Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Ο ΨΑΡΙΑΝΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΞΥΔΙ ΤΟΥ ΤΣΙΟΡΔΑ



πηγή:
Θανάσης Καρτερός

Για όσους ενοχλήθηκαν από τον Ψαριανό... ξίδι! Αυτό ήταν το σχόλιο του Δημήτρη Τσιόδρα, του ανθρώπου που εκπροσωπεί σήμερα, όπως ίσως θα γνωρίζετε, το Ποτάμι.

Του ίδιου που εκπροσωπούσε χθες, όπως ίσως θα θυμάστε, τον Παπαδήμο. Κι έτσι όσοι ενοχληθήκαμε, ή ακόμα χειρότερα εξοργιστήκαμε, με τη συμπεριφορά του Ψαριανού απέναντι στη Θεανώ Φωτίου, δηλαδή απέναντι σε μια γυναίκα πολιτικό -σας θυμίζει κάτι αυτό;- ψάχνουμε στα ράφια να βρούμε ξίδι Τσιόδρα.

Είπε κι αυτή η ευλογημένη η Φωτίου, βέβαια, ότι "εσείς είστε με τους δανειστές". Κι έτσι προσέβαλε τον Ψαριανό, τη λαμπρή ιστορία του και, όπως αποδεικνύεται, και τον Τσιόδρα. Πράγμα που οδήγησε, μετά το ευπρεπές "νεομνημονιακό σούργελο", συνοδευόμενο από βίαιες και απειλητικές κινήσεις, του πρώτου, στο ακόμα πιο ευπρεπές "ξίδι" του δεύτερου. Άγνωστο είναι αν θα υπάρξει και ευπρεπής ανακοίνωση του κόμματος που να επιβεβαιώνει τόσο το σούργελο όσο και το ξίδι.

Καλά, καλά, το έχουν δηλώσει πολλοί από σας ότι δεν ασχολούνται με τον Ψαριανό. Γιατί αυτός τα καταφέρνει μια χαρά από μόνος του να βρίσκεται στη θέση όπου ανήκει -στην τουαλέτα. Δεκτό, αλλά το θέμα δεν είναι εδώ ο Ψαριανός της τουαλέτας ή η τουαλέτα του Τσιόδρα. Είναι η υποκρισία των δήθεν ευπρεπών. Η υποκρισία με την οποία το Ποτάμι, οι παραπόταμοί του και πλείστα όσα στελέχη του πλημμυρίζουν την πολιτική, τη Βουλή, την κοινωνία.

Διότι, δείτε τους: Δεν είναι με τους δανειστές -είναι κατά της κυβέρνησης που διαπραγματεύεται με τους δανειστές. Δεν είναι με τους δανειστές -είναι εναντίον όσων αντιστέκονται στους δανειστές. Δεν είναι με τους δανειστές -απλώς καταγγέλλουν ότι για όλα φταίνε οι δικοί μας. Δεν είναι με τους δανειστές -σιωπούν όμως ευπρεπώς μπροστά σε πιέσεις, εκβιασμούς, απειλές, πιστωτική ασφυξία. Εν γένει, δεν είναι με τους δανειστές -είναι με την ευπρέπεια.

Κι αφού εν τέλει δεν είναι με τους δανειστές, ευλόγως συνιστούν ξίδι στα σούργελα που τολμούν να τους κατηγορούν ότι είναι με τους δανειστές. Παραμένοντας όμως -όλα κι όλα- ευπρεπείς, όπως ο Τσιόδρας για παράδειγμα, μεταξύ μη ευπρεπών, όπως η Φωτίου για παράδειγμα. Και μετατρέποντας έτσι σε ευπρεπές πολιτικό ήθος τον προφητικό στίχο του πρώιμου Ψαριανού: Μαγκιά, κλανιά κι απόστημα. Ούτε παραγγελία να τον είχαν...
===================================================================================
Κεραμιδόγατος
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου