Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ: Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΜΠΟΡΕΙ ΠΛΕΟΝ ΝΑ "ΚΟΙΜΑΤΑΙ" ΗΣΥΧΗ

πηγή:

Η διαπλοκή μπορεί πλέον να «κοιμάται»… ήσυχη


ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΜΕ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΩΝ CAPITAL CONTROLS ΜΑΡΤΥΡΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ.

Όποιος δεν θέλει να βάλει το μαχαίρι στο κόκαλο, δεν έχει παρά να συστήσει με εξεταστική επιτροπή.

Όπως έλεγε κι ένας παλιός, Έλληνας, άσσος του ποδοσφαίρου, όταν η εξουσία δεν θέλει να κάνει τίποτα επί μίας συγκεκριμένης υπόθεσης, συστήνει μια «τριμελή επιτροπή από πέντε άτομα για να εξετάσει το ζήτημα».

Αυτό ακριβώς είναι αποφασισμένοι να κάνουν, τόσο η κυβέρνηση, όσο και η αντιπολίτευση για τα κρίσιμα προβλήματα που ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία.

Σε αγαστή συνεργασία τα πολιτικά κόμματα θα κουκουλώσουν τα σκάνδαλα με δήθεν εξεταστικές επιτροπές, τις οποίες στο τέλος, είναι πολύ πιθανόν να μην τις κάνουν…

H κορώνες αντιδιαπλοκής των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. και της ΝΔ, κράτησαν μόλις λίγες ώρες.
Η περίφημη συναίνεση για τη διενέργεια εξεταστικών επιτροπών πάει με μαθηματική ακρίβεια στις καλένδες.

Πρώτη η κυβέρνηση αναμένεται να αρνηθεί το αίτημα της ΝΔ για εξεταστική επιτροπή για τα capital controls.
Πληροφορίες που διοχετεύονται στον Τύπο αναφέρουν ότι το Mέγαρο Μαξίμου θεωρεί την κίνηση αυτή της ΝΔ ως αντιπερισπασμό στην πρόταση της κυβέρνησης να διερευνήσει τα θαλασσοδάνεια και τα οικονομικά σκάνδαλα.

Οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν πως είναι γνωστό ότι τα capital controls επιβλήθηκαν στη χώρα ως προσπάθεια να χειραγωγηθεί το δημοψήφισμα. Τονίζουν ότι ο λαός το γνωρίζει αυτό και πως η κυβερνητική πολιτική έχει εγκριθεί με εκλογές τον περασμένο Σεπτέμβριο, μετά τα capital controls.
Γι' αυτόν τον λόγο, σημειώνουν οι ίδιες πηγές, η κυβέρνηση δεν θα κάνει δεκτή την πρόταση της ΝΔ.

Όπως αντιλαμβάνεστε η στάση του Μαξίμου θα πυροδοτήσει αντίστοιχη στάση από τη Συγγρού που με την σειρά της δεν πρόκειται να δεχθεί τους όρους για τη διενέργεια εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ και θα χρεώσει την ευθύνη στον ΣΥΡΙΖΑ!!! Μιλάμε για τον απόλυτο παραλογισμό που όμως έχει ξαναγίνει πολλές φορές στο παρελθόν του δικομματισμού.

Άλλωστε άπαντες γνωρίζουν πώς, επί της ουσίας, κανένα πολιτικό κόμμα δεν επιθυμεί τον ειλικρινή έλεγχο για τα θαλασσοδάνεια των καναλαρχών, ούτε βεβαίως για το εσωτερικό των πολιτικών τους φορέων.

Το φιάσκο με τη συζήτηση της Τρίτης 29/03/2016 γίνεται πλέον αντιληπτό σε όλους πως έγινε για λόγους πόλωσης και συσπείρωσης των κομματικών στρατών τόσο του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και της ΝΔ.

Για όσους δεν κατάλαβαν ή κάνουν πώς δεν καταλαβαίνουν οι πολιτικοί αρχηγοί έκαναν το «χρέος» τους παίζοντας ο καθένας το δικό του ρόλο στο πολιτικό σανίδι και την ίδια ώρα η αποκαλούμενη διαπλοκή μπορεί να κοιμάται ήσυχη κάτω από τα ακριβά κλινοσκεπάσματά της.

Το πολιτικό προσωπικό της χώρας είναι κατώτερο των περιστάσεων και έχει μπολιαστεί με παλαιοκομματικού τύπου φανφάρες και ξεπερασμένες πρακτικές.

Σε απλά ελληνικά: Δεν υπάρχει απολύτως καμία ελπίδα να ανακάμψει ο τόπος!
===================================================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π

ΠΟΙΗΜΑ ΤΟΥ ΜΠΕΡΤΟΛ ΜΠΡΕΧΤ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ: ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΟ "ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ"



Για τον όρο «μετανάστες»

Λαθεμένο μού φαινόταν πάντα τ’ όνομα που μας δίναν:

«Μετανάστες».

Θα πει, κείνοι που αφήσαν την πατρίδα τους. Εμείς, ωστόσο,

δε φύγαμε γιατί το θέλαμε,

λεύτερα να διαλέξουμε μιαν άλλη γη. Ούτε

και σε μιαν άλλη χώρα μπήκαμε

να μείνουμε για πάντα εκεί, αν γινόταν.

Εμείς φύγαμε στα κρυφά. Μας κυνηγήσαν, μας προγράψανε.

Κι η χώρα που μας δέχτηκε, σπίτι δε θα ‘ναι, μα εξορία.

Έτσι, απομένουμε δω πέρα, ασύχαστοι, όσο μπορούμε πιο

Κοντά

στα σύνορα,

προσμένοντας του γυρισμού τη μέρα, καραδοκώντας το

παραμικρό

σημάδι αλλαγής στην άλλην όχθη, πνίγοντας μ’ ερωτήσεις

κάθε νεοφερμένο, χωρίς τίποτα να ξεχνάμε, τίποτα

ν’ απαρνιόμαστε,

χωρίς να συχωράμε τίποτ’ απ’ όσα έγιναν, τίποτα δε συχωράμε.

Α, δε μας ξεγελάει τούτη η τριγύρω σιωπή! Ακούμε ίσαμ’ εδώ

τα ουρλιαχτά που αντιλαλούν απ’ τα στρατόπεδά τους. Εμείς

οι ίδιοι

μοιάζουμε των εγκλημάτων τους απόηχος, που κατάφερε

τα σύνορα να δρασκελίσει. Ο καθένας μας,

περπατώντας μες στο πλήθος με παπούτσια ξεσκισμένα,

μαρτυράει την ντροπή που τη χώρα μας μολεύει.

Όμως κανένας μας           

δε θα μείνει εδώ. Η τελευταία λέξη

δεν ειπώθηκε ακόμα.



Μπέρλτολτ Μπρεχτ, Για τον όρο «μετανάστες» (1937), Ποιήματα, μετάφραση: Μάριος Πλωρίτης, Εκδόσεις Θεμέλιο, σ.67.


******************************
πηγή:

===================================================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π

ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΕΟΝΤΗΣ : ΝΤΡΟΠΗ ΚΥΡΙΕ ΜΠΑΛΤΑ. -(Η ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ)



Ανοιχτή Επιστολή του Χρήστου Λεοντή προς τον Υπουργό Πολιτισμού 


Καθηγητή του Πολυτεχνείου κύριο Μπαλτά

Κύριε Υπουργέ  

Οι επιλογές σας, –δεν νομίζω ότι μπορεί να είναι μνημονιακή υποχρέωση– σε πρόσωπα που καλείτε από… το εξωτερικό, για να συμβάλλουν στην ανάπτυξη, την προώθηση και την προβολή του σύγχρονου ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ πολιτισμού, με αφήνουν άναυδο!!

Μας πέταξε «στη μούρη», χωρίς αιδώ, χωρίς ευγένεια, με έπαρση, θράσος και αναίδεια, ένα… ΕΤΟΣ ΒΕΛΓΙΟΥ!! με δικά του έργα, με Βέλγους καλλιτέχνες και με έξοδα τού πενιχρού Ελληνικού δημοσίου, που θα παρουσιάσει φέτος το …ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ, που άλλαξε και τ’ όνομά του, σε ΔΙΕΘΝΕΣ… για να ξεκαθαρίσουμε μια και καλή με τον ντόπιο πληθυσμό… (Διεθνιλίκι με έργα ενός ατόμου πρώτη φορά το ακούω… Τι σπουδαία ιδέα!) Για μία τετραετία θα πρέπει οι Έλληνες καλλιτέχνες να διδαχτούμε πρώτα από Βέλγους και μετά, θα δούμε τι θα γίνει, αν είμαστε καλοί μαθητές!!

Υπενθυμίστε, παρακαλώ, στον κύριο καλλιτεχνικό διευθυντή ότι, ο πολιτισμός δεν είναι προνόμιο μόνο των Βέλγων ή δικό του… Κάτι υπάρχει κι αλλού από Θέατρο, Μουσική, Κινηματογράφος, Ποίηση, Λογοτεχνία, Εικαστικά… Επισημαίνω και κάτι που παρατήρησα τελευταία, όχι μόνο στο δημόσιο τομέα.

Μουσείο Μπενάκη:
ΓΑΛΛΟΣ,

Ελληνικό κέντρο κινηματογράφου:
ΓΕΡΜΑΝΟΣ,

Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης:
ΓΑΛΛΙΔΑ,

Ελληνικό Φεστιβάλ:
ΒΕΛΓΟΣ…
 η συνέχεια;

Μεγαλύτερη περιφρόνηση και προσβολή για ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες καλλιτέχνες, δεν νομίζω ότι έχει ξαναγίνει. 

ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ! ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ! 

ΌΛΟΙ οι Έλληνες, καλλιτέχνες και κοινό, είμαστε απέναντί σ’ αυτή τη λογική και σ’ αυτές τις επιλογές.

Στο παρελθόν είχαμε απαγορεύσεις, λογοκρισίες και τώρα αποκλεισμούς. Δεν έχετε αυτό το δικαίωμα και δε φαντάζομαι ότι μπορεί κανείς να επαίρεται για τη συμβολή του στον πολιτισμό της χώρας του.

Οι ενέργειες αυτές κουμπώνουν απόλυτα με το λεχθέν κατά το παρελθόν ότι, ο έλεγχος μιας χώρας περνάει μέσα από τον έλεγχο του πολιτισμού της.

Αλλάξτε ρότα κύριε Υπουργέ. ΤΩΡΑ! ΤΩΡΑ! Απαλλάξτε μας από αυτές τις επιλογές. Μην εμποδίζετε με τον τρόπο σας την ελπίδα από τους δημιουργούς της πατρίδας μας.
ΦΤΑΝΕΙ! Μήπως «φραγκέψαμε:»

Κύριε Υπουργέ

ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΒΕΛΓΟΣ.

Έχω την τιμή και το προνόμιο, να είμαι πολίτης αυτής της δύσμοιρης χώρας.

Αλήθεια, αν επεδίωκα να γίνω Βέλγος πολίτης, μήπως με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσε να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα του φεστιβάλ, το ορατόριο μου «ΦΥΛΑΤΤΕΙΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΑΣ», το οποίο παρακολούθησε και ο εξοχότατος ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ που με κάλεσε στο γραφείο του να με συγχαρεί για το ΕΘΝΙΚΟΥ χαρακτήρα έργο μου, όπως μου ετόνισε;

ΚΡΙΜΑ!

Χρήστος Λεοντής
Πιστός και αμετανόητος υπηρέτης του
ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
===================================================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)

ΤΟ ΣΚΟΡΠΟΧΩΡΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΥΦΟΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΡΔΑ



πηγή:
Γιώργος Σταματόπουλος

Θα συμφωνήσω με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου ότι «οι δηλώσεις Μάρδα δεν απέχουν από τη ναζιστικής αναφοράς πολιτική της Δανίας να αφαιρεί τιμαλφή από τους πρόσφυγες».

Να θες να βάλεις νερό στο κρασί σου και να σ’ το απαγορεύουν τα στελέχη του κυβερνητικού αριστεροδεξιού συνασπισμού.

Γιατί; Διότι, προφανώς, τόσο κόβει η γκλάβα τους· ξεφουρνίζουν ό,τι τους καπνίσει, ό,τι νομίζουν ότι μπορεί να περισώσει τη θεσούλα τους, θεωρώντας ταυτόχρονα ότι υπηρετούν το φιλελεύθερο δόγμα των δανειστών και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.


Το εξωφρενικό είναι ότι ενώ σύμπασα σχεδόν η αντιπολίτευση αλλά και η ελληνική κοινωνία έσπευσαν να τον κατακρίνουν, ο υπουργός τούτος συνεχίζει απτόητος να υπερασπίζεται την ανοησία που εκστόμισε. Τη θεωρεί μάλλον (την ανοησία του) επαναστατική πρόταση, ίσως και ριζοσπαστική· ευφυή!

Εμ, δεν έχουν άδικο όσοι λένε ότι η βλακεία είναι ανίκητη. Ο,τι και να πει κανείς στον κύριο Μάρδα θα πέσει στο κενό, τη στιγμή που ο ίδιος υπερασπίζεται το βαθύ νόημα της οικονομίστικης σκέψης του· μήπως και θεωρίας του;

Μπλέξαμε άσχημα με πολλά κυβερνητικά στελέχη· εξαπολύουν με ευχέρεια όποια αρλούμπα σοφίζεται η κούτρα τους, αδιαφορώντας για το αν τα έπεά τους προκαλούν το κοινό αίσθημα και την κοινή λογική. Ένα σκορποχώρι φαίνεται η κυβέρνηση, που όμως, ισχυρίζονται τινές, τα ’χει βάλει με τη διαπλοκή που ταλανίζει τη χώρα δεκαετίες τώρα.

Για να τα βάλεις πραγματικά με τη διαπλοκή -και όχι με παχιά λόγια- χρειάζεται να είσαι ο ίδιος σεμνός, ηθικός, να έχεις την έννοια του μέτρου, να μην είσαι κοινωνικά ανάλγητος και οικονομικά άγριος και σκληρός φιλελεύθερος· να μην είσαι ρεαλιστικά κυνικός και να πιστεύεις στις αξίες του ουμανισμού και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Δεν αρκεί να δηλώνει κάποιος -έχει επισημανθεί πλειστάκις- ότι είναι αριστερός, πρέπει να το δείχνει με τις πράξεις του, όσο τεράστιο κι αν είναι το χάσμα από τη θεωρία στην πράξη.

Ο κ. Μάρδας με την επιμονή του καταδεικνύει ότι είναι ποτισμένος ώς το μεδούλι με τα ύδατα της καπιταλιστικής Στυγός, μη δίνοντας σημασία, επιδεικτικά, για την ανθρωπινότητα του χαρακτήρα των κοινωνιών που έχουν χάσει τη συνοχή τους και την ελπίδα τους για μια, έστω, ανάσα.


Τον έβλεπα στην TV. Βλοσυρός, ασυγκίνητος, ανέκφραστος. Τι είναι γι’ αυτόν η εκφραστικότητα μπροστά στις επενδύσεις; Τι να περιμένεις από έναν ανέκφραστο άνθρωπο;

Από ένα κυβερνητικό στέλεχος που συγχέει (;) τον πρόσφυγα με την επενδυτική του ικανότητα; Πόσο κυνικός πρέπει να ’σαι για να καταφεύγεις σε απάνθρωπες και ολοκληρωτικού τύπου πομφόλυγες;

Είναι και πανεπιστημιακός δάσκαλος ο δόλιος. Θα πείτε, άλλο η επιστημονική επάρκεια και άλλο η διοίκηση. Συμφωνώ.

Δεν έπρεπε, όμως, η πρώτη να τον προστατεύσει από τα ολισθήματα στα οποία τον οδηγεί η (ανεπαρκής) διοικητική του ικανότητα; Θα ’πρεπε, βέβαια, αλλά τι ψάχνουμε τώρα. Άλλο Δανία, αγαπητέ, κι άλλο μια μεσογειακή χώρα, άλλο η επένδυση κι άλλο η ανθρωπιά.

ΥΓ.: Το ύφος του υπουργού. Τι ύφος!

===================================================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)

Ο ΣΤΑΘΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ: ΜΑΔΗΜΕΝΕΣ ΓΑΤΕΣ


πηγή:
Στάθης

Μαδημένες γάτες...


Ωδινεν όρος κι έτεκεν μυν. Με τυμπανοκρουσίες ο κ. Τσίπρας είχε ζητήσει αυτήν τη συνεδρίαση και κατέφθασε στην αίθουσα με στρακαστρούκες. Εφερε -βαρύ πυροβολικό- στη Βουλή 13 φακέλους! - ποιοι απ’ αυτούς ήταν απότοκα μνημονιακών υποχρεώσεων; 

Και για όσους δεν ισχύει κάτι τέτοιο, γιατί τα παρεπόμενά τους δεν έχουν θεραπευτεί, 15 μήνες τώρα, από άλλους νόμους; Κιχ...

Ήταν μια αποκαρδιωτική συνεδρίαση. Ο λόγος του κ. Μητσοτάκη ξεπατίκωνε και χρησιμοποιούσε πρόσφατα άρθρα του κ. Πρετεντέρη. Τα εξώφυλλα των «Νέων» και του «Βήματος» είχαν την τιμητική τους - και εκείνα που επαινούσαν τον κ. Τσίπρα, και εκείνα που τον αμαύρωναν, αναλόγως του αγορητή σ’ αυτήν τη θλιβερή κοκορομαχία.

Ωδινεν όρος κι έτεκεν Μαυρίκον. Ο κ. Τσίπρας δεν βρίσκεται σε πόλεμο με τη διαπλοκή, βρίσκεται σε πόλεμο με τον ΔΟΛ. Κι αυτά είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα.

Γι’ αυτό και οι φθηνές ρητορικές του αρχηγού τού αντι-ΣΥΡΙΖΑ, «θα χάσετε το μέτρημα», «βουτιές και μακροβούτια», «οι απαντήσεις θα δοθούν επί της οθόνης» και άλλα τέτοια περινούστατα, με τον κ. Μητσοτάκη να ανταποκρίνεται πλήρως με τη δική του ρητορική, τη ρητορική του έτερου κόκορα, του εταίρου κόκορα.

Διότι επί της ουσίας και οι δύο το ίδιο κουστούμι του ίδιου ρόλου φορούσαν, με μόνη διαφορά τη γραβάτα. Όταν δηλαδή ο κ. Τσίπρας κατηγορούσε τους προκατόχους του για την ασυλία που εξασφάλισαν σε πολλούς απ’ όσους διαχειρίσθηκαν δημόσιο χρήμα, δεν κατηγορούσε βεβαίως και τον εαυτόν του που κάνει ακριβώς το ίδιο. Καθ’ ότι διά νόμου και εκ προοιμίου έχουν ασυλία για τις πράξεις τους όσοι πουλάνε αεροδρόμια, λόγου χάριν, καθώς και όσοι διοικούν τις τράπεζες που οι ίδιοι χρεοκόπησαν.

Μέσα στο ανήθικο θέατρο του παραλόγου που παίζει ο κ. Τσίπρας, ξεχνάει ότι οι άνθρωποι γνωρίζουν πως δεν υπάρχουν δύο Στουρνάρες αλλά ένας. Οι δύο αρχηγοί χθες επιδόθηκαν στον άγονο αγώνα της απόδειξης ποιος είναι λιγότερο χειρότερος από τον άλλον.

Χωρίς ντροπή ο κ. Τσίπρας επικαλέσθηκε τον ΟΟΣΑ τον οποίον μετά βδελυγμίας έπτυε. Ανακάλυψε ότι ο κ. Γκουρία είναι ένας το ίδιο ωφέλιμος κύριος για την Ελλάδα όσο και ο κ. Σόιμπλε. Με στεντόρειες φωνές κατηγορούσε ο κ. Τσίπρας τη Ν.Δ. για τις τροπολογίες που έφερνε νύχτα, την ίδια στιγμή που ακριβώς το ίδιο κάνει και ο ΣΥΡΙΖΑ - έτσι, χωρίς ντροπή.

 Διότι έτσι είναι, αν ο κ. Τσίπρας έτσι νομίζει, ασχέτως αν νομίζει απίθανα πράγματα, όπως ότι «οι εννέα στους δέκα αγρότες ευνοούνται και για αυτό σταμάτησαν τις κινητοποιήσεις»(!!!). Γενικώς ο κ. Πρωθυπουργός περιέγραψε χθες μια χώρα στην οποίαν δεν ζει ούτε ένας από μας, πλην ίσως της Ζήμενς, με έναν Μητσοτάκη απέναντι(;) να μιλά για «δήθεν πρόβλημα διαφθοράς και διαπλοκής»(!!!). Προφανώς ο κ. Παπασταύρου είναι ένας αόρατος άνθρωπος, και ο κ. Σαμαράς απλώς ένας απών από τη χθεσινή Ολομέλεια.

Ήταν μια θλιβερή κοινοβουλευτική εικόνα μιας χώρας που καταστρέφεται, με τον κ. Πρωθυπουργό να δηλώνει ότι αυτά τα περί καταστροφής είναι αποκυήματα της φαντασίας του Τύπου. Σωστός! Διότι οι άνεργοι είναι κατά φαντασίαν άνεργοι, το ΕΣΥ είναι κατά φαντασίαν ασθενής, και γενικώς «οι δράκοι στα παραμύθια έγιναν κατοικίδια και νιαουρίζουν» - Τσίπρας κι αυτό! Με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να περιμένουν να γαντζωθούν από κάτι τέτοιες εξυπνάδες για να χειροκροτήσουν.

Στο ίδιο και στο αυτό επίπεδο κινήθηκαν και πλήθος άλλων αγορητών. Είδαμε τον υπουργό κ. Παπαγγελόπουλο να «ξεκατινιάζεται» («γιατί ασχολείται αυτός μαζί μου;»), να φλερτάρει ακόμα και με την οικογενειακή ευθύνη(!) που έχει μια εισαγγελεύς, φέρ’ ειπείν, αν ο άντρας της πολιτεύεται, κι άλλα εξόχως κινδυνώδη.

Γενικώς δόθηκε χθες η εντύπωση
(που είναι κατά πάσαν πιθανότητα αληθής) ότι οι εισαγγελείς λειτουργούν ως κλίκες, ότι θάλλει η ευνοιοκρατία, οι μαφιόζικες μέθοδοι, ότι εξυφαίνονται συνωμοσίες και ανήθικες σκευωρίες - όλα έτσι ξεδιάντροπα, χωρίς ταυτοχρόνως να προτείνονται οι αντίστοιχες θεραπείες. Μάλιστα πηγαίνοντας παραπέρα μέσα στο έρεβος των σκοπιμοτήτων, υπήρξαν πολλοί, ανάμεσά τους και ο κ. Πρωθυπουργός, που σε ένα υμνητικό κρεσέντο υπέρ του δόγματος ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, επαινούσαν τα παρανόμως αποκτηθέντα αποδεικτικά στοιχεία ως νόμιμο αποδεικτικό υλικό. Ευτελή πράγματα που θα τα βρουν μπροστά τους οι εισηγητές τους, αφού στο μεταξύ θα έχουν και αυτά βλάψει το πολίτευμα.

Ένα πολίτευμα που νοσεί και που πολλές από τις νοσηρές πλευρές του εξήραν χθες στη Βουλή πολλοί απ’ τους ταγούς του. Επαινέθηκαν οι Ανεξάρτητες Αρχές (που συσκοτίζουν τη διάκριση των εξουσιών και μεταθέτουν ευθύνες μέσω προσώπων που ουδείς εξέλεξε και που λογοδοτούν μόνον στα κόμματα που τα διόρισαν).

Επαινέθηκαν (ή αποδοκιμάστηκαν) οι ΜΚΟ αναλόγως του ποιος τις ελέγχει (ή ποιον ελέγχουν αυτές) - διότι «τα λεφτά είναι πολλά, μάγκα μου». Άλλο οι ΜΚΟ που ταΐζει η Δεξιά, άλλο οι ΜΚΟ που ταΐζει η Αριστερά, άλλο οι αριστεροί που ταΐζουν οι ΜΚΟ και άλλο οι δεξιοί που ταΐζονται από τις ΜΚΟ.

Με τον κ. Τσίπρα σε μια κορύφωση της νομικής του σκέψης και της πολιτειακής του αντίληψης να δηλώνει (με αφορμή τη διάκριση των τριών εξουσιών) ότι «οι τρεις εξουσίες οφείλουν να ελέγχουν η μία την άλλη»! Δηλαδή η κυβέρνηση να ελέγχει τη Βουλή; Δηλαδή η κυβέρνηση να ελέγχει τη Δικαιοσύνη; Δηλαδή η Βουλή να ελέγχει τη Δικαιοσύνη; Δηλαδή η Δικαιοσύνη να ελέγχει τη Βουλή; (Όχι τους βουλευτές, τη Βουλή!) Τι είναι αυτά; Στρατηγικός σχεδιασμός Καρανίκα; Μπορεί ένας πρωθυπουργός να αντιλαμβάνεται έτσι το πολίτευμα; Αλίμονο!

Τελικώς, όλα είναι ένα «αφήγημα» (λέξη που έδωσε και πήρε στη χθεσινή θλιβερή συνεδρίαση). Όπου ομιλούσαν όλοι περί δικαιοσύνης, αλλά δεν έλεγαν λέξη (πλην του κ. Κουτσούμπα) για την απεργία των δικηγόρων. Όπου, όταν λάμβανε τον λόγο η Χρυσή Αυγή αποχωρούσαν αντιδημοκρατικότατα οι δημοκράτες βουλευτές απ’ την αίθουσα - ένα ακόμα δείγμα της ρηχής καρκατσουλιάς που δέρνει τη Μεταπολίτευση και εν τέλει εκτρέφει τα φασιστικά τέρατα.

Το τραγικότερο όμως όλων είναι ότι σχεδόν τίποτα δεν ελέχθη χθες από του βήματος της Βουλής με ανθρώπινο τρόπο. Οι περισσότεροι αγορητές φέρονταν σαν να βρίσκονταν σε πάνελ, προσπαθώντας να πουλήσουν την ατάκα και να βγάλουν τον τίτλο. Οι περισσότεροι προσπαθούσαν να βγάλουν ο ένας τα άπλυτα του άλλου στη φόρα, ο κ. Λεβέντης κυκλοφορούσε στο καφενείο που έχει μέσα στο μυαλό του, Καμμένος, Βενιζέλος, Θεοδωράκης - επίπεδο δάπεδο.

Έτσι (μας) δουλεύει το πολιτικό σύστημα, αυτό θα προσπαθούσε να αλλάξει και ο ΣΥΡΙΖΑ, που τώρα σείει κι αυτός σκιάχτρα. Όχι, ο κ. Τσίπρας δεν βρίσκεται σε πόλεμο με τη διαπλοκή, αλλά με τον ΔΟΛ. Όσο για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες, αυτές ελέγχονται καλύτερα απ’ τις δεκατέσσερις. Από ένα σύστημα που ήδη ζητά τη φίμωση, το θάψιμο, ακόμα και την απόλυση δημοσιογράφων που το ενοχλούν.

Βεβαίως, ελέχθησαν και δυο-τρία καλά πράγματα για τη δημιουργία εξεταστικών επιτροπών (με τη γνωστή αποτελεσματικότητα), για επαναδιαπραγμάτευση με τη Ζήμενς (με διαπραγματευτή τον Σόιμπλε;) κι άλλα εύηχα πλην όμως όχι κακόηχα, όπως η έρευνα για τη δημιουργία του χρέους και την αξιοποίησή του, ώστε να γίνει η Ελλάδα προτεκτοράτο και «κάθε λέξη του Συντάγματος» να γίνει γερμανική διαταγή και τελεσίγραφο.

Όμως ο κ. Τσίπρας δεν πρέπει να ξεχνά ότι «υπάρχουν Δικαστές στο Βερολίνο», μια μεταφορά της ελπίδας που, στην περίπτωσή μας, μπορεί να έχει γίνει κυριολεξία της δυστυχίας, αλλά η οποία στην ουσία δεν χάνει το νόημά της. Ναι, «υπάρχουν Δικαστές στο Βερολίνο».

Και εκτός απ’ αυτούς υπάρχουν και οι πολίτες που ούτε με πυροτεχνήματα σκέφτονται, ούτε με αποπροσανατολισμούς χειραγωγούνται, ούτε με αντικατοπτρισμούς παραμυθιάζονται...
===================================================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)


Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

ΤΟ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ: ΑΗΔΙΑ, ΘΛΙΨΗ, ΘΥΜΟΣ


πηγή:

Αηδία, θλίψη, θυμός, όλα μαζί, ανακατωμένα, ήταν τα συναισθήματα παρακολουθώντας τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή. Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση, που δίνουν και τον τόνο σ αυτές τις συζητήσεις. Ωστόσο διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν ακόμα τεράστια αποθέματα θράσους, υποκρισίας και βαθύτατης υποτίμησης του «απλού» ανθρώπου.

Αναρωτιέται κανείς, ρωτάμε και σας: Τι σχέση έχει αυτό το καραγκιοζλίκι στη Βουλή, με τον άνθρωπο που ξυπνάει κάθε μέρα αλαφιασμένος, για να πάει στη δουλειά του (αν είναι τυχερός και έχει ακόμη), γονατισμένος οικονομικά, ναυαγός σε έναν ωκεανό φόρων, υποχρεώσεων, χρεών, ανασφάλειας και φόβου για το αύριο;

Τι σχέση έχουν αυτοί, οι πρωταγωνιστές της κοινοβουλευτικής κοροϊδίας, με τον άνθρωπο που βλέπει η κάθε μέρα να είναι χειρότερη από την προηγούμενη, κι όμως, βάζει κάτω το κεφάλι και δίνει την άνιση μάχη για να ζήσει την οικογένεια, τα παιδιά του;

Αλήθεια, ζουν στον ίδιο κόσμο αυτοί που ανακάλυψαν χθες, για μια ακόμη φορά (την πεντακοσιοστή;), τη διαφθορά, τη βρωμιά, την αδικία, με αυτούς που, ανεβαίνοντας τον καθημερινό Γολγοθά τους, υφίστανται όλα τα παραπάνω;

Ζουν στον ίδιο κόσμο αυτοί που χθες στη Βουλή, υποτιμώντας την νοημοσύνη του κόσμου, ψηφίζουν από κοινού μνημόνια και μετά πλακώνονται για να αποδείξουν ότι η διαφορά τους κρέμεται από κάποιον… Παπασταύρου, με αυτούς που αφού έπαθαν όσα έπαθαν, μαθαίνουν τώρα ότι τα χειρότερα έρχονται;

Τα ερωτήματα είναι, φυσικά, «ρητορικά». Είμαστε όμως σίγουροι για τις απαντήσεις που θα δώσουμε; Και, κυρίως, πως θα τις δώσουμε;
===================================================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)

ΤΟ ΣΟΥΡΓΕΛΟ ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ- ( ΓΙΑ ΤΟΝ ΨΥΧΙΑΤΡΟ) : ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΣΒΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΥΡΙΖΑ




ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΔΕΜΕΝΟΙ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ

"ΕΙΝΑΙ ΔΕΜΕΝΟΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ"


Τη μεταφορά στο νοσοκομείο Μυτιλήνης για εξετάσεις, δυο μεταναστών ή προσφύγων που διαμένουν υπό περιορισμό στο hot spot της Μόριας «με αστυνομική συνοδεία και δεμένους με χειροπέδες» καταγγέλλει η οργάνωση Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, «σε ερώτηση εργαζόμενων του νοσοκομείου προς τους αστυνομικούς που τους συνόδευαν η απάντηση ήταν “είναι δεμένοι επειδή είναι κρατούμενοι”».

Στην ανακοίνωση της οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνεται πως «τα τελευταία χρόνια έχουν δοθεί μάχες προκειμένου να γίνονται σεβαστά τα δικαιώματα των προσφύγων και των μεταναστών που έρχονται στο νησί μας. Ένα από αυτά τα δικαιώματα είναι να έχουν πρόσβαση στις υποδομές υγείας του νησιού μας. Αυτή η πρόσβαση να γίνεται με όρους ανθρώπινης αξιοπρέπειας πολύ περισσότερο δε από την στιγμή που δεν έχουν διαπράξει κάποια αξιόποινη πράξη και δεν είναι κατηγορούμενοι για αυτή».

Στην ίδια ανακοίνωση τίθεται σειρά ερωτημάτων:
«Με ποιανού εντολή μεταφέρθηκαν με αστυνομική συνοδεία και σιδηροδέσμιοι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι στο νοσοκομείο; Ποιο καθεστώς διέπει την παραμονή των προσφύγων και μεταναστών σήμερα στο νησί μας; Είναι φιλοξενούμενοι ή κρατούμενοι; Αν είναι φιλοξενούμενοι, ποια είναι τα δικαιώματά τους; Μπορούν μετά την ταυτοποίηση να κυκλοφορούν ελεύθερα στην πόλη;».

===========================================================

όσκαρ υποκρισίας.... το τερμάτισαν οι σύντροφοι!


Καταλαβαίνουμε το ψυχολογικό τους πρόβλημα και ότι δεν μπορούν να συμβιβαστούν τόσες «κωλοτούμπες». Είναι όμως κάτι στιγμές που ξεπερνούν τα όρια.... Θα μπορούσαν άνετα να κατακτήσουν το Όσκαρ υποκρισίας.

Αλλιώς πως να εξηγήσεις το παραπάνω δελτίο τύπου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου δεν ξέρει ότι ο Αλέξης (ένας είναι ο Αλέξης) έχει υπογράψει τη συμφωνία της Ε.Ε. – Τουρκίας;

Δεν ξέρει ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου ποιος έχει μετατρέπει τα hot spot σε κέντρα κράτησης;

Δεν ξέρει ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου ότι η Κυβέρνησή τους κάνεις διαχωρισμό σε πρόσφυγες και μετανάστες;

Και σε τελική ανάλυση σε ποιους απευθύνεται το δελτίο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ;

Ποιοι είναι οι «αρμόδιοι» που αναφέρει;

Μήπως ο αστυνομικός;

μήπως ο μανάβης της γειτονιάς....


Μπας και είναι ο Μουζάλας και η Κυβέρνηση...;

===================================================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)