Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

ΤΟ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ, ΠΑΡΑΛΥΤΟ ΕΙΝΑΙ


Παράλυτο πρόγραμμα

πηγή:
Δημήτρης Νανούρης

Θριαμβολογούσε η αντιπροεδράρα της πρωτοδεύτερης φοράς Αριστεράς μόλις χθες το μεσημέρι περί το ότι η κυβέρνηση θα εφαρμόσει τάχα μου το 2016 κατά 20% το απεχθές Μνημόνιο και κατά το υπόλοιπον 80% το παράλληλο πρόγραμμα δικής της κοπής για την ανακούφιση των ευπαθών ομάδων, να δουν επιτέλους Θεού πρόσωπο τα ευάλωτα μέλη της καθημαγμένης κοινωνίας, να σκάσει κομμάτι το χειλάκι τους, βρε αδελφέ. Και να καταλάβουν πάνω απ' όλα πως οι ένοικοι του Μαξίμου τηρούν κατά γράμμα τις υποσχέσεις του Σεπτεμβρίου, δεν αθετούν το συμβόλαιό τους με τον λαό. Κι ενώ το μεγαλόπνοο σχέδιο άρχιζε να παίρνει σάρκα και οστά κι όλα να δουλεύουν ρολόι, τους πρόδωσαν με πισώπλατες μαχαιριές τα αφιλότιμα τα μαθηματικά.

Ύψιστοι υποκριτές αποδεικνύονται οι αριθμοί, μπαμπέσηδες και μπαγαπόντες, δεν χαμπαριάζουν από αριστερές ευαισθησίες και εναλλακτικές πολιτικές, μηδενίζουν το κοντέρ κι όποιον πάρει ο χάρος. Το αλήστου μνήμης προγραμματάκι της Θεσσαλονίκης περιελάμβανε 10 σπαρταριστά δισ. ευρώ για τους ασθενέστερους. Προτού μεταφερθούν όμως στο αναξιοπαθούν πόπολο μεσολάβησαν οι σκληρές διαπραγματεύσεις, κατά τη διάρκεια των οποίων στριμώξαμε στο καναβάτσο τους δανειστές και, καθότι συμπονετικοί, περιορίσαμε οικεία βουλήσει κατόπιν το κονδύλι στα 100 εκατομμύρια, για να μην τους πληγώσουμε περαιτέρω υπομιμνήσκοντας την ταπείνωση στην οποία τους υποβάλλουμε. Πρόκειται για ένδειξη στοιχειώδους ανθρωπισμού.

Με τα ρέστα θα μπαλώναμε ανεπαίσθητες τρυπούλες στα δημόσια έσοδα και σε ανύποπτο, μέλλοντα χρόνο θα διοχετεύαμε μεγαλύτερα ποσά για την αποκατάσταση των αδικιών, οίτινες προκλήθηκαν από τις προηγούμενες, υποτελείς, μνημονιακές κυβερνήσεις. Το 100% μετεβλήθη ούτως σε 80% και σε χρόνο ντετέ έγινε 1%. Τσουρούτικο ξετσουρούτικο, το σχετικό νομοσχέδιο έφτασε στη Βουλή με χρονοδιάγραμμα ψήφισης ώς τα τέλη Δεκεμβρίου και επικοινωνιακή στόχευση να λειτουργήσει σαν πρωτοχρονιάτικος μπουναμάς. Έλα μου, όμως, που στην απογευματινή τηλεδιάσκεψη τα καϊνάρια του Μαξίμου σάμπως να 'δαν συνοφρυωμένους τους εκπροσώπους των εταίρων. Τους πέρασε προς στιγμήν απ' τον νου μήπως η κακή τους διάθεση οφείλεται στην επαναφορά του δέκατου τρίτου και δέκατου τέταρτου μισθού στο Δημόσιο, τις γενικότερες γενναίες αυξήσεις αποδοχών ή τη σεισάχθεια στα «κόκκινα» δάνεια.

Αντελήφθησαν εν τούτοις αμέσως μετά πως οι Ευρωπαίοι ξίνιζαν τα μούτρα χρονιάρες μέρες εξαιτίας του παραλλήλου προγράμματος, το οποίο τους έγινε έμμονη ιδέα. Απέσυραν λοιπόν παραχρήμα τις ρυθμίσεις με παρρησία μεγάθυμου νικητή. Νόμισαν οι υποψήφιοι αρχηγοί της Νου Δου ότι τους βρήκαν μπόσικους και εξαπέλυσαν μύδρους, κάνοντας λόγο για διεθνή διασυρμό της χώρας. Στο ίδιο μήκος κύματος η τέως πρόεδρος της Βουλής χαρακτήρισε την κυβέρνηση μαριονέτα και τη Βουλή οπερέτα που τραγουδούν και χορεύουν στου κουαρτέτου τον ρυθμό. Δεν βλέπουν οι αγνώμονες πως το γκοβέρνο πέφτει θύμα και της Γεωμετρίας, καθώς οι παράλληλες γραμμές συναντιούνται στο άπειρο, τον χώρο και τον χρόνο πά 'να πει στους οποίους εκτείνονται και διαρκούν τα Μνημόνια. Το 'λεγα εγώ απ' τον Αύγουστο ότι το παράλληλο πρόγραμμα μοιάζει με σύντομο ανέκδοτο κι ο πανωλεθρίαμβος του Μαξίμου με μακρόσυρτη τραγωδία.
===================================================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου