Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

ΚΥΡΙΕ ΚΟΝΤΟΝΗ: ΠΑΡΤΕ ΤΟΥΣ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ


πηγη:
Από τον ΤΣΑΡΛΥ

Ζούμε ίσως την τελευταία ευκαιρία για να αλλάξει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Έχουμε μία κυβέρνηση που δεν έχει ασκήσει ξανά εξουσία και δεν μπορούμε να κρίνουμε με γνώμονα το παρελθόν για το πώς θα πράξει. Αυτό το στοιχείο, από μόνο του δημιουργεί μία πολύ μικρή χαραμάδα προσδοκίας. Επίσης επειδή ακόμα η κυβέρνηση δεν έχει προλάβει να πάρει μέτρα και όλα στρέφονται μέσα από το επικοινωνιακό κομμάτι και σε επίπεδο τοποθετήσεων, βρισκόμαστε σε ένα χρονικό σημείο που η κυβέρνηση έχει πρωτόγνωρη δημοτικότητα, κάτι που της δημιουργεί την άνεση να θίξει συμφέροντα και να πάρει σημαντικές αποφάσεις.

Με έκπληξη βλέπω, πως η κουβέντα τις τελευταίες ώρες περιορίζεται μόνο γύρω από τα επεισόδια της Λεωφόρου. Θα είναι λάθος να πέσει σε αυτήν την παγίδα και η κυβέρνηση. Τα επεισόδια της Κυριακής ήταν απλά μία φυσιολογική παρενέργεια ενός οργανισμού που έχει μολυνθεί και έχει γίνει η διάγνωση πως ο θάνατος είναι θέμα χρόνου.

Έχουμε ένα πρωτάθλημα το οποίο δεν διεξάγεται με ίσους όρους, το πρόβλημα ξεκίνησε από την στιγμή που ο πρώτος τα παίρνει όλα. Η διαφορά στα έσοδά, του να είσαι πρώτος, με το να είσαι δεύτερος είναι χαοτική και το γεγονός αυτό οδηγεί τον οικονομικά ισχυρό να κάνει τα πάντα για να πάρει το πρωτάθλημα.

Το πρόβλημα δεν είναι ο Ολυμπιακός και αυτό αποδείχθηκε επί πολυμετοχικότητας. Τη χρονιά που ο Παναθηναϊκός, πήρε τις τύχες στα χέρια του, δεν έγινε καμία αλλαγή στα πρόσωπα που κινούσαν τις τύχες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Μαρινάκης, βρήκε μια έτοιμη κατάσταση, δεν δημιούργησε. Όπως μην γελιέστε το ίδιο θα κάνει και ο επόμενος ισχυρός, όσο συνεχίζει το πρωτάθλημα να διεξάγεται με αυτούς τους όρους. Όποτε διαβάζω και ακούω τοποθετήσεις, πως οφείλει να φτιάξει ο Μαρινάκης το ποδόσφαιρό, ή πως ο Μελισσανίδης δεν θα θελήσει το 100-0 αλλά θα παλέψει για το 50-50 με πιάνουν τα γέλια. Αυτές οι απαιτήσεις έχουν αφέλεια. Ο κάθε επιχειρηματίας, κοιτά το δικό του μαγαζί και όπως συμβαίνει πάντα, στην ζωή φθάνει μέχρι εκεί που του επιτρέπεται. Στο ελληνικό ποδόσφαιρο, έχει την δυνατότητα να το πάει πολύ μακριά.

Ζήσαμε την αυτοδιάλυση της Super League
Νομίζω πως η κουβέντα πάει σε λάθος βάση. Αυτό που ζήσαμε την Τρίτη, είναι η αυτοδιάλυση της Σούπερ Λιγκ. Οι άνθρωποι μόνοι τους, έκλεισαν το μαγαζί, έδειξαν πως είναι ακατάλληλοι να διεξάγουν πρωτάθλημα. Ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ μετά το τέλος της συνεδρίασης, δεν ήθελε να σχολιάσει τα όσα έγιναν και δήλωσε, ότι"είναι θέματα κουτσομπολιού και τραυματίζουν το ποδόσφαιρο". Θα έπρεπε να γνωρίζει πως τα θέματα κουτσομπολιού δεν μπορούν να τραυματίσουν, οτιδήποτε. Για να τραυματίζουν το ποδόσφαιρο, έγιναν περιστατικά που θα έπρεπε να διαθέτει την τόλμη, να ονοματίσει, να περιγράψει και να καυτηριάσει. Δεν την είχε και ακύρωσε την θέση του.
Ο Νίκος Μαχλάς, είδε να χτυπάει μπράβος στο πρόσωπο, έναν άνθρωπό 68 ετών και δήλωσε πως "το θύμα ήταν προκλητικό". Εδώ έχουμε φανερό πρόβλημα παιδείας και αγωγής.

Διαβάσαμε το υβρεολόγιο που χρησιμοποίησε ο  Βαγγέλης Μαρινάκης και τις ειρωνικές απαντήσεις του Γιάννη Αλαφούζου. Πρόσφατα παρακολουθήσαμε την συνέντευξη τύπου του Δημήτρη Μελισσανίδη, όπου και αυτή ήταν γεμάτη υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Μετά από αυτά, είναι υποκριτικό να ψάχνουμε να βρούμε τι φταίει που έχουμε επεισόδια και τρόπους να τα καταπολεμήσουμε. Με τον τρόπο που διοικείται το ποδόσφαιρο δημιουργεί και επιδιώκει την βία. Αν θέλει ο υφυπουργός να βοηθήσει θα πρέπει να τους το πάρει από τα χέρια. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να συνομιλεί μαζί τους. Αν ήθελαν να το φτιάξουν θα το είχαν είδη κάνει. Μην χάνει το χρόνο του, μιλώντας με φορείς του ποδοσφαίρου, το πρωτάθλημα που έχουμε άλλωστε τους εξυπηρετεί για να κρατούν τις θέσεις του.

Δεν υπάρχει πολιτικό κόστος
Ο υφυπουργός και η κυβέρνηση, έχουν ένα μεγάλο όπλο. Ο κύριος Κοντονής θα πρέπει να αναληφθεί πως δεν υπάρχει κανένα πολιτικό κόστος. Η κουβέντα για πολιτικό κόστος, είναι παραμύθι, ανήκει στο παρελθόν. Τα εκατομμύρια φιλάθλων έχουν γυρίσει επιδεκτικά την πλάτη. Βλέπουμε το Καραϊσκάκης άδειο, τον Παναθηναϊκός που έχει δημιουργήσει ο κύριος Αλαφούζος να αντιπροσωπεύει από τους 2.5 εκατομμύρια Παναθηναϊκούς, το πολύ 5000. Είδαμε τον ΠΑΟΚ να πηγαίνει για πρωτάθλημα μετά από 30 χρόνια και στα περισσότερα παιχνίδια η Τούμπα να είναι γεμάτη άδεια καθίσματα.

Διάβασα πως δεν πρέπει να επέμβει η πολιτεία γιατί θίγεται το αυτοδιοίκητο. Γελάει ο κόσμος, μόνο ο στρατός τους  θα στεναχωρηθεί αν τελικά μας τιμωρήσει η UEFA. Αυτό που χρειάζεται κύριε Κοντονή δεν είναι μία διακοπή απλά για να ξεχαστεί η υπόθεση και να συνεχίσουμε. Η λογική η προηγούμενη διέκοψαν το πρωτάθλημα 1 βδομάδα, εμείς θα το διακόψουμε 3 για να δείξουμε πιο αποφασισμένοι, γνωρίζετε και ο ίδιος πως είναι απλά μία εύκολη λύση και στην πράξη απλά θα μπερδέψει το πρόγραμμά των ομάδων. Αν θέλει η κυβέρνηση να ασχοληθεί με το ελληνικό πρωτάθλημα πρέπει να τους το πάρει από τα χέρια.

Νέα Λίγκα πάνω από ιδιοκτήτες
Να τελειώσει την Σούπερ Λίγκα και να δημιουργήσει νέο πλαίσιο, με κανόνες αυστηρούς που υποχρεωτικά θα εφαρμόζονται από όλους. Στην UEFA γιατί δεν κουνιέται κανένας;  Πολύ απλά γιατί στο ποδόσφαιρο κανένας παράγοντας, όσο οικονομικά ισχυρός και αν είναι δεν είναι πάνω από τον πρόεδρο και από τα εκτελεστικά της όργανά. Στην UEFA τον Αμπράμοβιτς στα θέματα που άπτονται στους κανόνες διεξαγωγής του αθλήματος δεν τον βλέπουν.

Το ποδόσφαιρο θα φτιάξει, μόνο αν θα είναι υποχρεωμένος, ο Μαρινάκης, ο Μελισανίδης, ο Σαββίδης, ο Αλαφούζος να σεβαστεί τους θεσμούς και τους κανόνες. Όταν  για να τοποθετηθούν στα συμβούλια της Λίγκας θα πρέπει να σκέφτονται μέρες πριν το πώς θα μιλήσουν.

Αν κύριε Κοντονή θέλετε να φτιάξετε το ποδόσφαιρο, να τους πάρετε το πρωτάθλημα, τραβήξτε τους το χαλί, μην μιλάτε μαζί τους, αυτοί έχουν δημιουργήσει το πρωτάθλημα που τους βολεύει και αφήστε τους να πάνε στην FIFA, επειδή τάχα θίγετε το αυτοδιοίκητο, μόνο οι στρατοί τους θα στεναχωρηθούν. Όπλο σας μεγάλο, είναι ότι δεν έχετε κανένα πολιτικό κόστος, βούληση μόνο χρειάζεται να θίξετε συμφέροντα. Γνωρίζω πως η κυβέρνηση έχει πιο σοβαρά πράγματα να ασχοληθεί από το να φτιάξει το ελληνικό ποδόσφαιρο, το όφελός όμως θα είναι μεγαλύτερο από ότι μπορεί να φανταστεί.
===================================================================================
Κεραμιδόγατος
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου