Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Β.ΜΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ:Η ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ


Οι προσπάθειες που καταβάλλουν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η Γερμανία και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για να σώσουν την Ελλάδα είναι πραγματικά αξιοθαύμαστες και περιλαμβάνουν μια σειρά από στοχευμένες επενδύσεις.
Με πρώτη αυτήν της δημιουργίας μιας ειδικής επιχειρησιακής ομάδας άμεσης επέμβασης (κάτι σαν Τask Force) με αποστολή να κάνει τους Έλληνες να πιστέψουν ότι τη χώρα τους κυβερνά ο κ. Σαμαράς. Τον κ. Σαμαρά τον έχουν ήδη πείσει μετά από μια εντατική θεραπεία ηλεκτροσόκ.
Καλά πληροφορημένες πηγές μου από το Βερολίνο μου λένε ότι σε ένα μικρό χωριό της Γερμανίας, κάπου στον Μέλανα Δρυμό, η Task Force έχει στήσει ένα υπερσύγχρονο τηλεφωνικό κέντρο, όπου οι καλύτεροι μίμοι από όλον τον κόσμο μιλούν με τον κ. Σαμαρά. Άλλος προσποιείται την Μέρκελ, άλλος τον Ολάντ, τον Ντράγκι, τον Ομπάμα, την Λαγκάρντ: Ασφαλώς, Αντώνη, ό,τι πεις Αντώνη, ό,τι θέλεις Αντώνη. Έτσι ώστε οι διασκεδαστές του Μαξίμου, Κεδίκογλου και Μουρούτης, να γράφουν ατάκες για τους διασκεδαστές των political show στα μίντια, ότι ο Αντώνης κυβερνάει και διαπραγματεύεται σκληρά τα συμφέροντα της χώρας.
Στο παιχνίδι είναι και ο κ. Στουρνάρας, αυτός που κάνει τον υπουργό Οικονομικών: ο οποίος φαίνεται να πιστεύει ότι ο Στουρνάρας είναι αυτός που ουσιαστικά μετράει στην Ευρώπη, μια σπάνια (μου λένε φίλοι μου ψυχίατροι)περίπτωση αυτό-ύπνωσης.
Φυσικά, το να πιστεύεις ότι ο Σαμαράς θα λύσει την οικονομική κρίση είναι σαν να πιστεύεις ότι ο Κυανοπώγων θα εξιχνιάσει μια σειρά από φόνους γυναικών ή ότι οι 13 πολυεθνικές που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα θα επενδύσουν δισεκατομμύρια, πράγματα προφανώς παράλογα.
Αλλά γι' αυτό χρησιμεύει ο ένοικος του Μαξίμου: να υποδυθεί τον χάρτινο Μεγαλέξανδρο του θεάτρου των σκιών. Όλα πάνε πρίμα, τέλος του χρόνου θα έχουμε ανάπτυξη, θα δημιουργήσουμε 150.000 θέσεις εργασίας. Η αποθέωση του γελοίου.
Ας το παραδεχτούμε: ένας που αποκαλεί προνομιούχους τους σκουπιδιάρηδες, δεν βρίσκεται σε καμιά άλλη χώρα αυτού του Κόσμου, ούτε στη Disneyland.
Έντεκα εκατομμύρια όμηροι παρακολουθούν οργισμένοι την παράσταση έχοντας πλέον πειστεί ότι το εισιτήριο είναι πάρα πολύ ακριβό. Η φάρσα έχει μεταβληθεί σε ταινία τρόμου και όπως είναι γνωστό: ο κλόουν ήταν πάντα μια τραγική φιγούρα, που προκαλούσε το γέλιο, αλλά και τον φόβο ταυτόχρονα.
========================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου