Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

ΤΟ ΣΚΡΙΝΙΟ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΝΤΙΝΠΕΙΤ


πηγή
Βάλια Μπαζού

Το σκρίνιο είναι ένα άχρηστο έπιπλο,   που με­σουρανούσε στα μικροαστικά σαλόνια - όλων των τάξεων - μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του '80.

Κάτι μεταξύ μπουφέ και βιτρίνας, λατρεύτηκε από τους μικροαστούς - όλων των τάξεων - για­τί λειτουργούσε ως το εσώψυχό τους εκθετήριο. Εκεί μπορούσαν να έχουν στην κοινή μικροαστι­κή τους θέα, προς τέρψη των επισκεπτών των εορτών και της σχόλης, από γυάλινες μπαλαρίνες και αχρησιμοποίητα στον αιώνα τον άπαντα ποτηράκια του λικέρ μέχρι τον παππού φαντά­ρο, την...
Παναγία με το θείο βρέφος, ακόμα και τα στέφανα του γάμου - για τους πιο σκληροπυρη­νικούς νοικοκυραίους.

Και, ω, του θαύματος, το σκρίνιο και η αποστει­ρωμένη αισθητική του βρίσκονται με επιλογή του Αντώνη Σαμαρά σε πρώτο πλάνο, δέκα ημέ­ρες πριν από τις πιο κρίσιμες και ιστορικές εκλο­γές για τη χώρα.

Στο πολιτικό σκρίνιο του ο πρωθυπουργός προ­σπαθεί να χωρέσει όλη την ακροδεξιά σημειολο­γία, προκειμένου να φλερτάρει τους επισκέπτες της τελευταίας στιγμής, που αμφιταλαντεύονται γοητευμένοι από τους υπόδικους με τα μαύρα.

Και έτσι έχει στριμώξει στη βιτρίνα του τον φρά­χτη στον Έβρο, τους νεκρούς του «Charlie Hebdo», τους τζιχαντιστές, τους αστυνομικούς που κινδυνεύουν να μείνουν άοπλοι και τις εικό­νες - Θεέ μου, συγχώρα με - που οι κομμουνισταί του Τσίπρα θα πετάξουν στην πυρά.

Η επιλογή του πολιτικού σκρίνιου έχει και συνέ­χεια. Γιατί τέκνο της ίδιας αποστειρωμένης πολι­τικής λογικής ήταν η απόφαση του Αντώνη Σα­μαρά να μην συμμετάσχει σε ντιμπέιτ με τον Αλέξη Τσίπρα και τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς. Να μην συμμετάσχει ακόμα και σε αυτό το ελ­ληνικής εμπνεύσεως, με ευθύνη των κομμάτων, αποστειρωμένο ντιμπέιτ.

Μια επιλογή ήττας και πολιτικής μικρότητας που, παρά τις περί του αντιθέτου εκτιμήσεις των συμ­βούλων του πρωθυπουργού, δεν τον ωφελεί, αλ­λά αντίθετα παρουσιάζει τον εμπνευστή του φό­βου ως έναν φοβισμένο απερχόμενο. Φοβισμένο γιατί αρνείται να υπερασπιστεί τις επιλογές του σε ζωντανή μετάδοση απέναντι στον κύριο αντί­παλό του.

Το ευτύχημα, πάντως, για τον Αντώνη Σαμαρά και το επικοινωνιακό του επιτελείο είναι ότι δεν εί­μαστε Βρετανοί και δεν διαθέτουμε το φλεγματι­κό τους χιούμορ. Γιατί ο δυστυχής Κάμερον, που επίσης αρνείται να συμμετάσχει στο ντιμπέιτ, κινδυνεύει να υποστεί την απόλυτη πολιτική τα­πείνωση και μάλιστα σε ζωντανή σύνδεση, αφού του διεμήνυσαν ότι το ντιμπέιτ θα γίνει με την κα­ρέκλα του άδεια!
===================================================================================
Κεραμιδόγατος
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου