Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Ο ΦΑΜΕΛΟΣ, Ο ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ, Η ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΩΔΗ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

πηγή:
Δημήτρης Νανούρης
***********************************
Μνημειώδη έργα
Κατάσταση ενδιάμεση ανάμεσα στον Μάλαμα και τον τραγουδοποιό αδελφό του Μανώλη -καθόσον αηδόνια της Σαλονίκης κι οι τρεις- ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, κελαηδάει καμαρωτός καμαρωτός στο κλαρί. Τα Μνημόνια όμως που κατάπιε πλημμελώς μασημένα, του προκάλεσαν πολυποειδείς αποφύσεις στις χορδές του λάρυγγα, με λυπηρό αποτέλεσμα η φωνή του να βγαίνει βραχνή και φάλτσα. «Εμείς δεν είμαστε ίδιοι μ' αυτούς που κυβέρνησαν μέχρι τώρα τη χώρα» επαναλαμβάνει αγογγύστως σε πλάγιο δεύτερο. Κλάφ' τα Χαράλαμπε το βρίσκω το ρεφρενάκι, κυρ Σωκράτη μου. Διότι, αν η διαφορά δεν είναι εμφανής διά γυμνού οφθαλμού, κάνεις μπουρμπουλήθρες στο νερό όσο την επισημαίνεις ξανά και ξανά και τότε η ηθική υπεροχή της πρωτοδεύτερη φορά Αριστεράς, λέμε τώρα, σκάει σαν πομφόλυγα.


Αυτά τα πράγματα γίνονται με έργα. Αν αναγκαστείς να καταφύγεις στο μπλα μπλα, προκειμένου να αποδείξεις του λόγου το αληθές, βράσε όρυζα Μπάρμπα Μπεν και μακαρόνι τρούπιο νούμερο τρίο. «Θωρακίσαμε το νομικό πλαίσιο» έλεγε χθες το πρωί υπερασπιζόμενος τη ρύθμιση για τις offshore και δώσ' του «οπλίσαμε» και μανά «θωρακίσαμε». Μιλούσε με την αυθεντία του ειδικού -μηχανικός είν' ο άνθρωπος-, παρά του βουλευτή. Ασφαλώς την κοινή λογική την αρμολόγησε ερμητικά στα θεμέλια, σαν τη γυναίκα του πρωτοχτίστη στο γιοφύρι της Άρτας. Δεν κάνουμε δουλειά μαστρο-εκπρόσωπε αν ορθώνουμε άπαρτα κάστρα κατά της διαπλοκής κι αφήνουμε τα λαμόγια ν' αλωνίζουν ανενόχλητα εκτός των τειχών. Οχι τίποτ' άλλο· πάνε στράφι τα μνημειώδη οχυρωματικά έργα.


Βάλτωσε ο Κατρούγ-κάλος στην τάφρο τής ως άνω περιτείχισης και ομολόγησε πως δεν είχε ιδέα για το περιεχόμενο της επίμαχης διάταξης. Ο Χρυσοχοΐδης μάς έμαθε ότι οι εκπρόσωποι του έθνους ψήφιζαν τα Μνημόνια -αν είναι δυνατόν!- χωρίς να υποβληθούν προηγουμένως στη βάσανο της ανάγνωσής τους. Ο συνταγματολόγος υπουργός Εργασίας το πήγε πιο μακριά, αναγνωρίζοντας πως τα κατάπτυστα κείμενα της υποτέλειας δεν τα 'χουν διαβάσει ακόμα κι εκείνοι που υποτίθεται ότι τα έγραψαν. Ιδού η ειδοποιός διαφορά της συγκυβέρνησης με το φαύλο κατεστημένο.

 Αν η Κουμουνδούρου θεωρεί ότι θα παταχθεί η φοροδιαφυγή επιτρέποντας σε υπουργούς, βουλευτές, δημάρχους, δικαστικούς, τραπεζίτες και λοιπούς μη εξαιρετέους παράγοντες να κάνουν κάβα εκατομμύρια σε εξωχώριες, υπεράκτιες και εξωτικές εταιρείες είναι οικτρά γελασμένη. Την έβγαλε οφσάιντ ακόμα και η «Αυγή», δείχνοντάς της ταυτόχρονα κίτρινη κάρτα. Κατόπιν αυτού η Γερούν Ολγοβασίλη ανέκρουσεν πρύμναν. Αντί, ωστόσο, να βγει και να πει «συγγνώμη, γράψτε λάθος» ή κάτι παρόμοιο -ανθρώπινα βρε αδελφέ-, διαβεβαίωσε ότι έπραξαν το σωστό. «Επειδή η Αριστερά αλλά και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛΛ. δεν αστειεύεται σε ό,τι αφορά ζητήματα διαφάνειας και ελέγχου του πολιτικού χρήματος, σήμερα σηκώνουμε το γάντι» συμπλήρωσε. «Απέναντι στην πρωτοφανή προσπάθεια διαστρέβλωσης και κατασυκοφάντησης δεν πρόκειται να μείνουμε απαθείς» υπογράμμισε. Έχει γούστο να υπονοεί πως κοτζάμ κομματικό όργανο προσχώρησε στο κλαμπ της διαπλοκής.
===================================================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου