Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΡΝΗΘΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ - (VIDEO)


Ομιλία στην ημερίδα της GUE/NGL στις Βρυξέλλες για το Χρέος και τη Δημοκρατία


«Είμαι πολύ αισιόδοξη ότι θα υπάρξει μία επόμενη κυβέρνηση στην Ελλάδα που θα αξιοποιήσει το έργο της Επιτροπής Αλήθειας και αρνηθεί την αποπληρωμή του παράνομου χρέους», τόνισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά την διάρκεια ημερίδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η πρώην Πρόεδρος της Βουλής επεσήμανε την αισιοδοξία της για μία επόμενη κυβέρνηση που θα αξιοποιήσει το έργο της Επιτροπής Αλήθεια και θα αρνηθεί την αποπληρωμή του παράνομου χρέους.

«Είμαι πολύ αισιόδοξη ότι θα υπάρξει μία επόμενη κυβέρνηση στην Ελλάδα που θα αξιοποιήσει το έργο της επιτροπής, θα αρνηθεί την αποπληρωμή του παράνομου χρέους, θα προβεί σε κυριαρχικές ενέργειες διαγραφής του χρέους και θα αποτελέσει, ελπίζω, υπόδειγμα και για άλλες κυβερνήσεις σε άλλες χώρες», σημείωσε παίρνοντας τον λόγο.

Ταυτόχρονα, κατήγγειλε άγρια δίωξη προκειμένου να εξαφανιστεί το έργο της Επιτροπής Αλήθειας ενώ εξαπέλυσε βέλη κατά του νυν Προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, κατηγορώντας τον πως: «Υπήρξε μονομερής απόφαση από τον νέο πρόεδρο της Βουλής που δέσμευσε τις εργασίες της χωρίς καμία πρότερη διαβούλευση με τα μέλη της Επιτροπής. Και τέλος τα αρχεία της Επιτροπής και οι αναφορές της κατασχέθηκαν από την νέα διοίκηση της Βουλής».

Η κ. Κωνσταντοπούλου ξεσπάθωσε εναντίον της κυβέρνησης τονίζοντας ότι εξακολουθεί να μην χρησιμοποιεί τα πορίσματα της Επιτροπής Αλήθειας παρά το γεγονός ότι είχε δημοσιευτεί πριν την υπογραφή της συμφωνίας του 3ου Μνημονίου.

Χαρακτηριστικά ανέφερε πως «Ύστερα από το πόρισμα της Επιτροπής, δημιουργήθηκε πανικός στους πιστωτές και ανάγκασε το Δ.Ν.Τ. να παραδεχτεί για πρώτη φορά ότι το ελληνικό χρέος είναι μη βιώσιμο και παρόλα αυτά η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να μην χρησιμοποιεί την έκθεση και υπέγραψε το 3ο μνημόνιο με δάνειο 86 δις και κάθε ελληνικό μωρό που γεννιέται έχει χρέος 41.000 ευρώ».

Η ημερίδα της Ευρωομάδας της Αριστεράς( GUE/NGL) έλαβε χώρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο των Βρυξελλών, ύστερα από την πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή της Λαϊκής Ενότητας, Νίκου Χουντή, και της ανεξάρτητης ευρωβουλευτού, Σοφίας Σακοράφα, και είχε κεντρικό θέμα το Χρέος και τη Δημοκρατία, με τίτλο “Restructuring Debt-Rebuilding Democracy”.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η Κωνσταντίνα Κούνεβα, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και οι πρώην βουλευτές Ζήσης Ζάννας, Αγλαϊα Κυρίτση και Δέσποινα Χαραλαμπίδου.


ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

===================================================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου