηλαδη στην Νοτια Μακεδονια.
Η αρχηγια προσφερεται στον διαδοχο Κωνσταντινο. Αυτος πιστος στους Εγγλεζους την αρνειται. Αλλα ο Δεληγιαννης, που εχει προσχωρησει αναφανδον πια στους Σωβινιστες, λεει στον Βασιλια πως δεν μπορει να εγγυηθει για την τυχη του θρονου, αν ο Κωνσταντινος δεν γινει αρχιστρατηγος.
Ο Βασιλικωτερος του Βασιλεως Δεληγιαννης, ΠΑΝΤΑ ΛΑΙΚΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΔΗΜΑΓΩΓΟΣ, ειναι αιχμαλωτος της εξαλλης μαζας, που ζηταει την συντριβη των Τουρκων. Και ετσι ο διαδοχος,  παει με την στρατια του στην Θεσσαλια, αλλα δεν κηρυσσει τον πολεμο.
Τον πολεμο τον κηρυσσει Η τουρκια, υστερα απο χιλιες-δυο διπλωματικες προσπαθειες να τον αποφυγει.
Την 5η Απριλιου του 1897.
Την μερα αυτη ο Τουρκικος στρατος εξορμα απο τα στενα της Μελουνας και γινεται χαμος. Χαμος και χαλασμος. Που η Ελλαδα ειχε να δει απο την εποχη του Ιμπραημ…. Οι ελληνες ανθιστανται ηρωικα για τις δυο πρωτες μερες. Την τριτη αρχιζει μια ατακτη φυγη προς ολα τα σημεια του οριζοντα…. Η Λαρισα εκκενωνεται και οσοι στρατιωτες ειναι εκει υποχωρουν προς τα Φαρσαλα. Στην Αθηνα επικρατει πληρης συγχυση και πανικος"

..Αυτο μου θυμιζει λιγο ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΣΥΓΧΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΝΙΚΟ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΠΑΛΙ ΣΤΙΣ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ 1974, ΟΤΑΝ ΠΑΛΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΔΕΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ, ΕΡΙΞΑΝ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΟ ΚΑΙ ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ…η Ιστορια σε αυτην και μονο αυτην την Χωρα επαναλαμβανει τον εαυτο της… Αλλα συνεχιζω απο το βιβλιο:
"Ο Καταστροφικος Δεληγιαννης που προκαλεσε αυτην την συμφορα παραιτειται, για να τον διαδεχτει την 18 Απριλιου ο ΔημητριοςΡαλλης. Φανατικος υπερμαχος και αυτος του πολεμου κατα των Τουρκων, ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΒΑΖΕΙ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΣΤΑ ΣΚΕΛΙΑ, και αρχιζει μια παλαβη τρεχαλα απο Πρεσβεια σε πρεσβεια, εκλιπαρωντας τους ισχυρους να μεσολαβησουν για να αποφευχθουν τα χειροτερα. ΔΗΛΑΔΗ Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ, αν και οι Τουρκοι δεν δειχνουν τετοια διαθεση επι του παροντος."


Ρε τι ομοιοτητα με τα γεγονοτα του 1974 ειναι αυτη!!!!!!
Αλλα συνεχιζω την αντιγραφη: "Δεχονται ομως την προταση των μεγαλων δυναμεων να φανουν επιεικεις, και φαινονται οντως. Μεγαλυτερο ρεζιλικι δεν θα μπορουσε να υπαρξει…. Πανω εκει την 30η Απριλιου, η Ελληνικη κυβερνηση δεχεται ανευ ορων το σχεδιο των Μεγαλων δυναμεων για την διευθετηση του προβληματος της Κρητης, που εκκρεμουσε οταν αρχισε πριν 25 μερες ο πολεμος. Δεχεται ΕΠΙΣΗΣ ΤΙΣ ΚΑΛΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΑΤΙΔΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΓΙΑ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ "ΔΙΚΑΙΗ ΕΙΡΗΝΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ".
Αλλα οι Τουρκοι θελουν να διαπραγματευθουν απ ευθειας με τους Ελληνες. Και συνεχιζουν ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟ ΤΟΥΣ, ΠΡΟΣ ΤΑΚΑΤΩ, ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΑΖΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΜΕΣΑ. Ο Καιζερ,του οποιου η αδερφη ειναι συζυγος του διαδοχου Κων/νου λεει στους Τουρκους:
-ΑΡΚΕΤΑ ΠΑΙΞΑΤΕ,ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ.
Και ο Τσαρος Νικολαος, του οποιου θεια ειναι η Βασιλισσα Ολγα, λεει στον Αβδουλ Χαμιτ:
-ΡΕ ΦΙΛΕ ΘΑ ΜΑΣ ΧΑΛΑΣΕΙΣ ΤΟ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟ ΕΚΕΙ ΚΑΤΩ!! Ομως οι Τουρκοι ζητουν ολοκληρη την Θεσσαλια, προκειμενου να συναψουν ειρηνη. Και τοτε νασου οι Αγγλοι,τους λεν:
EINAI XΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΕΘΙΜΟ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ!!. Μα τον Θεο,ετσι ακριβως ειπαν!!
Και οι Τουρκοι ειπαν:Ε,αφου ετσι ειναι εθιμο, τι να κανουμε! Ολοι σπαν πλακα και κυριως Οι Τουρκοι" 


Τωρα θα μου πειτε και την μαλακια καναμε και την Θεσσαλια μας την ξαναδωσαν;; Βεβαιως η συνεχεια ειναι συναρπαστικη και δειχνει οτι αυτη η χωρα παντα μπηκε σε περιπετεις εξ αιτιας των δικων της λαθων, των επιλογων των δικων της υπηκοων, και κανενος ξενου εχθρου, δανειστη η τοκογλυφου.
Απο το 1821, μια στο Ναυαρινο, δευτερη το 1878, και τριτη το 1897, ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΜΑΣ ΣΩΣΑΝΕ 
ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΥΡΚΙΑ,
ΑΛΛΑ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΤΙΜΗΜΑ, ΚΑΙ ΑΠΟ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΛΑΘΗ.

Συνεχιζω την αντιγραφη: "Στην Κωνσταντινουπολη που εγιναν οι διαπραγματευσεις για την ειρηνη, ερημην των ελληνων, που δεν τολμησαν να πανε και εμπιστευτηκαν τις Μεγαλες προστατιδες δυναμεις, οι Τουρκοι εδειξαν μεγαλο ενδιαφερον για την Λαρισα, οχι ομως για ολοκληρη την Θεσσαλια. Και επειδη δεν μπορουσαν να εχουν την Λαρισα χωρις να εχουν την Θεσσαλια, τελικα περιοριστηκαν στην συμβολικη παραχωρηση απο μερους της Ελλαδας, μιας εντελως αγονης και ακατοικητης λωριδας, αναμεσα στον Ολυμπο και τα Καμβουνια. ΟΜΩΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΠΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΩΣ ΗΤΤΗΜΕΝΗ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΟΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΣΥΜΒΟΛΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ. ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΚΑΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΝ ΤΑ ΚΕΡΔΗ, ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΓΧΝΙΔΙΑ. ΖΗΤΗΣΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΕΚΑΤΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΧΡΥΣΑ ΦΡΑΓΚΑ, ΠΟΣΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ. ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΠΑΝ:NAI ΘΑ ΣΑΣ ΤΑ ΔΩΣΟΥΜΕ -ωςεντιμοι παιχτες που επαιξαν και εχασαν.Ναι αλλα που θα τα εβρισκαν;; Mα απο Δανεια οπως παντα, οπως και τον καιρο της ειρηνης -οπως και τον καιρο των εμφυλιων μεταξυ Ρουμελιωτων και Μωραιτων το 1823-1825(!!!). Ναι αλλα ποιος τρελλαθηκε να δανεισει στην Ελλαδα ενα τετιοιο ποσον, για να το τζιραρει η Ελλαδα ενδεχομενως, και παλι σε εναν επομενο πολεμο με τους Τουρκους, η καποιους αλλους προαιωνιους η περιστασιακους εχθρους της Πατριδας -η σπαταλες, διαφθορα, διορισμους, και τα γνωστα;; Με τα πολλα οι Ξενοι δεχονται, να μας δανεισουν για να πληρωσουμε τους Τουρκους. ΑΛΛΑ ΥΠΟ ΤΟΝ ΟΡΟ ΠΩΣ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΘΑ ΕΣΤΕΛΝΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ ΑΠ ΕΥΘΕΙΑΣ ΤΙΣ ΔΟΣΕΙΣ. ΤΕΤΟΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ.ΚΑΙ ΟΥΤΩ ΠΩΣ, ΠΡΟΕΚΥΨΕ Ο ΠΕΡΙΦΗΜΟΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ .(ΔΟΕ). Που εισεπραττε τα εσοδα απο το χαρτοσημο, τα Τελωνεια Αθηνων, Πατρων, και Συρου, και εν μερει απο τα προιοντα του Ελληνικου μονοπωλιου, οπως ηταν τοτε το αλατι και τα σπιρτα. Οι παλιοτεροι θα θυμουνται μια κορδελα που υπηρχε πανω στο κουτι με τα σπιρτα που εγραφε, που εγραφε ΔΟΕ. Αυτη η τρομερη κορδελα-σημα κατατεθεν της ελληνικης σοβινιστικης μωριας, υπηρχε και μετα την ληξη του Β Παγκοσμιου Πολεμου. ΑΠΟ ΤΟ 1897, ΓΙΑ 50 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ. Παλι καλα."

Και το κεφαλαιο του βιβλιου που αναφερεται στην εποχη εκεινη καταληγει: "O EΠΟΜΕΝΟΣ ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΡΟΒΛΕΠΩ ΝΑ ΚΡΑΤΑΕΙ 200 ΧΡΟΝΙΑ. ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΑΔΑ. ΘΑ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΦΑΕΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΗΣ"
===================================================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)
       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου