Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Ο ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΡΟΜΠΕΡΤ ΣΙΚΕΛΙΣ ΤΗΣ SIEMENS


πηγή:
Κώστας Παλακίδας


Ζήτημα αντικειμενικότητας εγείρεται για τον βουλευτή της Ν.Δ. Χαράλαμπο Αθανασίου όσον αφορά την εξέταση του σκανδάλου της Siemens. Ο πρ. υπουργός Δικαιοσύνης και πρ. πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων αποκαλύπτεται ότι είναι φίλος του Ελληνοαμερικανού Ρόμπερτ Σικέλις, ο οποίος ήταν επικεφαλής του τμήματος διαφάνειας και του νομικού τμήματος της Siemens Ελλάδος στη μετά Χριστοφοράκο περίοδο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιεί η "Αυγή", ο Χ. Αθανασίου είναι φίλος του Ρ. Σικέλις στο Facebook! Επισημαίνεται ότι ο Ρ. Σικέλις, αφού μετατέθηκε στην Κίνα, τώρα βρίσκεται στα κεντρικά της Siemens στο Μόναχο - παραμένει δηλαδή ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της γερμανικής πολυεθνικής.

Παρά την προσωπική σχέση με τον ισχυρό άνθρωπο της Siemens ο Χ. Αθανασίου συνεχίζει να παρακολουθεί την εξέλιξη του σκανδάλου ως μέλος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Με πρωτοβουλία της Ζωής Κωνσταντοπούλου καταθέτει στην επιτροπή ο Σήφης Βαλυράκης, πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής για τη Siemens, η οποία εκτίμησε τα 2 δισ. τη βλάβη του Δημοσίου από τη "δράση" της εταιρείας.

Αμφισβήτησε ότι η ζημία ήταν 2 δισ.
Στην τελευταία συνεδρίαση της επιτροπής ο Χ. Αθανασίου παρενέβη αρκετές φορές. Αρχικά αμφισβήτησε ότι η ζημία είναι 2 δισ. υποστηρίζοντας πως το πόρισμα της εξεταστικής "λέει ότι θέλει καλύτερη εκτίμηση επί του τζίρου". "Το ότι πήγαν στα μαύρα ταμεία πρέπει να αποδειχθεί, να προκύψει από πορίσματα. Δεν μπορείτε να λέτε 2 δισ., όταν 2 δισ. ήταν η εκτίμηση των γεγονότων", είπε χαρακτηριστικά, κάνοντας την Ζ. Κωνσταντοπούλου να σχολιάσει: "Μήπως θέλετε να τα πείτε στο μικρόφωνο; Ότι δεν έχει αποδειχθεί το σκάνδαλο της Siemens και μένει να αποδειχθεί; Το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον".

"Ομολογουμένως, ειλικρινά ανυπομονώ για τις ερωτήσεις σας, που βλέπω ότι θα είναι υπερασπιστικές για τους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο" είπε η πρόεδρος της Βουλής, ενώ ο Χ. Αθανασίου επέμεινε: "Πρέπει να κυριολεκτούμε. Δημιουργούνται εντυπώσεις. Η επιτροπή λέει άλλο πράγμα, αν θυμάμαι καλά. Λέει ότι θέλει περαιτέρω διερεύνηση".

Ακόμη ο Χ. Αθανασίου θεωρεί ότι η συμφωνία συμβιβασμού με τη Siemens είναι έγκυρη, παρά το ότι υπογράφτηκε εκπρόθεσμα (στις 23 Αυγούστου 2012, μία ημέρα πριν πάει ο Α. Σαμαράς στο Βερολίνο για να δει την Α. Μέρκελ...), και πως το μόνο που μπορεί να γίνει είναι πολιτική διαπραγμάτευση.

Η Ζ. Κωνσταντοπούλου υπενθύμισε ακόμη ότι ο Χ. Αθανασίου ως πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων είχε πάει μάρτυρας υπεράσπισης του ανακριτή Νίκου Ζαγοριανού που είχε χειριστεί το σκάνδαλο της Siemens.
===================================================================================
Κεραμιδόγατος
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου