Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

ΟΤΑΝ Η BILD ΤΡΑΒΑΕΙ ΤΗΝ ΣΚΑΝΔΑΛΗ


πηγή:
Της Κάκης Μπαλή

«Κάθε φορά που αισθάνομαι εθνικά υπερήφανος όταν νικάει η Γερμανία στο Μουντιάλ, αρκεί μια ματιά στο πρωτοσέλιδο της "Bild" την επόμενη μέρα, για να νιώσω άσχημα που είμαι Γερμανός» μου έλεγε κάποτε ένας συνάδελφος. Την άποψή του μοιράζονται πάρα πολλοί. Η "Bild" είναι για ένα μεγάλο κομμάτι της γερμανικής κοινωνίας η απεικόνιση του «άσχημου Γερμανού», του βαθιά συντηρητικού, εθνικιστή, κρυφορατσιστή και υποκριτικά ηθικολόγου. Είναι η βασίλισσα όλων των ταμπλόιντ, πάντα με πηχυαίους τίτλους, που απευθύνονται στα ταπεινότερα των ενστίκτων, πάντα με άρθρα πολύ μικρά και γεμάτα «δυνατά» επίθετα. Ήταν ο αυτόκλητος προστάτης του «απλού» Γερμανού απέναντι στον κομμουνισμό στη δεκαετία του '50 και το φοιτητικό κίνημα στη δεκαετία του '60. Όταν η αστυνομία πυροβόλησε τον ηγέτη του Ρούντι Ντούτσκε το 1968, χιλιάδες διαδηλωτές στο Βερολίνο φώναζαν «η 'Bild' τράβηξε μαζί τη σκανδάλη». Την 'Bild' είπε ότι είχε στον νου του ο Χάινριχ Μπελ όταν έγραφε τη «Χαμένη τιμή της Καταρίνα Μπλουμ».

Σήμερα, αυτή η "Bild", που διαβάζεται σύμφωνα με έρευνες από 12 εκατομμύρια αναγνώστες, είναι ο αυτόκλητος προστάτης του Γερμανού φορολογούμενου απέναντι στους «τεμπέληδες Έλληνες».

Δεν ελέγχεται από τη γερμανική κυβέρνηση - ούτε από αυτή ούτε από προηγούμενες. Στόχος της είναι να επιβάλει τη δική της πολιτική, όχι να προωθεί την πολιτική των άλλων. Και είναι δύσκολο να κυβερνήσει κανείς τη Γερμανία ή έστω και να επιβιώσει πολιτικά κόντρα στη "Bild". Όπως είναι δύσκολο για τα άλλα μέσα ενημέρωσης να ξεφύγουν από την ατζέντα που βάζει η "Bild".

Αλλά το προσπαθούν πολλοί. Το προσπαθούν όλοι αυτοί που δεν θέλουν να βλέπουν στον καθρέφτη τους την εικόνα του «άσχημου» Γερμανού. Το προσπάθησαν προχτές δύο βουλευτές στη Μπούντεσταγκ την ώρα της συζήτησης για την παράταση του ελληνικού προγράμματος, χαρακτηρίζοντας την καμπάνια τής εφημερίδας ενάντια στην Ελλάδα «εμπρηστική» και «χυδαίο λαϊκισμό» και εισπράττοντας ένα θερμό χειροκρότημα από τους περισσότερους συναδέλφους τους όλων των κομμάτων. Το προσπάθησε την Πέμπτη η Ένωση Γερμανών Δημοσιογράφων, καταγγέλλοντάς την ότι δυσφημεί έναν ολόκληρο λαό και καλώντας τη να σταματήσει αμέσως την καμπάνια με τις selfies των αναγνωστών της με το πρωτοσέλιδο ανά χείρας που λέει «ΟΧΙ άλλα δισεκατομμύρια στους άπληστους Έλληνες». Το προσπάθησαν πολλοί δημοσιογράφοι σε άλλα -άκρως συστημικά- μέσα ενημέρωσης, απαντώντας στο «ΟΧΙ» της "Bild" με το δικό τους «ΝΑΙ, ΝΑΙ,ΝΑΙ».

Αλλά η "Bild" τη δουλειά της την έκανε. Έχει πείσει εκατομμύρια Γερμανούς ότι οι άσωτοι Έλληνες τούς τρώνε τα λεφτά τους.

ΥΓ.: Για να μην ξεχνιόμαστε, έχουμε κι εμείς τις δικές μας "Bild", που χαϊδεύουν τα δικά μας ταπεινά ένστικτα, τον δικό μας εθνικισμό και ρατσισμό - απλά πουλάνε λιγότερο.
===================================================================================
Κεραμιδόγατος
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου