Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

ΚΥΡΙΕ ΤΣΙΠΡΑ, ΠΛΕΟΝ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ ΟΛΟΙ


Πλέον σας έχουν πάρει χαμπάρι όλοι....


πηγή:
Του Σπύρου Γουδέβενου


Το καλοκαίρι του 2015 ο Αλέξης Τσίπρας, ο μέχρι τότε φουλ αντιμνημονιακός, έκανε κωλοτούμπα, έπαιξε και κέρδισε.

Ο σημερινός πρωθυπουργός με τους παρατρεχάμενους τους, κατάφεραν να πείσουν μεγάλη μερίδα του λαού και ότι προσπάθησαν και απέτυχαν, και ότι το τρίτο μνημόνιο θα ήταν Light σε σχέση με τα δύο προηγούμενα (αν και περιελάμβανε μέτρα που οι διαχειριστές των δύο προηγούμενων μνημονίων δεν θα μπορούσαν ποτέ να περάσουν). Καταλυτικό ρόλο στο παραπάνω βέβαια έπαιξε ότι ο Τσίπρας και ο παλιός ΣΥΡΙΖΑ ήταν μέχρι το 2015 η μόνη ελπίδα για να σκιστούν τα μνημόνια και μετά την κωλοτούμπα δεν υπήρξε ο χρόνος, οι συνθήκες, οι διεργασίες στο Κίνημα να αναπτυχθεί κάποια εναλλακτική πρόταση.



Ο Αλέξης Τσίπρας για να πάρει τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, μίλησε για ένα "παράλληλο πρόγραμμα" που θα ωφελούσε τους πιο φτωχούς την ώρα που θα εφαρμοζόταν το τρίτο μνημόνιο (μαζί με τα άλλα δύο). Η γραμμή του κυβερνώντος κόμματος ήταν ότι το τρίτο μνημόνιο που θα εφάρμοζε δέσμευε μόνο στην ανάγκη δημοσιονομικής πειθαρχίας και τήρησης των οικονομικών στόχων. Ο Τσίπρας πούλησε με επιτυχία ότι δεν είχε δημοσιονομικό κόστος θα το πέρναγε με άνεση στους δανειστές. Το θέμα του χρέους το έλυνε πάντα στο επόμενο τρίμηνο, οι μαζικοί πλειστηριασμοί από funds, τράπεζες δεν θα γινόντουσαν ποτέ γιατί δεν θα συνέφερε οικονομικά τις τράπεζες (που πουλάνε σήμερα κόκκινα δάνεια στο 3-5% της αξίας τους), ότι "περίσσευε" από τις αιματηρή λιτότητα θα το έδινε χωρίς έγκριση από τους δανειστές. Επίσης δευτερεύοντα θέματα όπως ο εκδημοκρατισμός αστυνομίας, τα δικαιώματα πολιτών, ο εκδημοκρατισμός της δικαιοσύνης, η διαπλοκή, οι καναλάρχες θα τύγχαναν μίας "αριστερής" αντιμετώπισης.

Το τι έγινε στα πρωτεύοντα από το 2015 μέχρι σήμερα είναι γνωστό. Μαζί με το τρίτο μνημόνιο, ψήφισε και ένα συμπληρωματικό για το 2019-2020 με μείωση αφορολόγητου και νέα μείωση των συντάξεων. Το θέμα του χρέους δεν λύθηκε ποτέ και συνεχίζει να αποτελεί μοχλό πίεσης για νέα δημοσιονομικά μέτρα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχωρά σε μαζικούς πλειστηριασμούς και μάλιστα τους προστατεύει με χουντικά μέτρα εναντίον του κινήματος κατά των πλειστηριασμών. Το ΕΚΑΣ το εξαφάνισε από χιλιάδες συνταξιούχους, νοσοκομεία, σχολεία δεν έχουν κονδύλια για τον βασικό τους εξοπλισμό. Αποδείχθηκε περίτρανα ότι από το 2010 που μπήκαμε στα μνημόνια, όλα είναι "ΜΝΗΜΟΝΙΟ". Δεν υπάρχουν καλά μέτρα που επί της ουσίας αφορούν την καθημερινότητα του πολίτη μέσα στην μνημονιακή λαίλαπα. Αυτό λέγαμε κάποιοι στον λαό τον Σεπτέμβριο του 2015, αυτό πλέον έχουν συνειδητοποιήσει τα εκατομμύρια των Ελλήνων σήμερα.

Και στα λεγόμενα "δευτερεύοντα" θέματα η κυβέρνηση Τσίπρα δεν διαφοροποιήθηκε από τα πεπραγμένα των κυβερνήσεων Σαμαρά, Παπανδρέου. Η αστυνομία δέρνει διαδηλωτές, οι δικαστές εξυπηρετούν με τις αποφάσεις τους συμφέροντα και χτυπάνε αριστερούς και αναρχικούς. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ξαναφέρνει τις φυλακές τύπου Γ για πολιτικούς κρατούμενους, και συλλήψεις για διαμαρτυρίες που ούτε ο Σαμαράς δεν τόλμαγε να νομοθετήσει. Ο αυταρχισμός άλλωστε είναι φυσικό επακόλουθο της εξυπηρέτησης συμφερόντων λίγων όταν αυτά τα συμφέροντα έρχονται να χτυπήσουν τους πολλούς.

Απλοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την προχθεσινή ψήφιση του Ιδώνυμου για όσους εμποδίζουν πλειστηριασμούς σοκαρίστηκαν. Η αμηχανία τους εμφανής ακόμα και από την παρουσία τους στα social media. Χθες διάβαζα φανατική διαδικτυακή οπαδό του Τσίπρα να δηλώνει σοκαρισμένη από κατάσχεση χρημάτων που της μπήκαν για υπερωρίες, γιατί απλά ξεπέρασε τα 1250 ευρώ ο λογαριασμός της αυτό τον μήνα.. Το τρίτο μνημόνιο άλλωστε χτυπά και αυτούς, και δικά τους χρήματα θα χαθούν, και δικά τους σπίτια θα πλειστηριαστούν!

Μπορεί η εναλλακτική Μητσοτάκη να μην συγκινεί τους πληγέντες από τα τρία και κάτι Μνημόνια που εφαρμόζονται, αλλά είναι εμφανές ότι το μαύρισμα Τσίπρα στις επόμενες εκλογές θα φέρει και την κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ (που έτσι και αλλιώς στερείται κομματικής βάσης) και την ενδυνάμωση προτάσεων ρήξης από τα αριστερά. 


Γιατί απλά δεν είναι όλοι ίδιοι!

===================================================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταροδός-(Β.Π)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου