Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

ΟΙ ΜΠΟΥΡΔΕΣ, ΟΙ ΜΠΑΛΑΦΑΡΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ ΜΑΓΚΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ


πηγή:
Δημήτρης Νανούρης
****************************************

Μπούρδες, μπαλαφάρες και γιαλαντζί μαγκιές


Πλησιάζει Λαμπρή κι η πρωτοδεύτερη φορά Αριστερά καταγράφει τη μια επιτυχία πίσω απ’ την άλλη. Δεν τις προλαβαίνει.

Τις είχε προαναγγείλει άλλωστε αυτοπροσώπως ο πρωθυπουργός. Δεν πάει πολύς καιρός αφότου προφήτεψε ότι «το Πάσχα φέτος θα ’ρθει μαζί με την ανάσταση της οικονομίας» κι όλοι οι δείκτες της διαρκώς ανεβαίνουν. Τον Γολγοθά.

Το ‘πε κι έγινε. Κατατρόπωσε το κουαρτέτο κατά τη διαδικασία της αξιολόγησης. Τα βρήκαν μπαστούνια οι εξ Εσπερίας αρμοστές, αντιμέτωποι με την αταλάντευτη στάση των Ελλήνων διαπραγματευτών κι όπου φύγει φύγει.

Ατάκτως. Άλλοι τράβηξαν κατά Νέα Υόρκη μεριά, κάποιοι προς Βρυξέλλες κι οι ρέστοι κρύβονται στη Γερμανία. Τους κατατρόμαξε τους καημένους ο Καμμένος, δηλώνοντας απερίφραστα πως ίσαμε το Πάσχα θα ’χουμε βγει πανηγυρικά απ’ τα Μνημόνια. Δεν βρίσκουν τώρα τόπο να σταθούν. Πού να ξεμυτίσουν οι δόλιοι! Να τους πάει.

Εκλαμβάνουν δε ως δόλια επίθεση, ανφέρ κτύπημα κάτω απ’ τη ζώνη, την ασυγκράτητη αισιοδοξία του υπουργού Αμύνης, όστις, πολυρρήμων και ανεχόρταγος, δεν καταλαβαίνει από εγκράτεια και νηστεία. Δεν τον αγγίζει η Σαρακοστή. Βιώνει την αιώνια αποκριά, το παντοτινό καρναβάλι και μεταμφιέζεται εναλλάξ κάθε βράδυ σε αξιωματικό και των τριών όπλων. Δεν αποκλείεται να κρατάει πισινές. Σήμερα εδώ, αύριο εκεί· ποτέ δεν ξέρεις.

Σατανικό σχέδιο, μεφιστοφελικής κοπής μηχανεύτηκε η Κουμουνδούρου για να εκμηδενίσει τους δανειστές, που κατάπιαν αμάσητο το δόλωμα, καθότι οστροσαχλοβησιγότθοι και αμερικανάκια. Τους αιφνιδίασε για πολλοστή φορά προτείνοντας, επί παραδείγματι, αύξηση του ΦΠΑ από το 23% στο 24%. Εκείνοι αντιστάθηκαν κάπως στην αρχή, αλλά τι να ’καναν; Αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν.

Μόλις έπεσαν οι υπογραφές, το δίδυμο Τσάκα-λόττου - Σταθ(μ)άκη εμφάνισε στο τραπέζι αδιάσειστα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η προηγούμενη αναπροσαρμογή στα συσκευασμένα τρόφιμα από 13% σε 23% αναμενόταν να αποφέρει έσοδα ενός δισ. ευρώ. Σχεδόν έναν χρόνο μετά, τα δημόσια ταμεία έχουν εισπράξει σκάρτα 12 εκατομμύρια λόγω κοψίματος: οι έμποροι δεν κόβουν αποδείξεις κι ο κοσμάκης κόβει σιγά σιγά την κακή συνήθεια του φαγητού.

Χαμένη στη μετάφραση η τρόικα και από κακώς εννοούμενο εγωισμό, αρνείται να παραδεχτεί το σφάλμα της. Το Μαξίμου ουδόλως πτοείται. Δεν το ’χει σε τίποτα να σβουρίξει τη ΦάΠΑ στο 30% ή και το 40% μέχρι να πειστούν. Πού θα πάει; Το ίδιο συμβαίνει και με τα δάνεια. Θερίο ανήμερο η κυβέρνηση τούς προσφέρει αντί πινακίου φακής και τα ενήμερα, τουτέστιν τα «πράσινα», μαζί με τα «κόκκινα», μόνο και μόνο για να τους εξευτελίσει. Ομοίως με το ασφαλιστικό και το φορολογικό. Τους στριμώχνει στο καναβάτσο και τους φλομώνει στα ντιρέκτ, τα κροσέ και τα άπερκατ.

Αλτσχάιμερ προχωρημένο έχει ο Μάρδας –συγχωρέστε μου το σαρδάμ, Μπούρδας ήθελα να πω– αφού ούτε λίγο ούτε πολύ διατείνεται ότι τα κάπιταλ κοντρόλ δεν έχουν καμιά επίπτωση στην οικονομία. «Τα ξεχάσαμε κιόλας» υπογραμμίζει, επιβεβαιώνοντας τη συμπτωματολογία της νόσου.

Μπαλαφάρες χοντρές πετά κι ο Μπαλάφας, που επιμένει να αισθάνεται υπερήφανος για το κυβερνητικό έργο. Ο Πολλάκις πάλι κάνει τους τροϊκανούς να τρέμουν. Τους τρώει το άγχος μη βρεθούν τρία μέτρα κάτω απ’ τη γη και τραγουδήσουν τη σκωπτική κρητική μαντινάδα: «Οταν πεθάνω βάλ’ τε μου το κινητό στο μνήμα, μα μη με χώσετε βαθιά για να ’χω καλό σήμα».
===================================================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου