Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΜΕΝ ΚΑΙ ΔΙΑΓΡΑΦΟΜΕΝ ΤΟΝ ΓΑΒΡΙΗΛ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗ


πηγή:


ΑΠΕΠΕΜΨΕ ΑΠΟ ΤΗΝ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΝ Γ. ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗ  Ο ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ.

ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΙΩΠΗΤΗΡΙΟ.

Σε μια πρωτοφανή επίδειξη εσωκομματικού αυταρχισμού, ο Αλέξης Τσίπρας απέπεμψε τονΓαβριήλ Σακελλαρίδη από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως ανακοίνωσε το ίδιο το μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός ζήτησε την παραίτηση του βουλευτή Α' Αθηνών γιατί ο τελευταίος είχε καταστήσει σαφές ότι δεν επρόκειτο να ψηφίσει το νομοσχέδιο με τα βαρειά, αντιλαϊκά προαπαιτούμενα που προωθεί με διαδικασίες- εξπρές η κυβέρνηση, στο πλαίσιο των μνημονιακών της δεσμεύσεων. Μετά από αυτό, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης υπέβαλε την παραίτησή του.

Η πολιτική “καρατόμηση” του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου, ανθρώπου του στενού περιβάλλοντος του Αλέξη Τσίπρα προ της ταπεινωτικής του συνθηκολόγησης στους δανειστές, αποτελεί δείγμα ηθικού εκφυλισμού και οιωνό πολιτικής αποσταθεροποίησης της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Παραμερίζοντας όλα τα συλλογικά, κομματικά και κυβερνητικά όργανα, ο πρωθυπουργός “αποφασίζει και διατάσσει” την αποπομπή ενός προβεβλημένου στελέχους του εν είδει “προληπτικού πλήγματος” στην προϊουσα εσωκομματική αμφισβήτηση της πολιτικής του. Ενδεικτική της διογκούμενης δυσφορίας ήταν η απουσία δεκάδων βουλευτών από τη σύνοδο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, όπου οι αρμόδιοι οικονομικοί υπουργοί επιδόθηκαν στο καθιερωμένο “μασάζ”, προκειμένου να εξασφαλίσουν πειθαρχία στρατώνα στην ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο των προαπαιτούμενων.  

Οι φυγόκεντρες τάσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ τροφοδοτούνται κυρίως από την έντονη πίεση που δέχονται οι βουλευτές και τα στελέχη του από το κοινωνικό σώμα. Στις επαρχίες, οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ εισπράττουν την κατακραυγή του αγροτικού κόσμου για τα σφαγιαστικά μέτρα εναντίον της πρωτογενούς παραγωγής που περιλαμβάνει το τρίτο Μνημόνιο. Στα αστικά κέντρα, το φάσμα των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων πρώτης κατοικίας, όπως και η προωθούμενη εκθεμελίωση των κοινωνικών ασφαλίσεων, τροφοδοτούν την ελπιδοφόρα αναζωογόνηση της λαϊκής αντίστασης. Η επιτυχημένη γενική απεργία της 12ης Νοεμβρίου και οι μεγάλες, δυναμικές συγκεντρώσεις που την συνόδευσαν, όπως και ο αγωνιστικός εορτασμός του Πολυτεχνείου, λιγότερο από δύο μήνες μετά τις εκλογές, έστειλαν μηνύματα γρήγορης αποσταθεροποίησης του κυβερνώντος συνασπισμού ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.  

Αρχίζει να γίνεται φανερό ακόμη και στον ηγετικό πυρήνα της κυβέρνησης ότι οι μέρες της είναι μετρημένες, και πολύ λιγότερες απ' ό,τι θα περίμενε κανείς την επομένη της 20ής Σεπτεμβρίου. Από εδώ και η αναθέρμανση των σεναρίων για ευρύτερη κυβέρνηση συνεργασίας με ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ, κάτι που είναι βέβαιο, όμως, ότι θα προκαλέσει και νέα ρήγματα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Σ' αυτό το φόντο, η συγκρότηση ενός μάχιμου, ισχυρού πόλου αριστερής, ριζοσπαστικής αντιπολίτευσης και ανατροπής - κάτι που αποτελεί καθοριστική επιδίωξη και λόγο ύπαρξης της Λαϊκής Ενότητας - προβάλλει ως εξαιρετικά επείγουσα αναγκαιότητα.
===================================================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου