Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

DIE LINKE: ΛΑΘΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩ, Η ΙΤΑΛΙΑ ΘΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ, ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΗ Η ΜΕΡΚΕΛ ΓΙΑ ΤΟ BREXIT

Σάρα Βάγκενκνεχτ, κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του κόμματος της Αριστεράς (Die Linke)

Την πρόβλεψη ότι, αν το ευρώ δεν αλλάξει «επειγόντως», τότε η Ευρωζώνη θα διαλυθεί, καθώς θα αποχωρήσουν χώρες όπως η Ιταλία, έκανε σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Die Zeit η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του κόμματος της Αριστεράς (Die Linke) Σάρα Βάγκενκνεχτ.

H Βάγκενκνεχτ υποστήριξε ότι η εισαγωγή του ευρώ ήταν λάθος, διότι «διέσπασε την Ευρώπη» και ζήτησε την επείγουσα μεταρρύθμισή του, καθώς εκτίμησε ότι σε αντίθετη περίπτωση μεμονωμένες χώρες-μέλη θα πρέπει να εγκαταλείψουν την Ευρωζώνη, προβλέποντας, μάλιστα, ότι πρώτη θα είναι η Ιταλία.

Παράλληλα, η αντιπρόεδρος του Linke εξαπέλυσε επίθεση κατά της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ την οποία και κατηγόρησε για συνενοχή στην ενίσχυση του λαϊκιστικού, αντιευρωπαϊκού και ξενοφοβικού κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD) αλλά και για το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος, λέγοντας ότι «η Μέρκελ είναι φυσικά συνυπεύθυνη για το Brexit λόγω των μονομερών πρωτοβουλιών της και της γερμανικής υπεροψίας αλλά και για την ενίσχυση του εθνικισμού σε άλλες χώρες”.

Σχετικά με το προσφυγικό η Σάρα Βάγκενκνεχτ εκφράστηκε κατά ενός ανώτατου ορίου υποδοχής, τουλάχιστον για όσους διώκονται πολιτικά. Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι οι δυνατότητες είναι πεπερασμένες και η μεγαλύτερη εισροή μεταναστών αυξάνει τον ανταγωνισμό στην αγορά εργασίας και κατοικίας, με αποτέλεσμα να υποφέρουν περισσότερο οι φτωχότεροι. Τους φόβους τους πρέπει να τους λάβει κανείς σοβαρά υπόψη, τόνισε, σημειώνοντας ότι στις πρόσφατες εκλογές στα κρατίδια το κόμμα της έχασε ψήφους και διότι οι πολίτες «το εξέλαβαν ως κόμμα των προσφύγων».
===================================================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου