Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩ ΚΑΤΩ


απο το 
 Skouliki Tom


Εθνική κατάθλιψη έχει απλωθεί πάνω από τη χώρα μας μετά την είδηση ότι θα θεσπιστεί εθνική σύνταξη στα 390 ευρώ, δηλαδή πολύ πάνω από τις γειτονικές μας χώρες, όπως το Κονγκό, η Αιθιοπία και το Σουδάν. Εμείς είμαστε η Ουγκάντα.

Η είδηση ήρθε από τα χείλη του Υπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργου Κατρούγκαλου που χαρακτήρισε το ύψος της σύνταξης αξιοπρεπές για τα σημερινά δεδομένα, οπότε καταλαβαίνουμε ότι η αξιοπρέπεια του Έλληνα συνταξιούχου υπολογίζεται στα 390 ευρώ.

Ο κ. Κατρούγκαλος πρότεινε το σουηδικό μοντέλο για τις συντάξεις αλλά βελτιωμένο, αφού καλοί χρυσοί οι Σουηδοί αλλά με το συνταξιοδοτικό τα έχουν κάνει λίγο πουτάνα.

Όπως ήταν φυσικό, οι δηλώσεις του Υπουργού προκάλεσαν αντιδράσεις στον ελληνικό λαό που ήταν ένα βήμα πριν ξεσηκωθεί και πάρει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τις καραμπίνες αλλά τελικά προτίμησε να κλαψομουνιάζει στο facebook και να μας πρήζει όλη μέρα τα παπάρια.

Θα το πάρετε ποτέ απόφαση; Οι θέσεις εργασίας συνεχώς λιγοστεύουν, οπότε οι εισφορές εξαϋλώνονται άρα λεφτά για συντάξεις γιοκ. Από πού νομίζετε ότι προέρχονται τα λεφτά για τις συντάξεις; Από πού πληρώνονται όλοι όσοι δουλεύουν στις υπηρεσίες ας πούμε; Από τον εθνικό μας πλούτο; Αφού δεν έχουμε εθνικό πλούτο. Παράγουμε ελάχιστα και εξάγουμε ακόμα λιγότερα, άρα το μόνο φρέσκο χρήμα που μπαίνει στη χώρα προέρχεται από τα δάνεια, τα οποία μετά από ένα ατελείωτο ζικ ζακ – και αφού φάνε ό,τι μπορούν – καταλήγουν κατακρεουργημένα στα χέρια μας. Ε, τώρα κομμένα τα δανεικά αρά κομμένοι οι μισθοί και οι συντάξεις.

Ας είναι καλά η παραοικονομία. Το κράτος όχι μόνο δεν πολεμάει την παραοικονομία αλλά την υποθάλπει κιόλας, αφού χωρίς αυτήν δε θα είχε απομείνει ούτε μισός παραγωγός και εξαγωγέας. Μαλάκες είναι να τα δίνουν μέσω εξωφρενικών φόρων στο κράτος για να τα τρώνε τα κοράκια; Τουλάχιστον οι παραγωγοί τα ξοδεύουν στην αγορά κι έτσι πληρωνόμαστε κι εμείς.

Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις, ο κ. Κατρούγκαλος ανακοίνωσε ότι οι περικοπές συντάξεων οφείλονται στην ύπαρξη πειρατικών site, οπότε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προχώρησε στη σύλληψη του διαχειριστή του Gamato που δεν επέτρεπε στην κυβέρνηση να πάει την εθνική σύνταξη στα 5000 ευρώ.

Εγώ απορώ: Είναι τόσο ηλίθιοι στο ΣΥΡΙΖΑ; Δεν καταλαβαίνουν ότι για κάθε site που κλείνει θα ανοίγουν άλλα 10 στη θέση του; Έγραφαν ορισμένοι και για πειρατεία. Μα το Gamato δεν ανέβαζε ταινίες. Links και streaming από άλλα site ανέβαζε. Αυτό δεν είναι πειρατεία. Οι ταινίες υπάρχουν ακόμα εκεί ανεβασμένες.

Είναι σαν να συλλαμβάνεις ένα βαποράκι και να λες ότι έπιασες τον μεγαλοπρεζέμπορα.

Διαβάζω ότι το Δημόσιο ζημιώθηκε από τη φοροδιαφυγή του Gamato κατά 230 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή ο διαχειριστής του Gamato πρέπει να έβγαλε πάνω από 1 δις ευρώ. Πολύ λογικό αυτό. Κι εγώ με 1 δις πειρατικό site θα διατηρούσα.

Από την άλλη, πόσο έχει ζημιωθεί το Δημόσιο από τα ιδιωτικά κανάλια που έχουν κάνει κατάληψη στις συχνότητες και φοροδιαφεύγουν επί 25 χρόνια;

Αυτά είναι τα ισοδύναμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ; Να κλείσει το Gamato;

Έτσι θα δικαιολογεί τα αισχρά μέτρα λιτότητας που θα παίρνει από εδώ και πέρα;

Πετσοκόψαμε τα πάντα, τα έχουμε κάνει πλακάκια με Εκκλησία και ολιγάρχες αλλά κλείσαμε το Gamato;

Σύντροφοι, μη ντρέπεστε επειδή κάποτε μας πλασάρονταν σαν αριστεροί. Πείτε το ελεύθερα χωρίς αναστολές.

Είναι πολύ χειρότεροι από τους προηγούμενους.

Να φύγουν.

(Ανήθικο δίδαγμα: Η χώρα θα σωθεί όταν βρεθεί το ισοδύναμο της γελοιότητας, της ανικανότητας και της πολιτικής αλητείας. Μέχρι τότε μόνο πυρηνικά.)

===================================================================================
Κεραμιδόγατος
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου