Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, ΤΣΙΠΡΑ - ΚΟΥΛΗ ΜΑΓΑΖΙ


πηγή:

“ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, Τσίπρα-Κούλη μαγαζί” -“Θέλετε δε θέλετε, όσο υπάρχει αδικία, θα υπάρχει κι απεργία”


Δυναμική παρέμβαση στην αίθουσα συνεδριάσεων της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί Ομοσπονδίες και Σωματεία του Δημοσίου, για να καταγγείλουν τη στάση της ηγεσίας που αρνήθηκε να κηρύξει απεργία, για να υπερασπιστεί το δικαίωμα στην απεργία και να διαμαρτυρηθεί για το πολυνομοσχέδιο που έφερε προς ψήφιση η κυβέρνηση.

Οι εκπρόσωποι των σωματείων μπήκαν στο χώρο που συνεδρίαζε η ΕΕ κι άνοιξαν πανό που έλεγε “ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, Τσίπρα-Κούλη μαγαζί”, κι έκαναν θερμές παρεμβάσεις καταγγέλλοντας τη στάση της ηγεσίας του τριτοβάθμιου οργάνου, που προχώρησε ουσιαστικά σε απεργοσπασία, δίνοντας πολιτική κάλυψη στο σχεδιασμό της κυβέρνησης.

Τα παρακάτω αποσπάσματα από τις παρεμβάσεις των συνδικαλιστών που πήραν το λόγο είναι ενδεικτικά:

Έξι νομαρχιακά τμήματα της ΑΔΕΔΥ ζήτησαν συνδικαλιστική κάλυψη και αρνηθήκατε να τη δώσετε. Ξέρατε ότι το πολυνομοσχέδιο καταργεί τα ΒΑΕ και δεν κηρύξατε απεργία. Είστε το λιγότερο απαράδεκτοι.

Ήρθα εδώ από τη Χίο με δικά μου έξοδα, γιατί το Σωματείο δεν έχει μία. Για την απεργία πέσανε κορμιά, χύθηκε αίμα και δεν μπορούν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες να κάνουν την πάπια. Παρά το γεγονός ότι δεν κηρύξατε απεργία, όπως οφείλατε να κάνετε, στο νησί 185 συνάδελφοι απήργησαν και κατέβηκαν στο συλλαλητήριο.

Γιατί δεν κηρύξατε απεργία; Τι ανταλλάγματα πήρατε; Δεν είναι δυνατόν να βάζει πλάτη το τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο στο χτύπημα του δικαιώματος στη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Δεν πήρατε θέση, δεν κηρύξατε καν απεργία. Αλλά και οργανώσατε την απεργοσπασία. Τέτοια κατάντια.

Παίξατε το παιχνίδια της απεργοσπασίας, αλλά δεν σας πέρασε. 60 Σωματεία από το χώρο της Εκπαίδευσης πήραν απόφαση για απεργία.

Καταργούν την απεργία, τα ΒΑΕ, τη μονιμότητα και πιστεύετε ότι όλα αυτά έπρεπε να περάσουν με τρίωρη στάση εργασίας; Αυτή είναι άποψη παραίτησης και πρέπει να παραιτηθείτε.

Προφανώς το αυτί των εργατοπατέρων δεν ιδρώνει εύκολα. Γνωρίζουν όμως πως θα έχουν πάντα απέναντί τους τις ταξικές, αγωνιστικές δυνάμεις. Κι ότι -όπως έλεγε και το πανό των διαδηλωτών- “θέλετε δε θέλετε, όσο θα υπάρχει αδικία, θα υπάρχει κι απεργία”
===================================================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταροδός-(Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου