Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

Η ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ, Η ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΤΟ ΠΑΣΟΚ, ΟΙ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟΠΑΣΟΚ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ


πηγή:
Κώστας Καίσαρης

Είναι και θέμα αισθητικής

Κι ύστερα σου λένε ότι ο Αλέξιος Τσίπρας είναι ταλαιπωρημένος από τις κακουχίες των διαπραγματεύσεων και χρήζει φαρμακευτικής υποστήριξης για να τα βγάλει πέρα. Τρίχες κατσαρές. Μια χαρά τον κόβω. Από κάθε άποψη.

Το έχει πει και ο ίδιος άλλωστε, στην Ντόρα Μπακογιάννη στη Βουλή, μετά πάσης μετριοπάθειας: «Εγώ έγινα πρωθυπουργός στα 41 μου χρόνια, χωρίς να προέρχομαι από πολιτικό τζάκι». Εσύ, δηλαδή, με πατέρα πρώην πρωθυπουργό, ούτε πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν κατάφερες να γίνεις. Είναι δυνατόν να είσαι πρωθυπουργός και να κακοπερνάς; Αυτά ότι δήθεν στενοχωριέται, ότι είχε βγάλει έρπη είναι παραμύθι φούρναρης. Για να τον λυπούνται οι κυράτσες και να λένε για «το καλό παιδί που πήγε κι έμπλεξε μ' αυτήν την γκιόσα τη Μέρκελ και τον χλεμπονιάρη τον Σόιμπλε. Τους καλούς ανθρώπους σημαδεύει ο Θεός».

Ξεφύγαμε όμως. Και μια χαρά τα πάει και μια χαρά περνάει ο Αλέξης. Όπως έχει τραγουδήσει ο Χρηστάκης και άδουν οι περισσότεροι Έλληνες, όταν έρχονται στο τσακίρ κέφι στις ταβέρνες, «από κανάρα σε κανάρα». Από την 31χρονη Έφη Αχτσιόγλου, στην 28χρονη Κατερίνα Νοτοπούλου. Την επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη. Το οποίο εγκαινιάζει ο ίδιος ο πρωθυπουργός σήμερα. Και προς Θεού μη γίνει καμιά παρεξήγηση, μακριά από μένα κάθε μομφή περί σεξισμού. Μιλάμε πολιτικά και αισθητικά. Για να επιλέξει τα δύο αυτά κορίτσια ο πρωθυπουργός, κάτι ξέρει. Κάτι είδε. Σχετικά με την πολιτική τους οξυδέρκεια. Υπάρχει άλλωστε μακρά παράδοση στην κεντρική πολιτική σκηνή. Με επιφανείς πολιτικούς άνδρες να εμπιστεύονται τα νιάτα.

Όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Παλαιότερα με τη Μιλένα Αποστολάκη και σχετικά προσφάτως με την Αφροδίτη Αλ Σαλέχ. Αν πάμε πιο πίσω, θα βρούμε την εμπιστοσύνη με την οποία είχε περιβάλλει ο Ανδρέας Παπανδρέου τη Βάσω Παπανδρέου. Θα βρούμε την Άννα Διαμαντοπούλου. Με τον Μένιο Κουτσόγιωργα να την επιλέγει για νομάρχη Καστοριάς στα 25 της. Οφείλουμε δηλαδή να αναγνωρίσουμε την πρωτοπορία του ΠΑΣΟΚ και σε αυτό το μείζον πολιτικό ζήτημα: Της ανάδειξης νέων γυναικών στην κεντρική πολιτική σκηνή. Πού να φτουρίσουνε μπροστά τους αυτές οι σκουριασμένες συντηρητικούρες της Νέας Δημοκρατίας. Τι έχουνε να μας δείξουνε; Μια Όλγα Κεφαλογιάννη που πάει στις συναυλίες του Πλιάτσικα κι ανεβαίνει ξυπόλυτη στη σκηνή. Σιγά τ' αυγά. Και κόρη του μπαμπά της. Όχι αυτοδημιούργητη. Πού να φτουρίσει στα 28χρονα του Αλέξη; Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο άξιος συνεχιστής του ΠΑΣΟΚ και σ' αυτόν τον τομέα. Όχι μόνο στο παραμύθι.

Πέρα, λοιπόν, από το μήνυμα που στέλνει στην κοινωνία για τόπο στα νιάτα, είναι όπως είπαμε και θέμα αισθητικής. Και γι' αυτούς και για μας: Κατρούγκαλος! Όνομα και πράμα. Ίδιο είναι να σε εκπροσωπεί ο Κατρούγκαλος απέναντι στους δανειστές και ίδιο ένα νέο κορίτσι; Εχουνε καμία σχέση η ξινίλα με τη φρεσκάδα; Και τι σημασία έχουν τα μηδέν ένσημα της Αχτσιόγλου στον ιδιωτικό τομέα; Αυτό που μετράει είναι ότι ο πρωθυπουργός έχει μάτι. Την είδε και την επέλεξε. Αν οι άλλοι είναι στραβοί, φταίμε εμείς; Πέρα από τα προσόντα της, ομορφαίνει με την παρουσία της το υπουργικό συμβούλιο. Ίδιο θα ήτανε να έβαζε ο πρωθυπουργός διευθυντή του γραφείου του στη Θεσσαλονίκη κανέναν βλαχοδήμαρχο με δυο πήχες μουστάκι; Όταν βάζει ένα 28χρονο κορίτσι σαν τα κρύα τα νερά και «νεανική εικόνα» δείχνει μέσω των ΜΜΕ κι εσύ σαν πολίτης κάτι βλέπεις. Μπορεί η σύνταξη κι ο μισθός να μη φτάνουνε, αλλά χορταίνει τουλάχιστον το μάτι. Αυτά.

Ο ένας έγινε αρχηγός επειδή ήτανε ομορφόπαιδο  κι ο άλλος επειδή είναι γιος του μπαμπά του
Στην τηλεόραση έπεσε το μάτι μου τις προάλλες. Ητανε ο πρωθυπουργός που μίλαγε στη κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης να λέει συντρόφισσες και σύντροφοι κι από κάτω ο Κουρουμπλής να τον ακούει. Το θέαμα θλιβερό: Άλλοι να νυστάζουνε και να χασμουριούνται. Άλλοι να βαριούνται και να έχουνε βάλει τις παλάμες τους στα μάγουλά τους. Και ο Τσίπρας να επιτίθεται στον Κυριάκο: Αυτό θα κάνει ο Μητσοτάκης αν έρθει στην εξουσία, το άλλο θα κάνει ο Μητσοτάκης. Εδώ και 30 χρόνια το ίδιο παραμύθι. Για τον μπαμπούλα της Δεξιάς. Λες και άκουγες τον Ανδρέα Παπανδρέου να μιλάει για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Λες και η δήθεν Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ έχει καμιά διάφορα από τη Δεξιά. Θλιβερό. Ο ένας να λέει για το παιδί του κομματικού σωλήνα και ο άλλος για το παιδί της διαπλοκής και της Ζίμενς. Ο ένας να λέει έχω τρία πτυχία. Μόνο αυτός έχει δηλαδή; Αυτός είχε τα λεφτά του μπαμπά του για να πάει να σπουδάσει. Ο άλλος να λέει έχω αγώνες. Μόνο αυτός είναι που έχει αγώνες; Αυτός τους πούλησε. Θλιβερό. Να τσακώνονται ερήμην. Άνευ αντικειμένου. Χωρίς κανένα απολύτως διακύβευμα. Είτε ο ένας είναι πρωθυπουργός είτε ο άλλος, ένα και το αυτό. Οι πολιτικές τους σαν δυο σταγόνες νερό. Όπως και οι πορείες τους. Έτοιμα τα βρήκανε και οι δύο. Ο ένας έγινε αρχηγός επειδή ήτανε ομορφόπαιδο και ο άλλος επειδή είναι γιος του μπαμπά του.

Ο Ιταλός φταίει  για το κατάντημα  του Παναθηναϊκού και ουδείς άλλος
Ευτυχώς που δεν πάθαμε και τίποτα. Και για του λόγου το αληθές, έχουμε και λέμε: για το ότι ο Παναθηναϊκός είναι επτά βαθμούς πίσω στη βαθμολογία φταίει η Εγκληματική Οργάνωση που έχει ήδη αλλοιώσει το πρωτάθλημα. Με τίμια διαιτησία ο Ολυμπιακός θα είχε επτά βαθμούς λιγότερους. Δεν θα είχε κερδίσει ΠΑΟΚ και Πανιώνιο και θα είχε χάσει από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Ο Παναθηναϊκός θα είχε κερδίσει στο Αγρίνιο τον Παναιτωλικό αν δεν του είχανε κλέψει το κανονικό γκολ και θα ήταν αυτός πρώτος, με δύο βαθμούς διαφορά. Για τα τρία γκολ στο «Καραϊσκάκης» έφταιγε ο Ιμπάρμπο, που έβγαλε σέλφι με τον Πάρντο. Στο Γιουρόπα στα εκτός έδρας, με Θέλτα και Σταντάρ, τον κατέσφαξε η Καμόρα της ΟΥΕΦΑ κατ' εντολή του αιμοσταγούς Θόδωρου Θεοδωρίδη, υιού του Σάββα.

Προχθές, στο Άμστερνταμ, κόντρα στην εφηβική ομάδα του Αγιαξ (ενισχυμένη όμως με κάποιους βασικούς), ο Παναθηναϊκός στεκόταν μια χαρά. Ένα γκολ όμως φάβα που έφαγε ο Στιλ και μία ματσολιά του Χουλτ, που πούλησε άνευ λόγου και αιτίας την μπάλα, έφεραν την κατάρρευση. Για την οποία κατάρρευση η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στον προπονητή. Στον Ιταλό μακαρονά που δεν είναι ικανός να εμπνεύσει και να καθοδηγήσει τους παικταράδες που έχει στη διάθεσή του. Όπως βέβαια και η απαράδεκτη νοοτροπία των ποδοσφαιριστών, που δεν ξέρουν σε ποια ομάδα παίζουν. Γι' αυτό κι απαξάπαντες οι έγκυροι σχολιαστές έστησαν στο τοίχο τον Στραματσόνι. Ο Ιταλός φταίει για το κατάντημα και ουδείς άλλος. Ο Αλαφούζος, που τον εμπιστεύθηκε και του επέτρεψε με είκοσι μεταγραφές σε έξι μήνες να μετατρέψει τον Παναθηναϊκό σε κέντρο διερχομένων, ουδεμία ευθύνη φέρει. Θα δούμε λοιπόν, μόλις αλλάξει ο προπονητής, κατά πόσο όλοι αυτοί οι παιχταράδες θα πετάνε.

ΕΡΩΤΗΣΗ
Μήπως ο Αλαφούζος θα πρέπει να ζητήσει το επόμενο παιχνίδι του Παναθηναϊκού για το Γιουρόπα να το σφυρίξει ο Σιδηρόπουλος;

Η πατρίδα μπορεί να κοιμάται ήσυχη. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει την Black Friday και την αποκαλεί «αμερικανιά»
-Observer
===================================================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου