Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Σάββατο 16 Μαΐου 2015

ΝΤΝΙΠΡΟ: Η ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΙΓΑΡΧΗ ΠΡΟΕΔΡΟ




πηγή:
Αλέκα Ζουμή

Ντνίπρο: Η «σταχτοπούτα» της ακροδεξιάς 
και ο «δράκος» ολιγάρχης



Το παραμύθι της Ντνίπρο μάλλον δεν έχει «σταχτοπούτα» αλλά μόνο «δράκο» ολιγάρχη με μια στρατιά από φανατικούς ακροδεξιούς «μαχητές του σκότους».
 
Το σφύριγμα της λήξης της χθεσινοβραδινής αναμέτρησης ανάμεσα στην Ντνίπρο και την Νάπολι στο “Ολιμπίνσκι” του Κίεβου βρήκε τους χιλιάδες οπαδούς της ουκρανικής ομάδας να πανηγυρίζουν με εισβολή στον αγωνιστικό χώρο και κρατώντας σημαίες, την ιστορική πρόκριση της ομάδας τους στον τελικό του Europa League.

H Ντνίπρο είχε αποκλείσει την ιταλική ομάδα με αρκετή βοήθεια από την διαιτησία και η πρώτη αντίδραση όλων – Τύπου και ποδοσφαιρόφιλων – ακόμη και στην Ελλάδα ήταν η ικανοποίηση που μια μικρή ομάδα – έκπληξη βρίσκεται στον τελικό. Και ελάχιστοι ήταν αυτοί που πρόσεξαν τις σημαίες και τα πανό στις κερκίδες των Ουκρανών. Σημαίες και πανό με στοχάδια.

Χαρακτηριστικά δείγματα των πολιτικών φρονημάτων της κερκίδας με καθαρά ακροδεξιά κατεύθυνση, μια κερκίδα που αρκετές φορές έχει απειληθεί με τιμωρία αλλά για ακόμη μια φορά αποδείχτηκαν ελλιπέστατα τέτοιου είδους μέτρα.

Η “σταχτοπούτα”, λοιπόν, της οποίας η φετινή πορεία έχει προκαλέσει από έκπληξη μέχρι... ντελίριο ενθουσιασμού, τυγχάνει να έχει πρόεδρο έναν Ουκρανο-Κυπριο-Ισραηλινό ολιγάρχη, τον τρίτο πιο πλούσιο άνθρωπο της Ουκρανίας.

Πρόκειται για τον Ιχορ Κολομόισκι, επικεφαλής του ομίλου “Privat” , ο οποίος ελέγχει χιλιάδες επιχειρήσεις σε κάθε είδους βιομηχανία και δραστηριοποιείται από την Ουκρανία μέχρι τις Ηνωμένες Πολιτείες και από την Γκάνα μέχρι την Ρωσία και την Ρουμανία.

Δραστηριοποιείται στο φυσικό αέριο, τον χάλυβα, το πετρέλαιο και όχι μόνο... Η ανάμειξή του στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας είναι επίσης ιδιαίτερα σημαντική. Όσον αφορά στον ίδιο τον Κολομόισκι, είναι προσωπικός φίλος του προέδρου της Ουκρανίας Ποροσένκο, έχει διατελέσει κυβερνήτης επαρχίας, αν και παλαιότερα έχει ταχθεί στο πλευρό της Γιούλια Τιμοσένκο.

Ωστόσο, πριν από λίγους μήνες ήρθε σε σύγκρουση με τον πρόεδρο της χώρας, με τον Ποροσένκο να τον παύει από τα καθήκοντά του ως κυβερνήτη της  επαρχίας Δνιπροπέτροσβνσκ.

Είχε προηγηθεί –και παραμένει ζωντανή - η κόντρα του με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν, τον οποίο είχε χαρακτηρίσει «σχιζοφρενή και τρελό», με τον Πούτιν να απαντάει με καταγγελία για απάτη εις βάρος του Ρόμαν Αμπράμοβιτς.

Το όνομα «Ντνίπρο» δεν φέρει μόνο η ποδοσφαιρική ομάδα στην οποία είναι πρόεδρος ο Κολομόισκι αλλά και τάγμα που φέρεται ο ολιγάρχης να δημιούργησε, το οποίο μάλιστα κάποιοι ονομάζουν και «Τάγμα Κολομόισκι».
 
Από το βράδυ της Πέμπτης αρκετοί ήταν αυτοί που αμφισβήτησαν το «ποδοσφαιρικό φαινόμενο» Ντνίπρο, υποστηρίζοντας πως πρόκειται για καθαρό «σπρώξιμο» από πλευράς… συστήματος προκειμένου να «ευχαριστηθεί» ο ολιγάρχης και να συνεχίσει να χρηματοδοτεί –με όποιο τρόπο - το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.


Το παραμύθι, λοιπόν, μάλλον δεν έχει «σταχτοπούτα» αλλά μόνο «δράκο» με μια στρατιά από φανατικούς ακροδεξιούς «μαχητές του σκότους» και όχι του φωτός όπως είναι το προσωνύμιό τους

===================================================================================
Κεραμιδόγατος
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου