Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ "ΕΧΩ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ " ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ



Λαλίστατοι εκείνοι, λαλήσαμε εμείς


πηγή:
Στάθης

Kατάσταση Πολιορκίας.
1. Με εντολή του λαού o ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε τη διακυβέρνηση. Δεν ανέλαβε όμως (ούτε καν παρέλαβε, ουδέ κατέλαβε) την εξουσία. Κι όχι μόνον! Αλλά με μια ανεξήγητη αυταρέσκεια ο ΣΥΡΙΖΑ διακηρύσσει ακριβώς αυτό: έχω την κυβέρνηση, αλλά δεν έχω την εξουσία! Γιατί, χρυσέ μου;

Όχι μία, αλλά τρεις φορές ο λαός έδωσε την εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει και αντί ο ΣΥΡΙΖΑ να χρησιμοποιήσει τη διακυβέρνηση για να αναλάβει την εξουσία, μας δηλώνει (μάλιστα με άνεση σοφιστή) το αντίθετο.

Είναι  βεβαίως... βέβαιον ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κυβερνά εν κενώ εξουσίας. Διότι τέτοιο κενό δεν υπάρχει. Συνεπώς ο ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζει ότι ο ίδιος βρίσκεται στην κυβέρνηση, αλλά ότι στην εξουσία βρίσκονται άλλοι. Ποιοι; η Γερμανία; οι εγχώριοι καλοί άνθρωποι που ασκούν την εξουσία (πάντα υποτελή στους ξένους) στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης; Ποιος ασκεί την εξουσία στην Ελλάδα, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται (και το διακηρύσσει) να την αναλάβει; Ποιος; η Εταιρεία Προστασίας Ναρκών από Ανθρώπινο Πάτημα;

Είναι φανερό ότι αυτό το αξίωμα, «έχω την κυβέρνηση αλλά όχι την εξουσία», είναι ένα σόφισμα. «Βολικό» επειδή «δικαιολογεί» πολλά απ’ όσα γίνονται, και, ταυτοχρόνως ηλίθιο. Διότι μόνον ανόητοι μπορούν να θεωρούν τόσον ανόητους τους πολίτες, ώστε να τους ξεφουρνίζουν τέτοιες ανοησίες.

Θυμίζει όλο αυτό το εύρημα της κατάρας το αθάνατο εκείνο σύνθημα του ΠΑΣΟΚ: «το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, ο λαός στην εξουσία» - πλην όμως σε κακέκτυπη εκδοχή: «Ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση - ποιος στην εξουσία;». Η κυρία Μέρκελ; η ΑΕΚ; η αφεντιά μου; - ή μήπως ο κ. Μπαλαούρας; (για να αισθανθώ κάπως πιο άνετα)...

Το τραγικό στην όλη υπόθεση είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει και συμπυκνώνει όλα του τα ψέματα σε μία αλήθεια: κυβερνώ μεν, δεν ασκώ την εξουσία δε. Θαυμάσια! Τρεις φορές πήρες την εντολή, χρυσέ μου! πόσες φορές πρέπει να σου δώσει την εντολή ο λαός, ώστε εκτός απ’ τη διακυβέρνηση να αναλάβεις και την εξουσία;

2. Όταν αρχίζει η συζήτηση για τις εκλογές, συνήθως οι εκλογές γίνονται. Και απ’ ό,τι φαίνεται, νωρίτερα ή αργότερα μέσα στο τρέχον έτος, θα πάμε σε εκλογές. Διότι τα μέτρα που είναι αναγκασμένη να λάβει η κυβέρνηση είναι θηριώδη, και τα ακόμα σκληρότερα μέτρα που ζητά να ληφθούν η Τρόικα είναι τερατώδη.


Το σχήμα ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, η Τρόικα στην εξουσία οδηγεί σε εκλογές (ή σε οικουμενική) και, πάντως, σε συρρίκνωση και πτώση του ΣΥΡΙΖΑ. Διότι υπ’ αυτό το σχήμα ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε κατάσταση πολιορκίας από τον λαό, και ο λαός σε κατάσταση πολιορκίας από την Τρόικα.

Μια Τρόικα νομιμοποιημένη απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ και πανίσχυρη από την προοπτική να κυβερνήσει στη συνέχεια τη χώρα ο κ. Μητσοτάκης. Διότι αν γίνουν εκλογές -με όποιο σύστημα- ο ΣΥΡΙΖΑ θα σημειώσει ποσοστά ικανά να τον κρατήσουν ζωντανό για μιαν ακόμα κοινοβουλευτική περίοδο, χωρίς καμία προοπτική για την επόμενη.

Τουλάχιστον για έναν ΣΥΡΙΖΑ όπως είναι σήμερα. Η μόνη φιλοδοξία που μπορεί να έχει πλέον αυτό το σχήμα είναι να πέσει στα (κοινοβουλευτικά) μαλακά μετά τις επόμενες εκλογές και να διαλυθεί ησύχως μετά τις μεθεπόμενες.

3. Κατάσταση πολιορκίας
Ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε να καταφέρει το καλύτερο και τώρα απειλεί με το χειρότερο. Την παλινόρθωση, δηλαδή, της Ν.Δ. κι όλου του υπόλοιπου παλιού. Που δεν θα μπορέσει να απορροφήσει ο ίδιος ως «νέο» (Κουβέλης, Μ. Ανδρουλάκης, Καστανίδης κ.τ.λ.)!

Στο μεταξύ οι αναβαθμίσεις των Οίκων του Κακού για την Ελλάδα διαδέχονται η μία την άλλη. Λογικόν. Όσον ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να κυβερνά όπως θα κυβερνούσε η δεξιά, οι στόχοι της Τρόικας επιτυγχάνονται! Εξ ου και οι αναβαθμίσεις. Καθ’ ότι η χώρα υπό τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «επιτυγχάνει αξιοσημείωτη πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις» - βεβαίως, οι μισθοί μειώνονται κι άλλο, οι συντάξεις πετσοκόβονται, τα κόκκινα δάνεια περιέρχονται στο έλεος (!!) των τραπεζών, οι υποδομές εκποιούνται, οι πόροι λεηλατούνται, πλην όμως , όλα αυτά δεν συνιστούν, κατά την κυβέρνηση, την πραγματικότητα, αλλά μια επικοινωνιακή καταιγίδα εναντίον της. Προφανώς στα τρακτέρ ανέβασε τους αγρότες ο κ. Πρετεντέρης και τις γραβάτες έβγαλαν στους δρόμους οι κατσαρόλες.

Όμως, το πράγμα είναι απλό: Κίλερ ο Κατρούγκαλος, Κιλελέρ οι αγρότες.

Κατάσταση πολιορκίας.
4. Και η κυβέρνηση Τσίπρα μιλά πλέον για όλα αυτά με τη γλώσσα της Δεξιάς. Ακούς τα στελέχη της στα πάνελ και νομίζεις ότι ακούς τα στελέχη του κ. Σαμαρά στα πατερ ημά τους. Μιλούν για την οικονομία λες και είναι μονεταριστές, μετέρχονται τις ίδιες εκφράσεις («η οικονομία είναι κλίμα» -κλύσμα είναι για τον λαό- και άλλα τέτοια φαιδρά). Πλην όμως, στην ίδια τους τη ρητορική δεν πάει μακριά η βαλίτσα και σπάει εν τέλει η στάμνα. Διότι από τη μια μεριά περιγράφουν ένα (εκ νέου) success story κι απ’ την άλλη μεριά δηλώνουν ότι «δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς»! Διαλέγετε και παίρνετε, ό,τι όμως και να πάρετε, θα μας πάρουν και το τελευταίο τάληρο.

Ο κ. Τσίπρας απεδείχθη ένας άνθρωπος που μαθαίνει γρήγορα! Έμαθε τη γλώσσα της Δεξιάς φαρσί. Λάλον ύδωρ! Πώς λέμε «γη και ύδωρ»; - αυτό!..
===================================================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)
     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου