Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΑΛΛΟΘΙ ΓΙΑ ΗΡΩΙΚΗ ΕΞΟΔΟ. Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΩΝ


πηγή:


Τσίπρας και Καμμένος αναζητούν 
άλλοθι για μια ηρωική έξοδο 
Προσχηματικός ο πόλεμος με τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ.

Οι μύθοι της αριστερής διακυβέρνησης κατέπεσαν σαν χάρτινος πύργος... Η αναζήτηση ενός «εχθρού - άλλοθι» είναι η βασική αγωνία του πρωθυπουργού, προκειμένου η έξοδός του να είναι ομαλή και ηρωική.
                                                                 
Ο virtual πόλεμος με τη διαπλοκή και τους καναλάρχες είναι το καλύτερο άλλοθι για τους κυρίους Τσίπρα και Καμμένο.

Με αριστοτεχνικό τρόπο οι υπουργοί και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ξημεροβραδιάζονται στα παράθυρα των καναλιών που θέλουν να κλείσουν και ταυτόχρονα επιχειρούν να μας πείσουν ότι δίνουν μάχη κατά της διαπλοκής.

Στο Μαξίμου ξέρουν πολύ καλά ότι ο πολιτικός τους βίος είναι βραχύς.
Αυτό που επιθυμούν είναι να διατηρήσουν ένα λαϊκό προφίλ, ακόμα και κατά την πτώση τους.

Τα στελέχη και οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν πλέον να κυκλοφορήσουν ελεύθερα στην κοινωνία. Η οργή του λαού πέφτει στα κεφάλια τους με την πρώτη ευκαιρία. Στις περισσότερες εκλογικές περιφέρειες είναι ανεπιθύμητοι και οι προπηλακισμοί τους από πολίτες είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Πάνος Καμμένος επιλέγει πλέον να μετακινείται μόνο με ελικόπτερο.

Παράλληλα, επιδιώκουν πριν πέσουν να ελέγξουν δια νόμου το αγαθό της ενημέρωσης και να το «κρατικοποιήσουν», όπως ακριβώς γινόταν σε χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ.

Δεν έχουν καμία απολύτως ειλικρινή διάθεση να «καθαρίσουν» το τοπίο από τους μαέστρους της διαπλοκής. Αντίθετα, με τους χειρισμούς τους, θα φτάσουν στο σημείο να «ηρωοποιήσουν» ορισμένους από τους αρχιερείς της διαπλοκής.

Από την άλλη πλευρά, οι καναλάρχες προσπαθώντας να διατηρήσουν το σημερινό καθεστώς, θυμήθηκαν το δικαίωμα των πολιτών στην πλουραλιστική ενημέρωση, τη συμβολή τους στην ευρύτερη οικονομία, τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, ασχέτως από τις απολύσεις και μειώσεις μισθών στις οποίες έχουν προχωρήσει τα τελευταία χρόνια και πολύ πριν ξεκινήσει η ιστορία των αδειών.

Μάλιστα, σε ενημερωτικό τους σημείωμα, απαντούν και περί «θαλασσοδανείων», τονίζοντας ότι «ο τραπεζικός δανεισμός δόθηκε με διαφανή και απόλυτα εγγυοδοτημένα τραπεζικά κριτήρια. «Από τότε εξυπηρετείται, όπως ορίζεται από τις σχετικές συμβάσεις», σημειώνουν. Ωστόσο, δεν παραλείπουν να εκβιάσουν, λέγοντας ότι τα δάνειά τους θα γίνουν «κόκκινα» σε περίπτωση που δεν πάρουν εκ νέου άδειες.

«Φιμώνουν» και το διαδίκτυο
Μετά την επιχείρηση «τηλεοπτικά κανάλια», η κυβέρνηση επιδιώκει να ελέγξει και την ενημέρωση μέσω διαδικτύου.
Με μεθόδους που παραπέμπουν σε απολυταρχικά καθεστώτα και με τους Τσίπρα και Παππά να θυμίζουν... Κιμ Γιονγκ Ουν και συνεργάτες, προσπαθούν να φιμώσουν ακόμα και τις ελεύθερες φωνές του διαδικτύου.

Όπως επιβεβαίωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, η κυβέρνηση ετοιμάζει σχέδιο νόμου για τη δημιουργία Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης, με στόχο να ρυθμιστεί το θεσμικό πλαίσιο στα διαδικτυακά media.
 Αυτό φυσικά δεν είναι κακό, μιας και κανείς δεν αμφισβητεί ότι πρέπει να μπουν κανόνες στην ενημέρωση που να ρυθμίζουν τη λειτουργία των Μέσων.
Παρά το γεγονός ότι η νομοθετική αυτή κίνηση φαίνεται θετική, οι δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης, Λευτέρη Κρέτσου, για το θέμα, προϊδεάζουν για τον απώτερο σκοπό της κυβέρνησης, τον απόλυτο, δηλαδή, έλεγχο της ενημέρωσης.

Το συγκεκριμένο έργο έχει ανατεθεί στον Γενικό Γραμματέα Ενημέρωσης, κ. Λευτέρη Κρέτσο, ο οποίος σε πρόσφατες δηλώσεις του (advertising.gr) υποστηρίζει ότι: «Θέλουμε όσοι δραστηριοποιούνται στο χώρο να εισάγουν περισσότερα ποιοτικά στοιχεία λειτουργίας. Αυτά δεν μπορούν να προκύψουν όταν έχουμε εργασιακές γαλέρες, όταν ξεπλένουμε χρήματα στις ιστοσελίδες, όταν απειλούμε ανθρώπους, επιχειρηματίες και πολιτικούς με τη διασπορά ψευδών ειδήσεων. Θέλουμε να χαρτογραφήσουμε το χώρο και δίνουμε κίνητρα - το βασικό είναι ότι θα έχουν μερίδιο στην κρατική διαφήμιση. Δεν παρεμβαίνουμε στο περιεχόμενο, όμως σχεδιάζουμε το μητρώο να παρέχει και αρκετά χρηστικά εργαλεία, όπως ένα πολύ αποτελεσματικό software για τη λογοκλοπή».

Με λίγα λόγια, η κυβέρνηση θα υποχρεώσει όλα τα sites να εντάσσονται στη δική της πλατφόρμα, η οποία, μέσω ενός περίπλοκου λογισμικού, θα εντοπίζει κείμενα τα οποία δεν θα εμπίπτουν στους δικούς της κανόνες.

Πρόσχημα θα είναι το ζήτημα της λογοκλοπής και της αναπαραγωγής κειμένων με το λεγόμενο «copy-paste», ωστόσο, στο επίκεντρο θα μπει ο έλεγχος «ψευδών ειδήσεων». Ποιος θα κρίνει την εγκυρότητα των ειδήσεων και το «ψευδής – αληθής»; Μα φυσικά η κυβέρνηση! Ναι, ακριβώς όπως κάνει και ο Κιμ Γιονγκ Ουν στη Βόρεια Κορέα. Ακριβώς όπως έκανε η Χούντα στην Ελλάδα. Τόσο δημοκρατικά και τόσο «Αριστερά».

Τα είπε όλα ο Βερναρδάκης
Την (ολοκληρωτική) λογική που διέπει τον Αλέξη Τσίπρα αλλά και το σύνολο της κυβέρνησης, σχετικά με τον έλεγχο των καναλιών, εξήγησε (άθελά του;) ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο υπουργός χαρακτήρισε την αυτόνομη λειτουργία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης ως «παθογένεια της Δημοκρατίας»!
Μιλώντας στην επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης του κοινοβουλίου για το νομοσχέδιο που αφορά τον νέο τρόπο στελέχωσης της Δημόσιας Διοίκησης τόνισε, αφήνοντας τους πάντες άφωνους: «Θεωρώ κι εξακολουθώ να το θεωρώ πως βασική παθογένεια της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, στην Αμερική και στην Ευρώπη είναι η αυτονόμηση συγκεκριμένων πολιτικό-οικονομικών κύκλων μέσω των ΜΜΕ, που δεν είναι Δημοκρατικά και κάνουν κατάχρηση του δημόσιου χαρακτήρα της ενημέρωσης και προφανώς χρειάζονται ρύθμιση! Τι ρύθμιση; Αυτό είναι άλλη συζήτηση!».

Μάλιστα... Αυτά ακούγονται από κορυφαίο στέλεχος της «Αριστερής» κυβέρνησης! Τι δεν καταλαβαίνεις;

Πού το πάει η κυβέρνηση
Μία Ελλάδα καθεστωτική, με έλεγχο των ιδιωτικών media (καναλιών, εφημερίδων, ραδιοφώνων και ιστοσελίδων), της ελευθερίας του λόγου και προφανώς κάθε εστίας κριτικής στο «έργο» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται πως οραματίζεται ο κ. Τσίπρας και η «κλειστή ομάδα» του Μεγάρου Μαξίμου.

Αυτή τη δημοκρατία οραματίζεται η κυβέρνηση του «Πρώτη φορά Αριστερά»;
Με περιορισμό ελευθεριών και έλεγχο της πληροφόρησης;
Μία πληροφόρηση που να οριοθετείται;

Οι κινήσεις της κυβέρνησης επιβεβαιώνουν πλήρως όσους υποστηρίζουν ότι βρίσκεται υπό σχεδιασμό και ίσως υπό εξέλιξη ένα σχέδιο χειραγώγησης των ιδιωτικών ΜΜΕ από τη σημερινή εξουσία, με στόχο να εξαλειφθούν όσοι «ενοχλούν».

Πρόκειται για μια ξεκάθαρα καθεστωτική νοοτροπία. Μια νοοτροπία που συναντάμε μόνο σε απολυταρχικά καθεστώτα. Τρομάζουμε και μόνο στη σκέψη ότι η οποιαδήποτε κυβέρνηση θα θέσει όρια στην ελεύθερη διακίνηση πληροφόρησης, απόψεων και ιδεών.
Αν συμπεριφέρεται έτσι στα ΜΜΕ, ποιο θα είναι άραγε το επόμενο στάδιο περιορισμού ελευθεριών;
===================================================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου