Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΜΠΛΕΞΕ. ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ



πηγή:
Γιώργος Μαλούχος


Τα ψέματα τελείωσαν. Και η κυβέρνηση βρίσκεται πλέον μπροστά σε μια πραγματικότητα από την οποία μεσοπρόθεσμα είναι αδύνατον να εξέλθει αλώβητη.

Πρώτον, η ευρωπαϊκή περιοδεία του υπουργού Οικονομικών έληξε με άτακτη υποχώρηση: η παραμονή του ΔΝΤ στην Ελλάδα επιβεβαιώθηκε οριστικά έπειτα και από ανοιχτή αμερικανική πίεση. Συνεπώς δεν υπάρχει οξυγόνο για προπαγάνδα και, κυρίως, δεν υπάρχει περίπτωση να αποφευχθεί για τον κ. Τσίπρα και τους υπουργούς του το πικρό ποτήριο που ούτε η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου άντεξε να πιει και που γι' αυτό είχαμε «αλλαγή φρουράς» στο Μαξίμου: πρώτιστη - αλλά ασφαλώς όχι μοναδική - στενωπός, το ξορκισμένο Ασφαλιστικό το οποίο απειλεί την... υπερήφανη συγκυβέρνηση με σεισμό πολλών ρίχτερ.

Δεύτερον, για το χρέος ούτε κουβέντα, τουλάχιστον μέχρι να γίνουν όλα τα (επώδυνα) άλλα: έτσι άλλο ένα μεγάλο κυβερνητικό παραμύθι τελείωσε, όπως μας ξεκαθάρισε για νιοστή φορά το μεγάλο αφεντικό, το Βερολίνο.

Τρίτον, το περίφημο «ηθικό πλεονέκτημα» της Αριστεράς έχει ήδη πάει περίπατο. Όχι μόνον για τις ακραία σκληρές πολιτικές που αυτή εφαρμόζει, ούτε επειδή είπε άσπρο και έκανε μαύρο σε όλα τα μεγάλα θέματα (εντάξει, ψήφισαν το σύμφωνο συμβίωσης...). Αλλά κυρίως επειδή με δύο πρωθυπουργικά ξαδέλφια να διορίζονται στο Δημόσιο μέσα σε λίγους μήνες ανάμεσα σε πλήθος άλλους συγγενείς κυβερνητικών και κομματικών παραγόντων, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαφέρει πια απολύτως σε τίποτε από τα παλιά κόμματα εξουσίας τα οποία κατηγορούσε για να τους πάρει τη θέση.

Τέταρτον, η τραγωδία των επενδύσεων: όπως όλοι οι μνημονιακοί προκάτοχοί του, έτσι και ο Τσίπρας βλέπει ξαφνικά «σημάδια ανάπτυξης» μέσα σε ένα εξάμηνο (μα γιατί κολλάνε ειδικά στο εξάμηνο;). Όμως, την ίδια ώρα, διώχνει επενδύσεις - ή τουλάχιστον κάνει τον άγριο, γιατί σύντομα ίσως οδηγηθεί και επ' αυτού σε στροφή 180 μοιρών επί της οποίας διαθέτει ασυναγώνιστη τεχνογνωσία.

Πέμπτον, το Προσφυγικό εξακολουθεί να απειλεί άμεσα την Ελλάδα: οι δυνητικές επιπτώσεις του όχι απλώς δεν απομακρύνονται, αλλά, αντιθέτως, στο παρασκήνιο φουντώνουν, με αιχμή τον αριθμό των προσφύγων που εγκλωβίζονται στη χώρα μας αλλά και τον πάντα ισχυρό κίνδυνο αποπομπής της από τη ζώνη Σένγκεν.

Έκτον, ένας νέος αέρας πνέει πια στην αντιπολίτευση: η εκλογή Μητσοτάκη ήταν το χειρότερο δυνατό σενάριο για τον Τσίπρα στο εσωτερικό πολιτικό πεδίο.

Με άλλα λόγια, ο Τσίπρας έμπλεξε. Και επειδή τα ψέματα τελείωσαν, δεν θα ξεμπλέξει...
===================================================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου