Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

ΤΟΥΡΚΙΑ: ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΑΠΟ ΤΑ LIDL

πηγή:
blog:

The Three Mooges

by To Skouliki Tom

Απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος έγινε αργά χθες το βράδυ στην Τουρκία, οπότε οι Τούρκοι γέμισαν το twitter με #ThisIsACoup αλλά μετά το περσινό φιάσκο του Αλέξη Τσίπρα δεν τους πίστευε κανείς.

Βέβαια, στην Τουρκία το twitter είναι απαγορευμένο, οπότε δεν αποκλείεται όλοι αυτοί οι καθυστερημένοι να ήταν Έλληνες, που ακόμα να πάρουν πρέφα ότι το πραξικόπημα έχει γίνει στην χώρα μας από το 2010.

Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για ελικόπτερα πάνω από τις πόλεις και άρματα μάχης στους δρόμους της Τουρκίας αλλά κανείς δεν έδωσε αρχικά σημασία, αφού όλοι νόμιζαν ότι ήταν ο Πάνος Καμμένος που είχε βγει έξω να παίξει με τα παιχνίδια του.

Μπροστά στον προφανή κίνδυνο η χούντα του Ερντογάν να αντικατασταθεί από μια στρατιωτική χούντα, ο Πρόεδρος της Τουρκίας ζήτησε άσυλο από τη Γερμανία αλλά η Άνγκελα Μέρκελ του απάντησε ότι η Ευρώπη δε μπορεί να αντέξει άλλους πρόσφυγες, οπότε έφαγε άκυρο πανηγυρικό.

Όπως εξηγήθηκε στον Ερντογάν, σύμφωνα με τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας που ο ίδιος έχει υπογράψει, ο Ερντογάν δεν ήταν πρόσφυγας πολέμου, οπότε έπρεπε να επαναπροωθηθεί στην Τουρκία, η οποία έχει αναγνωριστεί ως ασφαλής τρίτη χώρα.

Επόμενη επιλογή του Ερντογάν ήταν να ζητήσει άσυλο από την Ελλάδα, η οποία έχει μεγάλη παράδοση στη χορήγηση ασύλου σε πολιτικούς πρόσφυγες, οπότε επιστρατεύθηκαν ο Κώστας Σημίτης και ο Θεόδωρος Πάγκαλος που υποσχέθηκαν ότι θα δεχτούν τον Ερντογάν και μετά θα τον παραδώσουν στους Τούρκους, όπως είχαν κάνει και με τον Οτσαλάν.

Όλα έδειχναν ότι το πραξικόπημα θα στεφόταν από επιτυχία, μέχρι τη στιγμή που ο Ταγίπ Ερντογάν έκανε διάγγελμα μέσω μιας εφαρμογής του iPhone, στο οποίο καλούσε τους Τούρκους πολίτες να βγουν στους δρόμους και να πιάσουν όλα τα Pokemon.

Oι Τούρκοι πολίτες, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμά του, κατέκλυσαν τους δρόμους της Άγκυρας και της Κωνσταντινούπολης με τα κινητά στα χέρια αλλά το Pokemon Go δεν έχει πάει ακόμα στην Τουρκία, οπότε από τα νεύρα τους άρχισαν να λιντσάρουν όποιο φαντάρο έβρισκαν μπροστά τους.

Από τη μεριά του, το ελληνικό facebook παρακολουθούσε με κομμένη την ανάσα και 352 γεωπολιτικές αναλύσεις ανά δευτερόλεπτο τα τεκταινόμενα αλλά όταν όλα έδειχναν ότι η φάση ήταν μούφα το έριξε ξανά στις κωλοσέλφι και τα μπουζουκοτράγουδα.

Τελικά, λίγο μετά τις 2 τη νύχτα το πραξικόπημα έλαβε τέλος κι αυτό είναι πολύ λογικό, αφού πρέπει να είναι κανείς εντελώς ηλίθιος για να νομίζει ότι το 2016 έχει κάποιο νόημα να κάνεις πραξικόπημα με τανκς.

Άνοιξε καμιά τράπεζα καλύτερα.        

Μετά την αποκατάσταση της τάξης, ο Ταγίπ Ερντογάν σε δεύτερο διάγγελμά του ευχαρίστησε τους πραξικοπηματίες, λέγοντας ότι ο μόνος τρόπος να αναγνωριστεί μια χούντα ως δημοκρατία είναι ένα αποτυχημένο πραξικόπημα της πλάκας σαν το χτεσινό.

(Ανήθικο δίδαγμα: Απολογισμός του πραξικοπήματος 265 νεκροί, 1400 τραυματίες, 3000 συλληφθέντες και ένας πανίσχυρος Ερντογάν που ανενόχλητος και με τις ευλογίες του λαού θα ξεπαστρέψει όλους τους αντιπάλους του, στρατιωτικούς, ακαδημαϊκούς και δημοσιογράφους. Ετοιμαστείτε σε 1-2 χρόνια, όταν μάθουμε ότι όλο αυτό ήταν σκηνοθετημένο από τον ίδιο τον Ερντογάν, για μαζικές συννεφοπτώσεις.)
===================================================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου