Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

ΕΚΕΙ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑΤΙ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΤΕ;


πηγή:
Δημήτρης Νανούρης


Κλειδάριθμοι


Οι επιτελείς της κυβέρνησης δεν τα καταφέρνουν ούτε με τα προσωνύμια μήτε με τους αριθμούς. Ο ίδιος ο ΘΑλέξης υπενθύμισε, απαντώντας σε δηλητηριώδεις ερωτήσεις ρεπόρτερ της ΕΡΤ, πως δεν είναι Χρυσός Οδηγός, ώστε να υποδείξει με επίθετα, βαφτιστικά και παρατσούκλια τους μεγαλοφοροφυγάδες. Διαβεβαίωσε μολαταύτα ότι οι εν λόγω μπαταχτσήδες θα κληθούν να πληρώσουν. Αμποτε, καίτοι παραμένει αδιευκρίνιστο το πότε. Το κακό όμως με τους μήνες είναι ότι φέρουν ονόματα και τα άτιμα τα έτη σημειώνονται με νούμερα, οπότε ο πολυπόθητος εντοπισμός των οφειλετών του Δημοσίου ομοιάζει με τις μηνύσεις οι οποίες υποβάλλονται κατ' αγνώστων, αλλά καθώς οι δράστες ουδέποτε προσάγονται στο εδώλιο, καταλήγουν αμετάκλητα στο αρχείο.

Παραπαίει μετεξεταστέος ο πρωθυπουργός και στη χρήση των αριθμών. Προσδιόρισε, επί παραδείγματι, τον πληθυσμό της Λέσβου σε μόλις δέκα χιλιάδες πάνω κάτω κατοίκους. Ταράχτηκαν οι Μυτιληνιοί, αφού σύμφωνα με την απογραφή του 2011 ανέρχονται σε πλέον των ογδόντα πέντε χιλιάδων. Αναστάτωση κατέλαβε την ακριτική νήσο. Κάτι παραπάνω θα ξέρει κοτζάμ πρόεδρος, σκέφτονται, και τους ζώνουν τα μαύρα φίδια. Τοπικοί βουλευτές σπεύδουν να τους καθησυχάσουν με τον ισχυρισμό πως ο Τζίφρας απλώς δεν είναι αριθμομνήμων. Εχει πάρει από τον μέντορά του· τον κυρ Αλέκο ντε, όστις βγήκε καμαρωτός καμαρωτός στο γυαλί, διατεινόμενος ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛΛ. θα κυβερνούν ίσαμε το εθνοσωτήριον 1919!!!

Απόρησαν ορισμένοι. Νόμισαν πως εννοούσε ότι σκοπεύουν να εξαντλήσουν την τετραετία, η οποία λήγει το 2019, και μπερδεύτηκε ως συνήθως. Λάθος. Παρότι ασυντόνιστος, ο υπουργός Συντονισμού δεν είναι τυχαίος. Ξέρει τι λέει. Αποδεικνύει καθαρά, ξάστερα και λαϊκά την κολοσσιαία υπεροχή των τωρινών ενοίκων του Μαξίμου έναντι των προηγούμενων. Η Νου Δου πα' να πει οδήγησε τη χώρα πενήντα χρόνια πίσω. Σιγά τα ωά. Σε διάστημα ολίγων μηνών τούτοι 'δω την έχουν πάει τουλάχιστον εκατό· και βγάλε. Ο Τσάκα-λόττος πάλι το πάει φιρί φιρί να αναδειχθεί μέγας χορηγός και ευεργέτης του ΟΠΑΠ. Βάζω στοίχημα πως νιώθει ενοχές επειδή φορολόγησε τα παιχνίδια του και προσπαθεί να εξιλεωθεί προτείνοντας αριθμούς για το τζακ ποτ του Τζόκερ.

Πάντως σαν τζογαδόρος δεν πιάνει φράγκο, τουτέστιν δεν ξέρει πού του πάν' τα τέσσερα... νούμερα. Ουδεμία σχέση με τον περιλάλητο αρχαίο μαθηματικό που ακούει τ' όνομά του. Αντί να βάλει κάτω τη θεωρία των πιθανοτήτων, κατατρύχεται με προλήψεις και επιλογές βάσει ιδιοτελών κινήτρων ως θαμών συνοικιακού πρακτορείου. Αρχίζει λοιπόν με το 25, ποσοστό στο οποίο έπεσε το εθνικό εισόδημα τα χρόνια των Σαμαροβενιζέλων, συνεχίζει με το 28, τόσο ανήλθε η ανεργία, και τραβάει απ' το μανίκι το 33, το μερίδιο του πληθυσμού που ταλανίζεται απ' τη φτώχεια. Για Τζόκερ διαλέγει -άκουσον, άκουσον- το 50, τις ποσοστιαίες μονάδες δηλαδή που απώλεσαν Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια. 

Μα το Τζόκερ, κυρ Τσάκα-λόττο μου, φτάνει ώς το 20. Θα μπορούσες φέρ' ειπείν να προτιμήσεις το 3 (αριστερό Μνημόνιο) ή το 7 (πληγές του Φαραώ που φέρνει η πολιτική σας) καθώς και το 10 (εντολές των δανειστών οίτινες εφαρμόζονται απαρεγκλίτως) και φυσικά το γρουσούζικο 13, μπας και σπάσει η γκαντεμιά γιατί με τα μυαλά που κουβαλάς σε βλέπω μονίμως στον κουβά.
===================================================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου