Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ:ΜΑΠΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ, ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΑΙ


πηγή:
Κώστας Καίσαρης

Από όλα είχε ο μπαξές την Κυριακή το βράδυ στο ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού.

- Είχε τον Βαγγέλη Μαρινάκη που δήλωσε παρών κι έγινε ο πρώτος πρόεδρος του Ολυμπιακού που πάτησε το χορτάρι της Τούμπας.

-  Είχε Τζαντζαρά-Καραπαππά να μανουριάζουνε υπερασπιζόμενοι τα ιερά και όσια των δύο αντιπάλων.

- Είχε τον συνήθη τσαμπουκά των οπαδών του ΠΑΟΚ με την αστυνομία και τη συναφή γαρνιτούρα: πετροπόλεμο, δακρυγόνα, σπασμένα αυτοκίνητα κτλ.

- Είχε το σίδερο στην πλάτη του Τσόρι
- Είχε τον Σάββα Θεοδωρίδη να εκφράζει τη συμπαράσταση του στον Άγγελο Αναστασιάδη, που η διοίκηση του ΠΑΟΚ τον έχει αφήσει εκτεθειμένο, αφού δεν ενισχύει το ρόστερ με ικανούς ποδοσφαιριστές.

- Είχε τον Ολυμπιακό αυτή τη φορά να διαμαρτύρεται για την διαιτησία και το πέναλτι στον Σαντάνα, που δεν σφύριξε ο Γιάχος.

Πράγματι: από τα γύρω-γύρω δεν λείπει τίποτα από το ποδόσφαιρο μας. Έχουμε φρέσκο και δραστήριο Υφ. Αθλητισμού. Που κάλεσε ενόψει του ντέρμπι στο γραφείο του, Μαρινάκη-Αγγελίδη. Που δεν λογάριασε τα έξοδα κι έστειλε τρεις παρατηρητές της ΔΕΑΒ για εκδρομή.

Έχουμε ομάδες, έχουμε προέδρους, έχουμε Αστυνομία, έχουμε αθλητικά ΜΜΕ. Δεν έχουμε ποδόσφαιρο. Τέσσερις ώρες την Κυριακή το απόγευμα χαμένες. Για πέταμα.

Αρχίζοντας από το Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός (στο απόρθητο μετά το διπλό του ΟΦΗ) κάστρο της Λεωφόρου. Και την μέγιστη ικανοποίηση ότι οι πράσινοι, έδειξαν υπομονή στο παιχνίδι τους κι επέκτειναν το νικηφόρο σερί τους.

Μόνο η νίκη φτάνει...
Η νίκη και μόνο είναι αρκετή: και για τους δημοσιογράφους και για τους οπαδούς. Με τον Παναιτωλικό μια από τις καλύτερες και πλέον φορμαρισμένες ομάδες του πρωταθλήματος, να μην κάνει μια ευκαιρία. Κι αν το ματς της Λεωφόρου ήταν το ορντέβρ, επίσης για πέταμα το κυρίως πιάτο της Τούμπας. Ούτε έχω να πω πολλά, ούτε έχω να προσθέσω κάτι το σημαντικό.

Άλλες δύο ώρες κι ενός καυτού υποτίθεται ντέρμπι στο βρόντο. Οι κόκκινοι σχολιαστές έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι. Επειδή η ομάδα τους έμεινε όρθια στο καμίνι της Τούμπας. Επειδή ήταν καλύτερη και επειδή απέδειξε ότι δίκαια βρίσκεται στην πρώτη θέση και δίκαια είναι το Νο1 και αδιαφιλονίκητο φαβορί για τον τίτλο.

Έπρεπε, δηλαδή, να γίνει το ματς ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός για να το μάθουμε αυτό; Ποιος ΠΑΟΚ; Πέντε τεμάχια είχε μετρήσει στα δύο τελευταία παιχνίδια. Τρία από την Κ20 του ΟΦΗ στο Ηράκλειο και δύο από τον Παναιτωλικό μέσα στην Τούμπα. Για αυτό κι ο Άγγελος Αναστασιάδης δήλωσε ότι έμεινε ευχαριστημένος. Γνωρίζοντας πολύ καλά ότι είναι επί ξύλου κρεμάμενος, αυτό το μηδέν-μηδέν ήταν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αφήσει ικανοποιημένο τον Ολυμπιακό.

Με τον Ρικάρντο Κόστα στο πρώτο ημίχρονο να περπατάει, είχε τις ευκαιρίες να σκοράρει και να πάρει το ματς εύκολα. Για τον ΠΑΟΚ δεν ήταν το ντέρμπι της Κυριακής το στοίχημα. Το στοίχημα είναι αν και πότε θα σταματήσει αυτή η κατηφόρα.

Και για αυτό είπαμε παραπάνω ότι το μηδέν-μηδέν ήταν θετικό αποτέλεσμα. Η διοίκηση στήριξε τον Άγγελο, μετά τη μπούφλα από τον ΟΦΗ, αλλά ταυτόχρονα λες και κάποιος πάτησε ένα κουμπί κι άρχισαν να βγαίνουν στη φόρα οι αδυναμίες του προπονητή: ότι η ομάδα είναι αγύμναστη, ότι δεν υπάρχει αγωνιστικό πλάνο, ότι οι ποδοσφαιριστές παίζουν, ότι κατεβάζει η γκλάβα τους κι ότι ο Αναστασιάδης δεν βοηθάει καθόλου από τον πάγκο.

Πολύ φασαρία για το τίποτα
Ήδη ο ΠΑΟΚ βρίσκεται για πρώτη φορά στην τρίτη θέση και στο -2 από τον Παναθηναϊκό. Έχει να παίξει στη Λεωφόρο, ενώ την Κυριακή τον περιμένει ο Ατρόμητος στο Περιστέρι. Μέχρι τέλους της σεζόν τα ζόρια είναι πολλά. Προσωπικά δεν θα έβαζα στοίχημα ούτε μια λεμονάδα, για το αν ο Άγγελος θα καταφέρει να τη σκαπουλάρει.

Αυτό είναι όλο κι όλο το ψευτοποδόσφαιρο που παίζεται στην Ελλάδα. Δύο ματς την Κυριακή από τις κατά τεκμήριο τέσσερις καλύτερες ομάδες και μάπα το καρπούζι. Δεν σου έχει   μείνει απολύτως τίποτα. Ένα γκολ  όλο κι όλο και πολύ φασαρία για το τίποτα.

Ένα ψευτοποδόσφαιρο που όχι στο γήπεδο δεν σου κάνει όρεξη να πας, αλλά το βαριέσαι ακόμα κι από τον καναπέ. Δεν είναι μόνο ο χαμένος χρόνος. Είναι και τα χρήματα. Αν καθήσεις να σκεφτείς πόσο πανάκριβο είναι το κόστος, σε σχέση με το προϊόν.
===================================================================================
Κεραμιδόγατος
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου