Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

ΣΟΙΜΠΛΕ ΚΑΙ ΜΕΡΚΕΛ: " ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ή ΔΕΞΙΟΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΚΟΒΕΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ "



πηγή:
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΙΣΑΡΗΣ

Ο χρόνος έχει αρχίσει να μετράει αντίστροφα. Μετά το ιερό λείψανο της Αγίας Βαρβάρας, που του επιφυλάχθηκαν τιμές αρχηγού κράτους, έρχεται για πρώτη φορά στη χώρα μας το σκήνωμα της Αγίας Ελένης.

Το μοναδικό αυτό κειμήλιο για ολόκληρο τον χριστιανικό κόσμο σε Ανατολή και Δύση θα μεταφερθεί στην Ελλάδα την άλλη Κυριακή, 14 Μαΐου. Και θα παραμείνει στη χώρα μας για έναν μήνα.

Για να διαψευσθούν για μία ακόμα φορά οι αισχροί συκοφάντες. Όλοι αυτοί που διαδίδουν ψευδώς ότι η αριστερή κυβέρνηση αποτελείται από άθεους κομμουνιστάς.

Όταν ο ίδιος ο Κουρουμπλής είχε παραβρεθεί αυτοπροσώπως σαν υπουργός Υγείας στη μεταφορά του σκηνώματος της Αγίας Βαρβάρας στο αντικαρκινικό «Άγιος Σάββας». Προκειμένου να λάβουν ευλογία και να προσκυνήσουν οι ασθενείς. Μπας και γίνει κανένα θαύμα.

Τώρα, το ιερό λείψανο της Αγίας Ισαποστόλου Ελένης θα καλωσορίσουν, πέραν του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και του Προέδρου της Δημοκρατίας, εκπρόσωποι της Βουλής, των κομμάτων και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Για να αποδειχθεί για μία ακόμη φορά ότι η Ελλάδα είναι μία σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα. Όπου ο συγκυβερνών Πάνος Καμμένος έχει θέσει ως κόκκινη γραμμή την υποδοχή του Αγίου Φωτός με τιμές αρχηγού κράτους. Κι εδώ που τα λέμε, στις κρίσιμες στιγμές που περνάει εδώ κι εφτά χρόνια το έθνος, άλλη ελπίδα δεν έχει απομείνει.

Ποιος άλλος μπορεί να σώσει, δηλαδή, αυτήν την καταραμένη χώρα; Όλους τους δοκιμάσανε τα ψημάρια οι Έλληνες: Και Καραμανλή και Παπανδρέου και Σαμαρά με ολίγον Βενιζέλο και Τσίπρα. Χαΐρι και προκοπή δεν είδανε από κανέναν. Ή μήπως θα δούνε αύριο από τον Κυριάκο;

Όπως έχει πει ο περίφημος, Ντενγκ Χσιάο Πινγκ, «άσπρη γάτα, μαύρη γάτα, αρκεί να πιάνει τα ποντίκια». Το ίδιο ακριβώς λένε Μέρκελ και Σόιμπλε: «Δεξιός, αριστερός πρωθυπουργός στην Ελλάδα, αρκεί να κόβει συντάξεις και να βάζει φόρους».

Όπως, λοιπόν, όταν οι γιατροί σηκώνουν τα χέρια ψηλά, μοναδική ελπίδα είναι ο Θεός, έτσι και για την Ελλάδα, με τους πολιτικούς να σηκώνουν τα χέρια ψηλά, μοναδική ελπίδα είναι η Αγία Βαρβάρα, η Αγία Ελένη και το Αγιον Φως.

Να μην ξεχνάμε, δηλαδή, σε τι χώρα ζούμε. Η Κολομβία των Βαλκανίων, δεν είναι σχήμα λόγου. Στην αυλόπορτα του δημοτικού σχολείου θερίσανε πρωί πρωί με το καλάσνικοφ στα Γλυκά Νερά τον πρώην μποντιμπιλντερά. Μέρα μεσημέρι έγινε πριν από έναν μήνα η απαγωγή στην Κρήτη.
Κι έκτοτε ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Και δεν είναι μόνο οι σκληροί κακοποιοί που μπουκάρουνε στα σπίτια και σκοτώνουνε για καλαμπούρι.

Εδώ τους κάνει πλάκα και γελάει μαζί τους ο Σώρρας . Από τις 17 Μαρτίου, που έφαγε οχτώ χρόνια φυλακή, ψάχνουνε να τον βρούνε και δεν τον βρίσκουνε. Μιλάμε. ότι γελάει ο κόσμος.
Ολόκληρη αστυνομία, με κοριούς και σύγχρονη τεχνολογία, με πληροφοριοδότες, με ΕΥΠ και επαγγελματίες ρουφιάνους και να τους δουλεύει ένας σαλτιμπάγκος. Ένα νούμερο. Και μόνο τα ρεπορτάζ τύπου «μυστική επιχείρηση της Ασφάλειας στο Αίγιο για τη σύλληψη του Αρτέμη Σώρρα» δείχνουν το μέγεθος του διασυρμού.

Εύλογα, λοιπόν, οι ελπίδες για τη σωτηρία αυτής της χώρας εναποτίθενται στην Αγία Ισαπόστολο Ελένη. Ποιος άλλος, δηλαδή, μπορεί να σώσει την Ελλάδα; Ο Κυριάκος με το επιτελείο του; Με τον πανέξυπνο και ευρηματικό Βασίλη Κικίλια; Ο πολιτικός του λόγος τσακίζει κόκαλα: «Η κόρνα της λήξης δεν έχει σφυρίξει ακόμα για τη χώρα». Με την Αννούλα την Καραμανλή που συνελήφθη από τους φωτορεπόρτερ παίζουσα πασιέντζα στα έδρανα της Βουλής;
Έβγαλε από την τσάντα της το κινητό, μέσα στη Βουλή και το έριξε στις πασιέντζες...
Κι εδώ που τα λέμε, καταλαβαίνεις και τις δυσκολίες του επαγγέλματος. Άντε εσύ κάτσε με τις ώρες στο λίκνο της Δημοκρατίας ν' ακούς τον κάθε παρλαπίπα να λέει το μακρύ του και το κοντό του.
Είναι δουλειά αυτή; Να είσαι υποχρεωμένος να παρακολουθείς τις γιγαντομαχίες Πολάκη-Αδωνι; Είναι θέαμα αυτό;

Βαρέα και ανθυγιεινά έπρεπε να της κολλάνε της κοπέλας. Το να τσακώνονται Κούγιας-Λαζόπουλος υπάρχει ένα αντικείμενο. Αδωνις και Πολάκης, πλην της εξουσίας, έχουνε να μοιράσουνε τίποτις άλλο; Εχουνε καμιά διαφορά αναμεταξύ τους;
Πώς να περάσει, λοιπόν, την ώρα της η Αννούλα; Είναι ένα πρόβλημα αυτό. Ν' αρχίσει να πλέκει κανένα εργόχειρο; Θα ήταν αγένεια. Έβγαλε, λοιπόν, από την τσάντα το κινητό και το έριξε στις πασιέντζες. Με την πρέπουσα διακριτικότητα. Το αν οι αγενείς παπαράτσι δεν σεβάστηκαν τις προσωπικές και ιδιαίτερες στιγμές της ερίτιμου βουλευτού, συνιστά μέγιστη απρέπεια.

Οι κυρίες της ελληνικής Βουλής, άλλωστε, διακρίνονται για την υψηλή πολιτική διορατικότητά τους.
Όπως η Νίνα Κασιμάτη. Η οποία κάλεσε τον Κώστα Ζουράρι να ζητήσει συγγνώμη για το μέγιστο ατόπημά του να ειρωνευτεί τον λαό του Ολυμπιακού.
Μια αριστερή βουλευτίνα, και μάλιστα της Βήτα Πειραιώς, δεν ήταν δυνατόν να αφήσει χωρίς απάντηση αυτήν τη μέγιστη προσβολή.
====================================
Ο τελικός, λέει, είναι γιορτή. Σε πιο σινεμά το παίζουνε αυτό το έργο, να πάμε να το δούμε κι εμείς. Και το Πάσχα είναι γιορτή. Και μάλιστα της Χριστιανοσύνης. Και βγάζουνε στην κυριολεξία τα μάτια τους με τις κροτίδες. Και μένουνε χωρίς δάχτυλα από τους δυναμίτες. Και ο γάμος και τα βαφτίσια είναι γιορτές.

Αλλά όταν αρχίζουνε στη λεβεντογέννα Κρήτη τις μπαλωθιές, όλο και κάποιος πέφτει ξάπλα από καμιά αδέσποτη. Και το να ξεκινάς με το αυτοκίνητό σου για εκδρομή, γιορτή είναι.

Με τους νεκρούς από τροχαία να φτάνουνε το 2016 τους 1.600. Και πώς γίνεται στη γιορτή που θα γίνει αύριο στον Βόλο το μισό γήπεδο να φωνάζει «γ@μιέται η ΑΕΚ και η Αθήνα» και το άλλο μισό «γ@μιέται ο ΠΑΟΚ και η Θεσσαλονίκη»;

Επειδή αμφότερα είναι προσφυγικά σωματεία κι έχουν ένα θάρρος, μια οικειότητα αναμεταξύ τους; Κι αφού ο τελικός είναι γιορτή, γιατί το Ολυμπιακός-ΑΕΚ πέρυσι έγινε χωρίς κόσμο; Επειδή έτσι γούσταρε ο σιορ Κοντονής;
                                                               
Έχει δει πουθενά κανείς γιορτή κεκλεισμένων των θυρών; Γάμο, στον οποίο να απαγορεύεται η παρουσία των καλεσμένων, επειδή έτσι αποφάσισε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης; Επειδή υπάρχει κίνδυνος τα πεθερικά να πλακωθούν μεταξύ τους; Οι «γιορτές» δηλαδή στην Ελλάδα γίνονται ανάλογα με τα κέφια του εκάστοτε υπουργού; Σαν τα μονά-ζυγά;

Με Κοντονή πέρυσι, το γήπεδο κλειστό, με Βασιλειάδη εφέτος το γήπεδο ανοιχτό; Κι από πού προκύπτει ότι στις γιορτές είναι σε επιφυλακή η αστυνομία από το μεσημέρι που θα ξεκινήσουν τα πούλμαν από Θεσσαλονίκη και Αθήνα, μέχρι αργά το βράδυ που θα γυρίσουν πίσω;  Σε μία χώρα της πλάκας, θα είναι και το ποδόσφαιρο της πλάκας.
===================================================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταροδός-(Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου