Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Η ΑΝΤΖΕΛΙΝΑ ΤΖΟΛΙ ΚΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ: Η ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ Ο ΦΥΛΑΡΧΟΣ


πηγή:
Γιώργος Μαλούχος

Η ωραία και ο φύλαρχος



Χαρήκανε πολύ χθες στο Μέγαρο Μαξίμου: η Αντζελίνα Τζολί ήρθε να φέρει κάτι από τη λάμψη της στο κατηφές περιβάλλον της αποσάθρωσης της κυβέρνησης (τους νοιάζει) και της χώρας (προφανώς δεν τους νοιάζει και τόσο).

Τρεις υπουργοί ήταν στημένοι στη γωνία την ώρα της χειραψίας με τον πρωθυπουργό και φωτογραφίζονταν κι αυτοί στην άκρη – δείτε την εικόνα: δεν μπορούσαν να κρύψουν το δέος από τα πρόσωπά τους, ήταν σαν θαυμαστές που περίμεναν το αυτόγραφο…

Όμως όλοι αυτοί ξεχνούν κάτι: ότι η Αντζελίνα, που πραγματοποιεί πλήθος τέτοιες επισκέψεις,  πηγαίνει εκεί που υπάρχει χάος και δυστυχία. Εκεί που κράτος δεν υπάρχει, ούτε ελπίδα.

Η μεγάλη σταρ, πρέσβειρα του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, έχει ποικιλοτρόπως και με διάρκεια αποδείξει την ευαισθησία της για τους δυστυχείς όλου του κόσμου. Νοιάζεται και βοηθά. Δεν πρόκειται για δημόσιες σχέσεις.

Το αντίθετο ακριβώς συμβαίνει όμως για την κυβέρνηση Τσίπρα: είναι μόνον δημόσιες σχέσεις.

Αλλά όταν αυτή η γυναίκα έρχεται για τέτοιο σκοπό ντυμένη στα μαύρα φέρνοντας μαζί της στην Ελλάδα και τα βλέμματα όλου του πλανήτη, το κάνει όπως θα γινόταν σε χώρες της υποσαχάριας Αφρικής, ή της βαθιάς Ασίας, όπου βασιλεύουν οι επιδημίες, η ανομία, η φτώχια, οι συγκρούσεις και η καταστροφή. Δεν το κάνει σα να πήγαινε σε μία κανονική ευρωπαική, σε μία δυτική χώρα, αλλά σε μία χώρα εντελώς άλλης κατηγορίας.

Αυτό στο Μέγαρο Μαξίμου δεν το κατάλαβαν: ότι ένας πρωθυπουργός που δέχεται τέτοιου είδους επίσκεψη δεν θα πρέπει να νιώθει και τόσο πρωθυπουργός ενός κανονικού κράτους, όσο φύλαρχος ενός δυστυχισμένου τόπου που έχει ανάγκη τέτοιου είδους ανθρωπιστική συμπαράσταση, αφού στο έδαφός του κατάφερε και μάζεψε τόση τραγωδία…
===================================================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου