Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟ ΔΕΛΦΙΝΑΡΙΟ


πηγή:
Γιώργος Ανανδρανιστάκης

Κι όμως, στην Ελλάδα του υλισμού και της προϊούσας κατάπτωσης των αξιών, υπάρχουν ακόμη άνθρωποι καλοί. Ολίγοι μεν, εκλεκτοί δε.

 Είναι αυτοί που δεν διστάζουν να εφαρμόσουν κατά γράμμα τις διδαχές του Κυρίου και να αγαπήσουν τους εχθρούς τους όσο αγαπούν τους φίλους τους. Άνθρωποι σαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που έσπευσε να ανοίξει τα μάτια των δανειστών, μην πάνε και δώσουνε λεφτά στους λιγδιάρηδες του ΣΥΡΙΖΑ, για να τα φάνε σε λαμπάδες, αυγά και κοκορέτσια. Πάντα στο πλευρό των αδυνάτων ο Κυριάκος, πάντα πρόθυμος για το καλό ο Κυριάκος.

Ζει μεγάλες στιγμές ο Κυριάκος. Μέχρι την FAZ, την περιώνυμη Frankfourter Allgemeine Zeitung, έφτασε η χάρη του. Μίλησε ο Κυριάκος και είπε πράγματα συγκλονιστικά, χαρακτήρισε ως "εξαιρετικά απίθανο" το ενδεχόμενο η κατάθεση της λίστας των μεταρρυθμίσεων να κριθεί επαρκής για την εκταμίευση έστω και ενός ευρώ. Ούτε ευρώ ούτε ίσκιο στα κομμούνια.

Και συνέχισε απτόητος: "Αναμένω (εκτιμώ) ότι η κυβέρνηση θα υποχρεωθεί να περάσει τουλάχιστον ένα νομοσχέδιο από τη Βουλή - ως απόδειξη για το γεγονός ότι όντως διαθέτει την πλειοψηφία για να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις. Αυτό είναι απολύτως απαραίτητο. Είναι εξαιρετικά πιθανό ένα σημαντικό τμήμα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ να μη στηρίξει αυτού του είδους τις μεταρρυθμίσεις. Σε μια τέτοια περίπτωση, η κυβέρνηση δεν θα διέθετε πλέον πλειοψηφία. Στην πράξη, λοιπόν, δεν θα υπήρχε πλέον κυβέρνηση".

Είναι έτοιμος για όλα ο Κυριάκος, Περιμένει πώς και πώς να πέσει η κυβέρνηση για να τον καλέσει ο Λαός, ο Θεός, η Ιστορία, όποιος προλάβει πρώτος, τέλος πάντων, να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν.

Πέφτουν βαριές οι ευθύνες στους ώμους του Κυριάκου, τον κυνηγούν εξ απαλών ονύχων, εισέβαλαν οι ευθύνες στην κούνια του, σαν τα φίδια που χώθηκαν στο κρεβατάκι του Ηρακλή. Προορισμένος εξ άκρας συλλήψεως για την εξουσία ήταν ο Κυριάκος, εκπαιδεύτηκε επί τούτου και στο Χάρβαρντ, στο πανεπιστήμιο των ηγετών. Παρεμπιπτόντως, αν είναι να βγάζει Κυριάκους το Χάρβαρντ, καλύτερα να το κρατήσω στην Ελλάδα το παιδί μου, να του μάθει γράμματα η καθηγήτρια Παναγιωταρέα.

Δεν είναι μόνο ο Κυριάκος που περιμένει να πέσει η κυβέρνηση για να έρθει εκείνος στα πράγματα. Είναι και ο Σαμαράς, που τραπέζωσε τους νεοεκλεγέντες βουλευτές της Ν.Δ. στην ταβέρνα «Ο Βασίλης», πάλι καλά που δεν τους πήγε ο τσίπης για βρόμικο στον Σχιστό. Εκεί, μεταξύ τυροκαφτερής και γαρδούμπας, ο Αντώνης έκανε προβλέψεις συγκλονιστικές, το καλοκαίρι θα κληθούμε να αναλάβουμε και πάλι ευθύνες, απεφάνθη ο προφήτης, που τύφλα να 'χει ο Τειρεσίας.

Κι ο Βενιζέλος περιμένει αλλαγές, θα έχουμε εξελίξεις
σε ένα πεντάμηνο, δήλωσε στη Βουλή, μόνο που στο πεντάμηνο το ΠΑΣΟΚ θα το έχει πάρει ο Θανάσης Χειμωνάς, οπότε οι εξελίξεις θα βρουν το Κίνημα μεταξύ «Δελφιναρίου» και «Τσίρκου Μεντράνο».
Στον φυσικό του χώρο, δηλαδή.
==================================================================================

Κεραμιδόγατος
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου