Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΠΟΝΗΡΙΕΣ-(Ο ΤΣΙΠΡΟΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΑΝ ΟΙ ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΟΙ): ΟΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΘΕΡΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ;


Με σκωτσέζικο ντουζ μοιάζει η τακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση απέναντι στο σώμα του Κοινοβουλίου, ενόψει της νέας ψηφοφορίας που αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη (22/7) και αφορά τη δεύτερη δόση των προαπαιτούμενων μέτρων μνημονιακής κοπής που συμφωνήθηκαν μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των λεγόμενων «θεσμών».

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες από τον Τύπο που επικαλείται κυβερνητικές πηγές, την ερχόμενη Τετάρτη (22/7) θα κατατεθεί προς ψηφοφορία τόσο οι διατάξεις που αφορούν τις ανατροπές στη φορολόγηση των αγροτών όσο και στις ασφαλιστικές – συνταξιοδοτικές απορρυθμίσεις.

Κύκλοι της ριζοσπαστικής Αριστεράς, σχολιάζοντας την τακτική της κυβέρνησης, ανέφεραν ότι αυτή η μάλλον κουτοπόνηρη κίνηση έχει ως στόχο να περιορίσει τα πολλά «όχι» που θα ακούγονταν από πολλούς βουλευτές, δεδομένου ότι οι εν λόγων διατάξεις ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων.

Προς το παρόν, παραμένει άγνωστο το πότε θα κατατεθούν τα επίμαχα μέτρα, τα οποία δίνουν τη χαριστική βολή στους μικροαγρότες και πλήττουν βάναυσα τα εναπομείναντα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα. Σε κάθε περίπτωση, θα ήταν μεγάλο ατόπημα από την πλευρά της κυβέρνησης να προχωρήσει στην κατάθεση των μνημονιακών προαπαιτούμενων ενώ η Βουλή θα έχει διακόψει για τις θερινές διακοπές.

Και τούτο διότι η ψήφιση τόσο κρίσιμων νομοσχεδίων από τα θερινά τμήματα της Βουλής στα οποία η σύνθεση είναι ελεγχόμενη, θα θύμιζε τις χειρότερες και πιο αντιδημοκρατικές πρακτικές των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και λοιπών συγγενών και θα υπονόμευε σημαντικά την αξιοπιστία της κυβέρνησης.
===================================================================================
Κεραμιδόγατος
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου