Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ. ΕΦΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΕΦΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ. ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΕΚΤΙΝΑΧΤΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΑΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ


πηγή:
Πιτσιρίκος
Συνεχίζονται οι επιτυχίες για τη χώρα μας, αφού το Eurogroup υποκλίθηκε για μια ακόμα φορά στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών και όλοι του ζητούσαν αυτόγραφο.

Είναι αξιοσημείωτο πως οι κυβερνήσεις αλλάζουν στην Ελλάδα αλλά οι επιτυχίες συνεχίζονται.

Αυτό αποδεικνύει πως υπάρχει μια συνέχεια στο κυβερνητικό έργο, αφού υπάρχουν ικανοί πολιτικοί σε όλα τα κόμματα.

Ακόμα κι αν γίνει κυβέρνηση η Ένωση Κεντρώων, το Ποτάμι, το ΚΚΕ ή η Χρυσή Αυγή, είναι βέβαιο πως η Ελλάδα θα συνεχίσει να παίρνει σώβρακα στο Eurogroup, και όλοι θα υποκλίνονται στο μεγαλείο της.



Τι πέτυχε, όμως, η Ελλάδα στο χτεσινό Eurogroup;

Τα πράγματα είναι απλά:
Η Ελλάδα πέτυχε την εξομάλυνση του προφίλ αποπληρωμής του EFSF εντός της τρέχουσας σταθμισμένης μέσης ωρίμανσης έως τα 32,5 χρόνια, πετυχαίνοντας παράλληλα την άρση των ανοδικά κλιμακούμενων περιθωρίων των επιτοκίων που αντιστοιχούν σε 200 μονάδες βάσης σχετικά με την εξαγορά χρέους του δεύτερου ελληνικού προγράμματος για το 2017, ενώ δεν πρέπει να ξεχάσουμε πόσο μεγάλη επιτυχία είναι χρήση της χρηματοδοτικής στρατηγικής του ESM/EFSF ανάλογα με την κατάσταση των αγορών για την μείωση του ρίσκου των επιτοκίων μέσω της ανταλλαγής τίτλων του ESM/EFSF που στηρίζουν τα δάνεια για την τραπεζική ανακεφαλαιοποίηση στην Ελλάδα, και βέβαια το swap επιτοκίων του ESM για τον περιορισμό του ρίσκου από υψηλότερα επιτόκια στις αγορές με την παράλληλη εισαγωγή κατάλληλης χρηματοδότησης για μελλοντικές εκταμιεύσεις στην Ελλάδα υπό το τρέχον πρόγραμμα.

Μη μου πείτε πως δεν καταλάβατε.

Δεν καταλάβατε έναν πoύτσο, ε;

Δεν πειράζει, αρκεί να ξέρετε πως όλα αυτά είναι μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα.

Και στην εκκλησία δεν καταλαβαίνετε τι λέει ο παπάς αλλά κάθεστε εκεί σαν χαϊβάνια και τον ακούτε με κατάνυξη, ευλάβεια και ιερό δέος.

Αυτό που έχει σημασία να ξέρετε είναι πως η Ελλάδα κατάφερε να μείνει στα Μνημόνια μέχρι το 2060, οπότε θα αφήσουμε κάτι και στις επόμενες γενιές, για να μη λένε τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας πως ήμασταν παρτάκηδες και κρατήσαμε όλη τη χαρά και το γλέντι για πάρτη μας.

Και βέβαια, είναι στο χέρι των επόμενων γενιών να πάνε τα Μνημόνια μέχρι το 2200.

Μην τα περιμένουν όλα από εμάς. Ας κάνουν κι αυτοί κάτι. Όλα έτοιμα τα βρίσκουν.

Πλάκα-πλάκα, λέγαμε για αστείο «Μνημόνια μέχρι να σβήσει ο ήλιος» και εμείς το καταφέραμε.

Μπράβο μας!

Άντε τώρα να εκτιναχτεί και το ελατήριο της οικονομίας!
===================================================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου