Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ:ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΤΕΤΟΙΑ ΟΜΑΔΑ. ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΝΕΑ


πηγή:
Κώστας Καίσαρης

Πέντε-έξι ψευτοπαιχνίδια έχει να δώσει ο Ολυμπιακός μέχρι να τελειώσει η σεζόν. Και τον Τελικό. Δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι. Ότι ήτανε να δούμε, το έχουμε δει. Δεν αφαίρεσε κάτι από την εικόνα του Ολυμπιακού το τρίμπαλο στα Γιάννενα. Ούτε θα πρόσθετε κάτι αν το σκορ ήταν αντίστροφο. Όποιος περιμένει να φτάσει Απρίλιος μήνας για να βγάλει συμπεράσματα, τι ψάρια πιάνει ο εφετινός Ολυμπιακός είναι τουλάχιστον αφελής. Ότι ήτανε να μας δείξει σε επίπεδο ομάδας και σε επίπεδο προσώπων μας το έχει δείξει.

- Ήταν ανάγκη, δηλαδή, να βγαίνουν οι κυνηγοί του ΠΑΣ στην κόντρα για πάρουμε χαμπάρι ότι Μποτία-Σιόβας έχουν πρόβλημα στο ένας μ' έναν σε ανοιχτό γήπεδο; Το ξέραμε.

- Ήταν ανάγκη να ξαναδούμε για μια ακόμα φορά το δίδυμο των αμυντικών χαφ Εντιγκά-Μιλιβόγιεβιτς για να πάρουμε χαμπάρι, ότι δεν μπορούν να προσφέρουν τίποτα στην επιθετική ανάπτυξη;

- Ήταν ανάγκη να γίνει το ματς στα Γιάννενα για να διαπιστωθεί ότι η επιθετική τριπλέτα Ντοσεβί-Χάρα-Φορτούνης θα έχει τόση δυσκολία στο γκολ όσο και οι ελληνικές τράπεζες στη διάθεση ρευστού;

Να το πούμε αλλιώς: ποιος είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της σεζόν των ερυθρολεύκων; Ποιος είναι ο MVP; Ούτε τρία δευτερόλεπτα δεν χρειάζεται να σκεφτείς για να δώσεις τη σωστή απάντηση. Είτε με την Ατλέτικο έπαιζε ο Ολυμπιακός, είτε με την Σκόντα στο Καραϊσκάκης καλύτερος ήταν ο Ρομπέρτο. Είτε η Γιουβέντους ήταν αντίπαλος, είτε ο Εργοτέλης στο Παγκρήτιο, πάλι ο Ρομπέρτο ήταν αυτός που καθάριζε. Ακόμα και με την ΑΕΚ της Β' Εθνικής ο γκολκίπερ ήταν ο Νο1 του Ολυμπιακού. Κι αυτό δεν είχε να κάνει με τον αριθμό στο πίσω μέρος της φανέλας. Κι επειδή η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο που η συζήτηση για τις μεταγραφές στο ποδόσφαιρο γίνεται δώδεκα μήνες το χρόνο, φτάσαμε χωρίς πολλά λόγια στο δια ταύτα: Πάνω σε ποιους από τους υπάρχοντες ποδοσφαιριστές θα στηριχθεί ο Ολυμπιακός της νέας σεζόν; Ποιος θα είναι οι κολώνες της ομάδας του 2015; Κι εδώ οι απαντήσεις είναι εύκολες και εξαντλούνται γρήγορα, χωρίς δεύτερη σκέψη.

-Αναμφισβήτητα ο Ρομπέρτο.

- Ο Τσόρι Ντομίνγκεζ στις 10 Ιουνίου έχει γενέθλια. Κλείνει τα 34 κι αρχίζει να πατάει στα 35. Στη νέα σεζόν όταν αρχίσουν τα συνεχόμενα παιχνίδια Σάββατο πρωτάθλημα-Τρίτη Τσάμπιονς Λιγκ θα θέλει ακόμα μεγαλύτερη ξεκούραση. Όσο περνάνε τα χρόνια τόσο λιγοστεύουν τα καλά παιχνίδια που έχουν στη σεζόν οι ποδοσφαιριστές. Αν πχ ο Τσόρι έκανε εφέτος δεκαπέντε, του χρόνου θα κατέβει στα δέκα.

-Ο Ισά δεν θα βάλει νταλγκά στο κεφάλι του να σκεφτεί για δεξί και αριστερό μπαμ. Με Ομάρ και Μαζουακού είναι τακτοποιημένος.

-Σ' αυτούς να προσθέσουμε και τον Γιάννη Μανιάτη.

Μιλάμε δηλαδή για γκολκίπερ, πλάγια μπακ, αμυντικό χαφ και δεκάρι, αλλά με συγκεκριμένο αριθμό συμμετοχών και χρόνο συμμετοχής στο παιχνίδι. Δεν λέμε ότι όλοι οι άλλοι ποδοσφαιριστές που υπάρχουν στο ρόστερ είναι για πέταμα. Ότι είναι άχρηστοι. Αν και κάποιοι άλλες εποχές δεν θα πέρναγαν ούτε έξω από το Ρέντη. Λέμε ότι δεν σου δίνουν το δικαίωμα να πεις ότι: "μ' αυτόν σ' αυτή τη θέση έχω το κεφάλι μου ήσυχο".

- Στην άμυνα είναι εμφανές, φωνάζει όλη τη σεζόν, ότι λείπει ένας γρήγορος στόπερ. Αυτός που θα κάνει βάθος και θα σκουπίζει. Όσο δεν υπάρχει αυτός, τόσο θα βγαίνουν εκτεθειμένοι ο Σιόβας ή ο Μποτία.

- Στο κέντρο χρειάζεται ένας πιο ποιοτικός αμυντικός χαφ που θα έχει μέτρα στο γήπεδο, που θα μπορεί να κατεβάζει τη μπάλα και δεν θα περιορίζεται  στο να καλύπτει τον χώρο.

-Στην επίθεση (με δεδομένο ότι ο Μήτρογλου είναι δανεικός) μιλάμε για τρεις κυνηγούς. Πρωτάθλημα με Ντοσεβί δεν βγαίνει. Για αναπληρωματικός, για αλλαγή, για βασικός με τον Πλατανιά και την Καλλονή οκ. Για παραπάνω όχι. Πολύ περισσότερο δεν μπορούμε να συζητάμε ότι θα πας στο Τσάμπιονς Λιγκ με τον Ντοσεβί.

Ο Φορτούνης δεν είναι κυνηγός κι ο Χάρα (να με συγχωρέσει αυτός που τον έφερε) δεν είναι τίποτα. Σέντερ φορ ο Χάρα στον Ολυμπιακό σαν ανέκδοτο μπορεί να ακουστεί. Ομάδα της Σούπερλιγκ με τριπλέτα Ντοσεβί-Χάρα-Φορτούνη θα κατάφερνε να μείνει στην κατηγορία;

Ο σπίκερ στα Γιάννενα με το ματς στο 55' να είναι στο 2-0 και μη μπορώντας να πει κάτι για το παιχνίδι, το έχει ρίξει στη στατιστική: "Ο Ολυμπιακός έχει την καλύτερη επίθεση, την καλύτερη άμυνα, είναι πρώτος σε τελικές πάσες και πρώτος σε γεμίσματα". Στη συνέχεια με το σκορ να έχει γίνει στο 80' 3-1 για τους γηπεδούχους, ήταν πάλι με τον καλό λόγο να στο στόμα: "και στο πρώτο και στο δεύτερο ημίχρονο είχε περισσότερες τελικές". Ενώ δεν δίστασε να διαπιστώσει ότι "ο Μπενίτες έδωσε πνοή στην επίθεση του Ολυμπιακού".

Όπως κι ο Περέιρα, δηλαδή, που στάθηκε στις χαμένες ευκαιρίες που δεν έγιναν γκολ. Σε όλα τα άλλα δηλαδή που έβγαλε η ομάδα του μέσα στο γήπεδο έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος. Το έχουμε ξαναπεί: Ο Ολυμπιακός αυτής της σεζόν είναι κακή ομάδα. Και μια κακή ομάδα χειρότερη στη διάρκεια γίνεται. Καλύτερη δεν γίνεται. Τι έχει να θυμάται ο οπαδός του Ολυμπιακού σ' αυτή τη σεζόν σε ότι έχει να κάνει με τις εμφανίσεις του σε πρωτάθλημα και κύπελλο; Τα πέντε γκολ στη Μυτιλήνη και τα τέσσερα στην Κέρκυρα; Τα πέντε γκολ στο Καραϊσκάκης με τον Πανθρακικό; Ή την επική πρόκριση επί της ΑΕΚ στο Κύπελλο; Να μην ξεχάσουμε και το ένα-μηδέν επί του Παναθηναϊκού με το γκολ του Αυλωνίτη.

Συμβαίνει στο ποδόσφαιρο να πέσεις έξω στις επιλογές σου. Ο Ολυμπιακός, άλλωστε, έχει το αβαντάζ αυτές οι λάθος επιλογές να μην έχουν σημαντικό κόστος. Το πρωτάθλημα είναι δεδομένο και κατά συνέπεια και τα λεφτά του Τσάμπιονς Λιγκ, που του δίνουν τη δυνατότητα να κινείται σε ότι έχει να κάνει με το οικονομικό σε υψηλό επίπεδο. Η προσεχής σεζόν ωστόσο είναι τελευταία. Η τελευταία που είναι εξασφαλισμένη η είσοδος στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Από το καλοκαίρι του 2016 τα 25 εκατομμύρια για τον (όποιο) πρωταθλητή θα παίζοντας σε δύο ζαριές. Στα δύο ματς των πλέι-οφς. Εκ των πραγμάτων, λοιπόν, θα είναι υποχρεωμένοι να σοβαρευτούν. Να είναι δηλαδή (αγωνιστικά) προετοιμασμένοι και έτοιμοι.

Η σεζόν που τελειώνει ήταν η τελευταία που ο Ολυμπιακός είχε την πολυτέλεια στο ανέξοδο λάθος. Σαφώς και ότι έγινε εφέτος έγινε. Πάντα κοιτάς μπροστά. Δεν κοιτάς πίσω. Τα λάθη που έγιναν έχουν σαν αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός το καλοκαίρι να πάει στο φτου κι από την αρχή. Να φτιάξει, δηλαδή κατά το 50% μια καινούργια ομάδα. Για ένα πρωτάθλημα 16 ομάδων που με τη συμμετοχή ΑΕΚ-Ηρακλή θα είναι σαφώς πιο δύσκολο, αλλά και για το Τσάμπιονς Λιγκ με τον κόσμο να έχει καλομάθει τα τελευταία χρόνια στους εννιά και δέκα βαθμούς. Να φτιάξει μια καλή ομάδα που δεν θα χρειαστεί να την (ξανα)χαλάσει το καλοκαίρι του 2016. Όταν θα έχει μπροστά του τα ακόμα πιο δύσκολα.
===================================================================================
Κεραμιδόγατος
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου