Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

ΠΙΤΣΙΡΙΚΟΣ:ΒΑΦΤΙΣΙΑ ΜΕ ΑΠΟΨΗ


από τον Πιτσιρίκο

Θόρυβο έχει προκαλέσει το βίντεο με τον ορθόδοξο ιερέα που διέκοψε την βάπτιση ενός τρίχρονου κοριτσιού επειδή το κοριτσάκι του είπε ξεκάθαρα πως δεν θέλει να βαφτιστεί με τίποτα. Το περιστατικό συνέβη στο Μόναχο της Γερμανίας, στην εκκλησία της Παναγιάς της Μπαγερνιώτισσας.

Οι πιστοί Έλληνες πιστεύουν πως ο παπάς έπρεπε να αρπάξει το κοριτσάκι από τα μαλλιά και να του κάνει πατητές μέσα στην κολυμπήθρα, μέχρι να βγει από μέσα του ο Σατανάς.

Σαν να μην έφτανε η άρνηση του τρίχρονου κοριτσιού να βαφτιστεί –και το γεγονός ότι ο παπάς σεβάστηκε την επιθυμία της και δεν τέλεσε την βάπτιση-, ένα ακόμα περιστατικό ήρθε να ταράξει συθέμελα το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας της Ελλάδας.
Στη διάρκεια βάπτισης εξάχρονου κοριτσιού στην εκκλησία της Παναγιάς της Κατσουράνας στην Αχαΐα, το κοριτσάκι ρώτησε τον παπά αν πιστεύει αυτά που λέει στους άλλους να κάνουν, και αν ο ίδιος ζει όπως δίδαξε ο Χριστός.

Ο ιερέας απάντησε «όχι» στο κοριτσάκι, διέκοψε την βάπτιση, πέταξε τα ράσα και έφυγε για την Βραζιλία, όπου θα κάνει εγχείριση αλλαγής φύλου και θα προσπαθήσει να γίνει βασίλισσα του καρναβαλιού στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

(Ερχόμαστε σε έναν κόσμο που δεν τον διαλέξαμε και δεν τον φτιάξαμε εμείς, μεγαλώνουμε μέσα σε ένα σύστημα το οποίο δεν επιλέξαμε, κάνουμε ένα σωρό πράγματα που μας επιβάλλονται ακόμα και δια της βίας -και για τα οποία δεν μας ρώτησε ποτέ κανείς- και μετά, όταν γίνουμε ενήλικες, αναρωτιόμαστε τι μας φταίει. Έλα ντε, τι να φταίει άραγε;)
====================================================================================
Κεραμιδόγατος
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π) 

ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΜΑΙΝΤΑΝΟΛΑΤΡΕΙΑ


του Θανάση Καρτερού

Με μαϊντανό μαγειρεύει και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ o "Ριζοσπάστης", γιατί με κάποια στελέχη της συμμετείχε στην εκδήλωση για τη "μικρή ΔΕΗ", που έγινε με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ: Υπέκυψε στα θέλγητρα των αντιμνημονιακών σειρήνων, έπαιξε ρόλο αντικαπιταλιστικού επαναστατικού μαϊντανού, έγινε αριστερό άλλοθι στο όλο εγχείρημα για συμπαράσταση στον Λαφαζάνη, συμφύρεται με φυντάνια του σάπιου πολιτικού συστήματος και του εργατοπατερισμού! Αυτές είναι μερικές από τις κατηγορίες που της προσάπτει. Άκρως πολιτικές και με μια οσμή στην οποία έχουν ιδιαίτερη προτίμηση οι μάγειροι του ΚΚΕ: την οσμή του μαϊντανού.

Είναι φανερό πια ότι η έξις στους φραστικούς τραμπουκισμούς έχει γίνει δευτέρα φύσις για κάποιους εκεί στον Περισσό. Δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς ποντίκια, χωρίς σκυλάκια του καναπέ, χωρίς αριστερά άλλοθι, χωρίς στυλοβάτες του σάπιου αστικού συστήματος, χωρίς, χωρίς... Το κυριότερο όμως είναι ο μαϊντανός -το ταπεινό φυτό που καλείται να νοστιμίζει τα καθημερινά γεύματα άκαμπτης κομματικής γραμμής και εύκαμπτης αριστεροφαγίας.  
Με τόσους χαρακτηρισμούς, τόσες βαριές κουβέντες, τόσες προσωπικές επιθέσεις, είναι λογικό να πέφτει κομμάτι άγευστο και άοσμο το πράγμα. Εξ ου και επιστρατεύεται ο μαϊντανός.

Το κυρίως γεύμα στη συγκεκριμένη περίπτωση ωστόσο δεν μας το αποκαλύπτει ο μαϊντανολάτρης και ανώνυμος, όπως πάντα, συγγραφέας του σχετικού σχολίου για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Πρέπει να ανατρέξεις σε άλλο σημείο της εφημερίδας για να βρεις τη δήλωση του Δημήτρη Κουτσούμπα για τη "μικρή ΔΕΗ". Στην οποία μας εξηγεί ότι "οι προτάσεις τόσο της κυβέρνησης, όσο και άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης δεν εξασφαλίζουν...." και λοιπά. Στο ίδιο σακί δηλαδή η κυβέρνηση που ξεπουλάει τη ΔΕΗ με "άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης" που καλούν σε αγώνα για να ματαιωθεί το ξεπούλημα. Τρώγεται τέτοια πολιτική χωρίς μαϊντανό;

Εξ ου και ο Τσίπρας είναι μαϊντανός του συστήματος, ο Λαφαζάνης μαϊντανός του Τσίπρα, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ μαϊντανός του Λαφαζάνη. Μαϊντανός για όλους από το μεγάλο μαϊντανοχώραφο του Περισσού. Έτσι που το πράγμα να καταντάει μονότονο, παρά τις καλές προθέσεις. Με κάθε ταπεινοφροσύνη, μήπως θα μπορούσαν οι ιδεολογικοί και φυσικοί αυτουργοί της σχετικής κουζίνας να χρησιμοποιήσουν και κάποια άλλα δείγματα της ελληνικής χλωρίδας, έτσι για ποικιλία; Κολοκύθια με τη ρίγανη για παράδειγμα. Δεν θα ήταν αρκετά παραστατικό για τη γραμμή του κόμματος σχετικά με τη ΔΕΗ;
Πηγή:Εφημερίδα "Αυγή"-28/6/2014
====================================================================================
Κεραμιδόγατος
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π) 

ΣΩΣΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΩΤΕΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ


Πηγή:Blog Καρτέσιος
Οι Σώτες Τριανταφύλλου αυτοανακηρύχθηκαν σε Αγίους Πέτρους του Δυτικού Παραδείσου. Κρατάνε τα κλειδιά των πυλών και λένε «εσύ είσαι καλός για δυτικός, πέρνα», «εσύ είσαι κακός για δυτικός, πάνε στην κόλαση του μουσουλμανισμού». Θα ήταν γραφικό όλο αυτό αν δεν ήταν άκρως επικίνδυνο. Και είναι επικίνδυνο επειδή αυτό το πλέον συντηρητικό κομμάτι της σκέψης έχει καταφέρει να παρουσιαστεί ως προοδευτικό.

Οι Σώτες Τριανταφύλλου είναι οι εκπρόσωποι της «ρεαλιστικής κεντροαριστεράς» την οποία το Σύστημα παλεύει με νύχια και με δόντια να μας την επιβάλει ως την αυριανή καλύτερη λύση. Παρακολουθώντας τους, όμως, δύσκολα θα διακρίνεις διαφορές με τις απόψεις του πατρός Μπους καθώς και εκείνες των θρησκόληπτων Ευαγγελιστών που εκλέγουν συνήθως πρόεδρο στις ΗΠΑ.

Γράφουν οι κυρά – Σώτες:
 «Η εφαρμογή της πολυπολιτισμικότητας εμποδίζει την αφομοίωση και κατακερματίζει («βαλκανοποιεί») την κοινωνία η οποία δεν επιτυγχάνει ενιαία εθνική ταυτότητα. Αυτή η αποτυχία έχει ανυπολόγιστες συνέπειες: οι μειονότητες παραμένουν προσκολλημένες σε βάρβαρα ήθη· περικλείονται και απομονώνονται από την ευρύτερη κοινωνία και, με τη θεαματική τους «ασυμβατότητα», προκαλούν ρατσιστικά αισθήματα στους πολίτες των χωρών υποδοχής (επ’ αυτού καλό είναι να διαβάσει κανείς τον Ετιέν Μπαλιμπάρ που κάνει λόγο για τις κραυγαλέες «ορατές διαφορές»).

Μαλακία για τον εξής απλούστατο λόγο. Όταν έφτασαν στην Ελλάδα οι πρόσφυγες του Πόντου, αντιμετωπίστηκαν ως βάρβαροι και ανεπιθύμητοι. Τους όρισαν ως τόπο διαμονής κάτι ξερές βουνοκορφές ξασπρισμένες από τον ήλιο και την απουσία σκιάς. Ο ρατσισμός ξεκίνησε αυτόματα ακόμη και με τα ανέκδοτα. Τότε οι άνθρωποι εκείνοι πάλευαν να βρουν τρόπους να φυτέψουν πατάτες στα βράχια για να επιβιώσουν και οι γκάγκαροι τούς αποκαλούσαν βαρβάρους δηλώνοντας αποτροπιασμό για τους πολεμικούς χορούς τους. Σήμερα, οι απόγονοι εκείνων των γκάγκαρων υμνούν τους Πόντιους για το κατόρθωμα να κρατήσουν ζωντανά τα, κάποτε χαρακτηρισμένα βάρβαρα, ήθη κι έθιμά τους.

Γράφουν οι κυρά – Σώτες: 
«Έτσι, σε όλες τις δυτικές χώρες, η πρακτική της πολυπολιτισμικότητας έχει δημιουργήσει απειλή για τον πολιτισμό, την ταυτότητα και τις αξίες: το παλιό αμερικανικό χωνευτήρι ξεχάστηκε και αντικαταστάθηκε από μια παράλογη ιδέα ισοπεδωτικής κοινωνικής ανθρωπολογίας (περί «ισοτιμίας των πολιτισμών» και «πανέμορφου μωσαϊκού») και δήθεν πολιτικής ορθότητας. Για παράδειγμα, όταν το 2006 η αυστραλιανή κυβέρνηση προσπάθησε να επιβάλει εξετάσεις (στην αγγλική γλώσσα, στην τοπική ιστορία κτλ) σε όσους ζητούσαν την αυστραλιανή υπηκοότητα, η αριστερά αντέδρασε εντόνως. Κι όμως οι εξετάσεις στη γλώσσα και στην ιστορία θα έπρεπε να είναι αυτονόητες – ειδαλλιώς, δημιουργούνται ξεχωριστές κοινότητες με διαφορετικά δικαιώματα και υποχρεώσεις. Αναφέρω εδώ, ενδεικτικά, ότι στις συνεντεύξεις στις οποίες υποβάλλονται μετανάστες που επιθυμούν να γίνουν Γάλλοι πολίτες, πολλοί μουσουλμάνοι αρνούνται να προσυπογράψουν το γαλλικό Σύνταγμα: η συμπεριφορά αυτή είναι, φυσικά, απαράδεκτη – αποτελεί όμως συνέπεια μιας μακρόχρονης εσφαλμένης μεταναστευτικής πολιτικής που πήρε το ελκυστικό όνομα «πολυπολιτισμική».

Μαλακία για τον εξής απλούστατο λόγο. Σε χώρες με δημοκρατικά πολιτεύματα η Ιστορία δεν είναι μία. Το ίδιο ιστορικό γεγονός καταγράφεται και ερμηνεύεται διαφορετικά από τον κάθε ιστορικό. Ας ρωτήσουν οι κυρά – Σώτες τον σύντροφό τους Τσατσόπουλο, ξέρει από διαφορετικές ερμηνείες ιστορικών γεγονότων κι ας μην είναι ιστορικός, αλλά ένας απλός τσαλαβουτητής στο κάθε τι. Να δώσουν, λοιπόν, οι μετανάστες εξετάσεις στην Ιστορία. Σε ποια Ιστορία; Του «συμμοριτοπόλεμου» ή του Εμφυλίου; Δηλαδή ο μετανάστης θα πρέπει να μαθαίνει την Ιστορία κάθε χώρας ανάλογα με την πολιτική δύναμη που επικρατεί στη χώρα τη στιγμή των εξετάσεων. Την ώρα που ακόμη οι ιστορικοί μαλώνουν για την Ιστορία και η επιστήμη της Ιστορίας μόνο ως κάτι αντικειμενικό δε μπορεί να χαρακτηριστεί, οι κυρά – Σώτες ζητούν εξετάσεις στην υποκειμενικότητα. Όσο για τη γελοιότητα «πολλοί μουσουλμάνοι αρνούνται να προσυπογράψουν το γαλλικό Σύνταγμα», σιγά τα ωά! Η ίδια η ελληνική κυβέρνηση καταπατά, αποφεύγει, παρερμηνεύει το Σύνταγμα το οποίο έχει ορκιστεί να υπηρετεί. Αλλά ξέχασα, αυτοί είναι «δικοί μας» οπότε μπορούν να κάνουν ό,τι γουστάρουν.

Γράφουν οι κυρά – Σώτες:
 «Η πολυπολιτισμικότητα είναι το αντίθετο της κοινωνικής συνοχής: τονίζει τα δικαιώματα των εθνικών μειονοτήτων εις βάρος της πλειοψηφίας των πολιτών και, μακροπρόθεσμα, εξυπηρετεί στρατηγικά συμφέροντα ξένων χωρών (Τουρκίας, Σαουδικής Αραβίας, Μπαχρέιν). Μέσω της πολυπολιτισμικότητας δημιουργούνται θύλακες που, σε περίπτωση κρίσης, δεν θα ακολουθήσουν τα συμφέροντα του κύριου κορμού της κοινωνίας αλλά τα συμφέροντα των χωρών της καταγωγής τους. (…) Αν δούμε τη μεγαλύτερη εικόνα και τον ορίζοντα, θα διαπιστώσουμε ότι μόνον η ομοιογένεια ευνοεί τη δημοκρατία, την παραγωγικότητα, την ασφάλεια, την αντοχή σε εξωτερικούς κλονισμούς και γενικότερα την ύπαρξη της κοινωνίας των πολιτών. Αντιθέτως, η δημογραφική ανισορροπία (το γεγονός ότι σε χώρες παραδοσιακά «λευκές», «χριστιανικές» και εκκοσμικευμένες οι μετανάστες εμφανίζουν υψηλότερη γεννητικότητα η οποία προστίθεται στις μεταναστευτικές εισροές) δημιουργεί κοινωνική και οικονομική αποδιάρθρωση, εκφοβισμό και απομονωτισμό από την πλευρά των πολιτών των χωρών υποδοχής. Χρειάζεται πολιτική πληθυσμού: η εξέλιξη του πληθυσμού έχει αφεθεί στην τύχη όπως έχει αφεθεί στην τύχη το ίδιο το ευρωπαϊκό και γενικότερα δυτικό ιδεώδες».

Μαλακία και μάλιστα ανατριχιαστική. Η «πολιτική πληθυσμού» παραπέμπει ευθέως σε ευγονική και δε νομίζω ότι ο Μένγκελε θα περιέγραφε με κάποιον καλύτερο όρο το όραμά του. Μάλιστα, ίσως μέσω ΕΣΠΑ θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε και ένα Ινστιτούτο Κληρονομικότητας και Φυλετικής Υγιεινής το οποίο θα διηύθυνε κάποιος Φαήλος. Εν τω μεταξύ, θα ακουγόταν πολύ προοδευτική η ιδέα της ομαδικής στείρωσης των μεταναστών ώστε να ευνοηθούν «η δημοκρατία(!!!), η παραγωγικότητα, και η ασφάλεια». Ομολογώ, πάντως, ότι αυτά περί «Μέσω της πολυπολιτισμικότητας δημιουργούνται θύλακες που, σε περίπτωση κρίσης, δεν θα ακολουθήσουν τα συμφέροντα του κύριου κορμού της κοινωνίας αλλά τα συμφέροντα των χωρών της καταγωγής τους», τα ζήσαμε επί Χούντας σε τέτοιο βαθμό ώστε ακόμη δεν έχει καταγραφεί επισήμως το τι συνέβη στους μουσουλμάνους της Θράκης εκείνη την περίοδο. Επίσης, αν οι κυρά – Σώτες επιθυμούν να εμβαθύνουν στο ζήτημα, ας μας πουν για το ρόλο των διάφορων «προξενείων» που κρατούν στα χέρια τους τη ζωή μειονοτήτων, οι οποίες έχουν εγκαταλειφθεί με εκδικητική λογική από τις κυβερνήσεις των χωρών υποδοχής. Όταν εγκαταλείπεις κάποιον άνθρωπο στη μοίρα του και απλά τον αντιμετωπίζεις σα σκουπίδι, πάντα θα βρεθούν επεκτατικές «αγκαλιές» να τον φροντίσουν.

Γράφουν οι κυρά – Σώτες:
 «Σε όλες τις δυτικές χώρες, ορισμένες μειονότητες εμφανίζουν υψηλότερα ποσοστά ανεργίας και εγκληματικότητας. Αλλά το φαινόμενο δεν πρέπει να αποδίδεται, όπως συμβαίνει, στον υποτιθέμενο ρατσισμό και στις διακρίσεις: συνήθως, η υψηλή ανεργία και η εγκληματικότητα οφείλονται στα ίδια τα πολιτισμικά χαρακτηριστικά των μειονοτήτων τα οποία διατηρούνται πεισματικά μέσω της πολυπολιτισμικότητας. Η «διαφορετικότητα» έχει αποκτήσει διαστάσεις cult – και όμως είναι επιβλαβής για όλους: διαλύει την έννοια του ανήκειν, δυσχεραίνει την κοινωνική ένταξη και διαιωνίζει τα στερεότυπα. Οι κοινωνίες έχουν πεπερασμένη ικανότητα απορρόφησης: ακόμα και όταν υπάρχουν οι θεσμοί που επιτρέπουν την απορρόφηση, οι μεγάλοι αριθμοί την υπονομεύουν. Η ανεξέλεγκτη μετανάστευση –κυρίως από μουσουλμανικές κοινότητες– επιφέρει προβλήματα προσαρμογής όπως την εγκατάλειψη του σχολείου και τη σύσταση εσωτερικής αντιπολίτευσης εναντίον της ενσωμάτωσης και της εκκοσμίκευσης».

Μαλακία, επειδή αυτά θα έπρεπε να τα πει στους «πυλώνες της κοινωνικής συνοχής», δηλαδή σε κάτι μαφιόζους της Μανωλάδας και όχι μόνο. Γεμάτη είναι η Ελλάδα από ευυπόληπτους που πλουτίζουν λόγω της ανεξέλεγκτης μετανάστευσης, όχι μόνο από τις προμήθειες, αλλά κι επειδή όσο περισσότεροι μετανάστες – τόσο φτηνότερα μεροκάματα. Αυτοί οι κύριοι είναι μέρος του βασικού κορμού της κοινωνίας που υπερασπίζονται οι κυρά – Σώτες. Κι αν κινδυνεύουν αυτοί από οποιονδήποτε λόγο, ε λοιπόν, καλώς κινδυνεύουν.

Γράφουν οι κυρά – Σώτες:
  «Στα κράτη δικαίου τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι ανώτερα από οποιαδήποτε «κουλτούρα». Το καθήκον των χωρών που υποδέχονται μετανάστες είναι η προάσπιση αυτών των δικαιωμάτων, όχι η εφαρμογή πολιτιστικού σχετικισμού. Ο πολιτιστικός σχετικισμός αναιρεί τους θεσμούς του κράτους δικαίου και μπορεί να επιτρέψει βρεφοκτονίες, βασανιστήρια, καταπίεση γυναικών (μισογυνία, κλειτοριδεκτομή, λιθοβολισμούς, καύση χηρών, τιμωρίες μοιχαλίδων), μίσος εναντίον ομοφυλοφίλων, αντισημιτισμό, συμμορίες, θανατικές ποινές».

Μαλακία, διότι παρουσιάζει το σύνολο των μεταναστών ως βρεφοκτόνους, μισογύνηδες και βασανιστές. Για βρεφοκτονίες με ιεροτελεστία ακόμη δεν άκουσα, για βασανισμούς γνωρίζω ότι γίνονται από Ελληναράδες στις πλατείες και από αστυνομικούς σε κρατητήρια και όσο για τον μισογυνισμό ας ρωτήσει εκπροσώπους διάφορων πολιτισμένων χριστιανικών δογμάτων για τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία. Τώρα, σχετικά με τη βαρβαρότητα της κλειτοριδεκτομής, όντως απάνθρωπη. Όμως δεν είδα την ίδια ενόχληση για τον περιορισμένο ακρωτηριασμό της φυσικής διαμόρφωσης του ανδρικού μορίου, δηλαδή την περιτομή, την οποία οι Εβραίοι υπερήφανοι πραγματοποιούν στα αγόρια τους μόλις γίνουν 8 ημερών.  Αν όμως οι κυρά – Σώτες θέλουν να το προχωρήσουμε περισσότερο, ας μας εξηγήσει πόσο πολιτισμένη είναι η μόδα του Δυτικού Παραδείσου της, που προωθεί το piercing στην κλειτορίδα και όπου αλλού.

Κοντολογίς, που θα έλεγαν και οι κυρά – Σώτες, ούτε καν το ίχνος του ανθρωπιστικού μανδύα που προσπαθούν να φορέσουν δεν κρύβει τις πραγματικές σκέψεις τους. Διότι αν στους μετανάστες από μουσουλμανικές χώρες διακρίνει υψηλό βαθμό βαρβαρότητας ο οποίος θα ταρακουνήσει την Ηθική της Δύσης, τότε πόση βαρβαρότητα υπάρχει στις κυβερνήσεις και πολυεθνικές του Δυτικού Παραδείσου που δημιουργούν τις συνθήκες για τη μετανάστευση; Πόσο Ηθικά Βαρβαρικό είναι να βάζεις τους Λίβυους να σφάζονται για να πάρεις τα πετρέλαιά τους; Πόσο Ανθρώπινο είναι να βάζεις να σφάζονται Αιγύπτιοι για να ελέγξεις τα νερά τους; Πόσο Πολιτισμένο είναι να διαμελίζεις τη Γιουγκοσλαβία και να βομβαρδίζεις αμάχους για να την κατακτήσεις ευκολότερα; Πόσο Ευγενές είναι να υπάρχει η θανατική καταδίκη στις ΗΠΑ και να δολοφονείς ανθρώπους χύνοντας στο αίμα τους φάρμακα που ακόμη δεν έχεις δοκιμάσει ούτε σε ποντίκια; Πόσο Ιδανικό είναι να αφήνεις ελεύθερη την οπλοκατοχή και να σκοτώνουν 12χρονα στις Πενσυλβάνιες τον δάσκαλό τους επειδή δεν τους έβαλε καλό βαθμό;

Αυτές οι κυρά – Σώτες, νιώθουν τόσο σοφές ώστε σε λίγο θα μας πουν ότι ο «πολιτισμός» είναι εγγενές στοιχείο των «καθαρών λαών». Ότι ο «πολιτισμός» είναι στο αίμα των εκλεκτών φυλών και όχι κάτι που αλλάζει με τις εποχές. Μέχρι το 1906 στην Ελλάδα γινόταν εκτελέσεις με γκιλοτίνα και αυτό το θεωρούσαν τότε «πολιτισμένο». Σήμερα το θεωρούν φρικιαστικό. Όπως σήμερα, θεωρούν στην Ελλάδα πολιτισμένο να πεθαίνεις από καρκίνο επειδή οι κυβερνητικές πολιτικές στερούν στους ασθενείς την πρόσβαση στη θεραπεία. Ελπίζω αύριο να το θεωρούν κι αυτό φρικιαστικό. Μαζί με τις απόψεις που εκφράζουν οι κυρά – Σωτες.
====================================================================================
Κεραμιδόγατος
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π) 

Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΑ ΔΙΧΤΥΑ ΤΩΝ ILLUMINATI


του Γιώργου Ανανδρανιστάκη

"Μόνο ως προσβολή και θράσος αντιμετωπίζουν πλέον τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ τέτοιες προσχηματικές προτάσεις". Έτσι απάντησε η ηγεσία του ΚΚΕ στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για πολιτικό διάλογο. Ωραία απάντηση, ευγενική, μετριοπαθής, διαλλακτική, χωρίς υπεροψία και έπαρση. Θα μου πεις, μπροστά σε όσα έχουν σούρει κατά καιρούς, τα περί προσβολής είναι χάδι με πούπουλο χήνας που έχει τραφεί αποκλειστικά με άνθη κερασιάς. 
Εδώ κατηγορούν τους συριζαίους ότι προωθούν συνειδητά τη ναρκοκουλτούρα, ότι ρίχνουν δηλαδή τον κοσμάκη στην πρέζα για να θολώνει η κρίση του και να μην ψηφίζει το Κόμμα. Σιγά μη διστάσουν να μιλήσουν για προσβολές.

Η φοβερή και τρομερή ηγεσία του ΚΚΕ, το ιερατείο που κάθεται στο όρος Αραράτ και συνομιλεί απευθείας με τον Θεό του Κομμουνισμού, που, κοίτα να δεις φίλε μου, είναι φτυστός ο Κουτσούμπας. Οι σύγχρονοι illuminati, οι πεφωτισμένοι που φυλάνε την Κιβωτό με τις Δέκα Εντολές, «Αγάπα τον Ιωσήφ σου ως εαυτόν», «Έξι ημέρες να συνεδριάζεις, την δε ημέρα την εβδόμη να εκλέγεις την ηγεσία με 99,4%», «Πούλα τη συχνότητα που σου έδωσε το κράτος στους δεξιούς» κ.ο.κ.

Όταν είσαι ιερατείο για πολύ καιρό, κάποια στιγμή ζαλίζεσαι και νομίζεις ότι είσαι ιερός. Κάτι σαν τον Γιαχβέ, που μόλις τον πιάσεις στο στόμα σου, πέφτει φωτιά από ψηλά κι αν δεν πέσει φωτιά από ψηλά, πέφτει πέτρα από χαμηλά, τι να κάνει κι ο Θεός, δεν προλαβαίνει να τσουρουφλίσει όλους τους βλάσφημους. Ζαλίστηκε το ιερατείο του ΚΚΕ, πίστεψε το παραμύθι που έχει πλάσει για τους άλλους, δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του το ιερατείο, δεν δέχεται κριτική και αμφισβήτηση. Τρώνε πέτρα οι βλάσφημοι με τα καντάρια κι όταν δεν προλαβαίνει η ηγεσία, αναλαμβάνουν οι πρόθυμοι του Διαδικτύου, απύθμενο το κουκουεδίστικο μίσος στο Διαδίκτυο, σε πονάει η ψυχή σου από το μίσος.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ προσβλήθηκαν, λέει, από την πρόσκληση για συνεργασία των δυνάμεων της Αριστεράς. Από τη διακυβέρνηση της Δεξιάς με την Ακροδεξιά δεν προσβάλλονται τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ; Που τους πατάνε χάμω κάθε μέρα, τους παίρνουν τους μισθούς, τις δουλειές, τα δάση, το νερό, το ρεύμα, τις παραλίες. Από αυτά δεν προσβάλλονται τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ; Από την ηγεσία του κόμματος που λέει «όλοι ίδιοι είναι, τίποτα δεν αλλάζει». Ε, αφού δεν αλλάζει τίποτα και όλοι ίδιοι είναι, ας μείνουν κι άλλο στην εξουσία οι Σαμαράδες και οι Βενιζέλοι. 

Από αυτήν τη στάση δεν προσβάλλονται τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ;
Προσβάλλονται τα μέγιστα, γι' αυτό το ΚΚΕ πήρε 9% στις περιφερειακές και 6% στις ευρωεκλογές. Το κόμμα έχασε το ένα τρίτο της δύναμής του μέσα σε μία εβδομάδα κι οι illuminati της ηγεσίας δεν είδαν τίποτα. Παρέμειναν τυφλωμένοι από το Θαβώρειο φως της αρχέγονης αλήθειας που φυλάνε στις κρύπτες τους.

Πηγή:Εφημερίδα "Αυγή"-27/6/2014

====================================================================================
Κεραμιδόγατος
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π) 

ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΑ ΔΙΧΤΥΑ ΤΩΝ ILLUMINATI


του Γιώργου Ανανδρανιστάκη

"Μόνο ως προσβολή και θράσος αντιμετωπίζουν πλέον τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ τέτοιες προσχηματικές προτάσεις". Έτσι απάντησε η ηγεσία του ΚΚΕ στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για πολιτικό διάλογο. Ωραία απάντηση, ευγενική, μετριοπαθής, διαλλακτική, χωρίς υπεροψία και έπαρση. Θα μου πεις, μπροστά σε όσα έχουν σούρει κατά καιρούς, τα περί προσβολής είναι χάδι με πούπουλο χήνας που έχει τραφεί αποκλειστικά με άνθη κερασιάς. 
Εδώ κατηγορούν τους συριζαίους ότι προωθούν συνειδητά τη ναρκοκουλτούρα, ότι ρίχνουν δηλαδή τον κοσμάκη στην πρέζα για να θολώνει η κρίση του και να μην ψηφίζει το Κόμμα. Σιγά μη διστάσουν να μιλήσουν για προσβολές.

Η φοβερή και τρομερή ηγεσία του ΚΚΕ, το ιερατείο που κάθεται στο όρος Αραράτ και συνομιλεί απευθείας με τον Θεό του Κομμουνισμού, που, κοίτα να δεις φίλε μου, είναι φτυστός ο Κουτσούμπας. Οι σύγχρονοι illuminati, οι πεφωτισμένοι που φυλάνε την Κιβωτό με τις Δέκα Εντολές, «Αγάπα τον Ιωσήφ σου ως εαυτόν», «Έξι ημέρες να συνεδριάζεις, την δε ημέρα την εβδόμη να εκλέγεις την ηγεσία με 99,4%», «Πούλα τη συχνότητα που σου έδωσε το κράτος στους δεξιούς» κ.ο.κ.

Όταν είσαι ιερατείο για πολύ καιρό, κάποια στιγμή ζαλίζεσαι και νομίζεις ότι είσαι ιερός. Κάτι σαν τον Γιαχβέ, που μόλις τον πιάσεις στο στόμα σου, πέφτει φωτιά από ψηλά κι αν δεν πέσει φωτιά από ψηλά, πέφτει πέτρα από χαμηλά, τι να κάνει κι ο Θεός, δεν προλαβαίνει να τσουρουφλίσει όλους τους βλάσφημους. Ζαλίστηκε το ιερατείο του ΚΚΕ, πίστεψε το παραμύθι που έχει πλάσει για τους άλλους, δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του το ιερατείο, δεν δέχεται κριτική και αμφισβήτηση. Τρώνε πέτρα οι βλάσφημοι με τα καντάρια κι όταν δεν προλαβαίνει η ηγεσία, αναλαμβάνουν οι πρόθυμοι του Διαδικτύου, απύθμενο το κουκουεδίστικο μίσος στο Διαδίκτυο, σε πονάει η ψυχή σου από το μίσος.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ προσβλήθηκαν, λέει, από την πρόσκληση για συνεργασία των δυνάμεων της Αριστεράς. Από τη διακυβέρνηση της Δεξιάς με την Ακροδεξιά δεν προσβάλλονται τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ; Που τους πατάνε χάμω κάθε μέρα, τους παίρνουν τους μισθούς, τις δουλειές, τα δάση, το νερό, το ρεύμα, τις παραλίες. Από αυτά δεν προσβάλλονται τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ; Από την ηγεσία του κόμματος που λέει «όλοι ίδιοι είναι, τίποτα δεν αλλάζει». Ε, αφού δεν αλλάζει τίποτα και όλοι ίδιοι είναι, ας μείνουν κι άλλο στην εξουσία οι Σαμαράδες και οι Βενιζέλοι. 

Από αυτήν τη στάση δεν προσβάλλονται τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ;
Προσβάλλονται τα μέγιστα, γι' αυτό το ΚΚΕ πήρε 9% στις περιφερειακές και 6% στις ευρωεκλογές. Το κόμμα έχασε το ένα τρίτο της δύναμής του μέσα σε μία εβδομάδα κι οι illuminati της ηγεσίας δεν είδαν τίποτα. Παρέμειναν τυφλωμένοι από το Θαβώρειο φως της αρχέγονης αλήθειας που φυλάνε στις κρύπτες τους.

Πηγή:Εφημερίδα "Αυγή"-27/6/2014

====================================================================================
Κεραμιδόγατος
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π) 

ΔΗΜΑΡ:ΠΝΕΕΙ ΤΑ ΛΟΙΣΘΙΑ, ΚΛΙΜΑ "ΑΛΛΗΛΟΕΞΟΝΤΩΣΗΣ"


του Γιώργου Δελαστίκ
Πένθιμη είναι πλέον η μουσική που ακούγεται στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ. Παίζονται οι τελευταίες πράξεις του πολιτικού κωμειδυλλίου της αποσύνθεσής της. Δεν διαλύεται η ΔΗΜΑΡ επειδή ο Φώτης Κουβέλης θέλει να την οδηγήσει προς τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Σπύρος Λυκούδης αντιθέτως επιμένει να συμπλεύσουν με το ΠΑΣΟΚ.

Η ΔΗΜΑΡ καλπάζει προς την κοινοβουλευτική της εξαφάνιση, επειδή το ελληνικό εκλογικό σώμα έστειλε στις ευρωεκλογές το μήνυμα προς τη ΔΗΜΑΡ ότι δεν έχει λόγο ύπαρξης. Δεν υπάρχει καμία διαφορετική ανάγνωση της καταβαράθρωσης ενός κόμματος από το 6,25% που είχε πάρει η ΔΗΜΑΡ τον Ιούνιο του 2012 στο 1,2% που πήρε στις ευρωεκλογές του Μαΐου. Ένα κόμμα που χάνει το... 80% και πλέον του ποσοστού του από τη μια εκλογική αναμέτρηση στην άλλη, μέσα σε δύο χρόνια, είναι προφανές ότι δεν έχει λόγο ύπαρξης. Τον Ιούνιο του 2012 η ΔΗΜΑΡ είχε πάρει 384.986 ψήφους και τον περασμένο μήνα πήρε πάνω από.... 315.000 λιγότερες, για την ακρίβεια 68.695 ψήφους - 82% λιγότερες!!! Τι να συζητήσει κανείς; Είναι εξόφθαλμο ότι οι ψηφοφόροι έκριναν πως ως αυτοτελές κόμμα η ΔΗΜΑΡ δεν έχει πλέον κανέναν δικό της ρόλο να παίξει στο πολιτικό σκηνικό.

Οι βουλευτές και κάποια στελέχη της οφείλουν να προσκολληθούν είτε στον ΣΥΡΙΖΑ είτε στο ΠΑΣΟΚ και στο Ποτάμι, όπου ήδη μετακόμισαν οι περισσότεροι από τους ψηφοφόρους της, αν θέλουν φυσικά να συνεχίσουν την πολιτική τους καριέρα. Αυτό δεν αποκλείει βεβαίως την πιθανότητα να κατέχουν κάποιοι τη σφραγίδα της ΔΗΜΑΡ, ανεξαρτήτως του αν αυτή έχει ή όχι πολιτική αξία.

Υπό το πρίσμα αυτό πρέπει να δει κανείς και την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ το Σάββατο να κάνει συνέδριο τον Σεπτέμβριο, εκλέγοντας μάλιστα επιτροπή θέσεων, επιτροπή για τα οργανωτικά θέματα και επιτροπή καταστατικού. Ένα συνέδριο όμως στο οποίο δήλωσε από τώρα η φιλοπασοκική μειοψηφία ότι δεν θα συμμετάσχει ούτε τυπικά. «Δεν είμαι διατεθειμένος να πάρω μέρος σ' ένα συνέδριο ηττημένων μηχανισμών» δήλωσε ο αρχηγός της τάσης αυτής, ο Σπύρος Λυκούδης. «Ο μόνος δρόμος για να βγει η ΔΗΜΑΡ από τον μικρόκοσμό της είναι να αναλάβει πρωτοβουλίες για τη συγκρότηση της Κεντροαριστεράς» πρόσθεσε στην ομιλία του. Επιπροσθέτως, αυτός και άλλοι 25 ομοϊδεάτες του, 26 δηλαδή μέλη της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ, είχαν υποβάλει κείμενο στη συνεδρίαση. Με αυτό αφενός διαφωνούσαν ρητά στη διεξαγωγή συνεδρίου της ΔΗΜΑΡ τον Σεπτέμβριο και αφετέρου υποστήριζαν ευθέως «η Ελιά, το Ποτάμι και η ΔΗΜΑΡ να συγκροτήσουν μια επιτροπή» με στόχο τη συγκρότηση της Κεντροαριστεράς. Με τη σύγκληση συνεδρίου διαφώνησαν για τον απλούστατο λόγο ότι γνωρίζουν εκ των προτέρων πως θα το χάσουν πανηγυρικά.

Οσο για την «επιτροπή διαλόγου» περί Κεντροαριστεράς, είναι το φύλλο συκής που αναζητούν για να επιστρέψουν στην κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Γι' αυτό και ο Φώτης Κουβέλης, ο οποίος έχει κάνει την επιλογή της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, απέρριψε κατηγορηματικά τις πολιτικές θέσεις τους, κάνοντας λόγο για τη διαμόρφωση μιας «εναλλακτικής προοδευτικής πρότασης εξουσίας» την οποία θα υλοποιήσει μια «νέα πολιτική συμπαράταξη», όπως τη χαρακτήρισε, διευκρινίζοντας τι εννοεί: «Σε αυτή τη νέα συμπαράταξη, η γνώμη μου είναι πως έχουν θέση όλες οι προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις, εκτός από τη ΝΔ» τόνισε με ιδιαίτερη έμφαση, κλείνοντας έτσι ερμητικά τον δρόμο σε συνεργασία με την κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου. «Η χώρα χρειάζεται μια προοδευτική συμμαχία της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς. Της Αριστεράς που θα είναι απαλλαγμένη από τον λαϊκισμό και της Κεντροαριστεράς που θα είναι απεξαρτημένη από τη στρατηγική σύμπλευση με τη ΝΔ» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος δε στον διάλογο για την Κεντροαριστερά, τόνισε ότι «ο διάλογος αυτός δεν πρέπει και δεν μπορεί να γίνει σε κενό πολιτικής... Δεν μπορεί παρά να εξασφαλίζει την αυτονομία της Κεντροαριστεράς από τη συντηρητική παράταξη και τις συντηρητικές επιλογές». Ωραία είναι όλα αυτά, αλλά εύκολα μπορεί κανείς να αντιληφθεί ότι γίνονται προς το θεαθήναι. Αυτό που θα γίνει στην πράξη -μιλώντας σχηματικά και όχι αριθμητικά, το υπογραμμίζουμε- είναι ότι οι μισοί και παραπάνω βουλευτές της ΔΗΜΑΡ υπό τον Φώτη Κουβέλη θα προσκολληθούν στον ΣΥΡΙΖΑ και οι άλλοι μισοί ή κάπως λιγότεροι θα τραβήξουν κατά το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και οποιοδήποτε άλλο κεντροαριστερό μόρφωμα δημιουργηθεί αυτοτελώς ή ως υβρίδιο των παραπάνω, μήπως και κατορθώσουν να επανεκλεγούν, να διοριστούν σε κάποια θέση αν ξανανικήσει η ΝΔ και όλα τα σχετικά. Τελεία και παύλα.
====================================================================================
Κεραμιδόγατος
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π) 

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

ΛΕΣΒΟΣ:ΠΩΣ ΔΕΝΟΤΑΝ Ο ..... ΠΗΛΟΣ


του Μάκη Αξιώτη

Πηγή:Εφημερίδα "Εμπρός"-25/6/2014


Στον Άγιο Στέφανο, στα «Καμίνια», στον «Παραδοσιακό Οικισμό των Τσουκαλάδων»,
που έχω πάει πολλές φορές, βλέποντας τη φθορά του χρόνου, θέλω να πω για το Δημήτρη τον Κουβδή και τη γυναίκα του, το γιο του Στέφανου και εγγονό του Δημήτρη, τις τρεις γενιές «αγγειοπλαστών», που συνεχίζουν αυτό το επάγγελμα το «αρχέγονο», που μετρά μετά τη λιθοτεχνία, την αρχή του πολιτισμού.

Και γιατί το Δημήτρη τον Κουβδή, αφού «κεραμικά» πλάθονται παντού σχεδόν στο νησί και γεμίζουν σα «σουβενίρ» τις προθήκες πλείστων όσων καταστημάτων;
Γιατί εδώ θα ακούσεις ακόμα το «μέλαγκα» και το «λινόχωμα», γιατί εδώ οι «κεραμικοί κλίβανοι», οι «φούρνοι» όπως τους λένε, είναι οι ίδιοι όπως αυτοί που βρίσκονται εδώ και χιλιάδες χρόνια διάσπαρτοι σ’ όλο το νησί.
Οι άλλοι είναι μοντέρνοι κλίβανοι και ο πηλός εισαγόμενος, άσχετα αν τα δημιουργήματα είναι πολλές φορές μοναδικά έργα τέχνης με την εφυάλωση και τα χρώματα.

Η Προϊστορική Θερμή, στην πρώιμη Χαλκοκρατία, έχει γεμίσει το Μουσείο με τα χειροποίητα αγγεία των πρώτων αυτών κλιβάνων.
Στις Χαλατσές της Γέρας, μέσα στον «απιόσχημο» κλίβανο έψηναν τα μικρά ποτηράκια για το κρασί τους οι πρόγονοί μας της Μυκηναϊκής Εποχής.
Το ίδιο έκαναν και στη Μυκηναϊκή Ύστερη Θερμή.
Με κλίβανο και με τα χέρια ή με τον αργόστροφο και ταχύστροφο τροχό μετά, όπως αυτόν που ακόμα γυρίζει με το πόδι ο Δημήτρης Κουβδής.
Αυτά τα κουμάρια για το νερό και τα λαγήνια, κρατούν ακόμα την ίδια κοψιά.
Μου ‘πε και για τα μεγάλα, που φτιάχνονταν κομμάτια - κομμάτια και τα ένωναν μετά, όπως και αυτοί τότε. Κανείς δεν ξέρει πόσες φορές το ‘πε ο ένας στον άλλο, στα χιλιάδες χρόνια που πέρασαν.

Και μετά, στις παραλίες των δύο κόρφων, φτιάχνονταν οι λεσβιακοί αμφορείς και τα γκρίζα αγγεία.
Έχουν σκεπάσει τα νερά τα θεμέλιά τους που τα βγάζει το κύμα, αλλά εδώ κτίστηκαν πάλι καμίνια τετράγωνα ή κυκλικά και φτιάχνανε κεραμίδια, τούβλα, πιθάρια και όλα αυτά που χρειάζεται ένα σπίτι.
Βρίσκεις πήλινους αστερίσκους που τους έβαζαν ανάμεσα στα κεραμικά για να μην κολλούν.

Άργησαν να ανεβούν στην Αγιάσο οι αγγειοπλάστες, όπως και στο Μανταμάδο, που έδωσαν την ταυτότητά τους στη νεότερη κεραμική του νησιού.
Ίσως η αρχή χάνεται στη Βυζαντινή Εποχή. Στον Ασπροπόταμο υπήρχαν περισσότερα από 40 εργαστήρια κεραμικής, στο Κολοστάσι έως έξι, υπήρχαν στα Σκίδια, στο Μυριάντρι, στον Ανοιχτό.
Στον Άγιο Στέφανο υπήρχαν έξι φούρνοι, αλλά θα 
τους δούμε παρακάτω.


Η "Μύτη" των Αγγειοπλαστών


Ο ίδιος τροχός του Δ.Κουβδή


τα ίδια κουμάρια 
στα ίδια καμίνια πάντα (1989, του Χαράλαμπου Κουβδή)
////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Κάποτε στην Προϊστορική Θερμή


Στη Μυκηναϊκή Γέρα για κρασί
Αλλά και ρωμαϊκά καμίνια
και άλλα, ίσως για τους αμφορείς (Γέρα)
και άλλα στο Ντιπ (πάει πια)

με τα εργαστήριά τους


και στα Βατερά (πάει πια)
***************************************************
(Βιβλία υπάρχουν πολλά, αλλά η επίσκεψη στον τόπο τα ξεπερνά όλα.
Σοφοκλή Κουτρή, «Κεραμικές Μορφές της Λέσβου», Αθήνα 1999.
Κατερίνας Κορρέ, «Τα Κεραμικά του Αιγαίου, 1600 - 1950». Υπουργείο Αιγαίου, 2003.)


====================================================================================
Κεραμιδόγατος
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π) 

Ν.Δ - ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ONE NIGHT STAND


                  του Θανάση Κάρτερού

Τα μάθατε να νέα; Το ΠΑΣΟΚ θέλει να εκφράσει και πάλι τη μεγάλη Κεντροαριστερά μαζί με άλλες δυνάμεις που πιστεύουν σε βαθιές και ριζοσπαστικές αλλαγές.

Και το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στον χώρο είναι υποκριτικό, διότι ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει δέσμιος του αριστερισμού, έχει εμφυλιοπολεμικό λόγο και διαχωρίζει τους  Έλληνες σε τάξεις!

Αυτό λέει το σημείωμα  της Χαριλάου Τρικούπη, που συντάχθηκε και κυκλοφόρησε για να αποδομήσει έτσι το λένε και έχουν την ευθύνη όσοι το λένε- την απόφαση της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ.  Κι αν δεν το πιστεύετε, ρίξτε μια ματιά στις εφημερίδες.

Τα μάθατε και τα άλλα νέα; Δεν υπάρχει καμιά στρατηγική σύγκλιση του ΠΑΣΟΚ με τη Ν.Δ. Το δήλωσε σε συνέντευξή του o Χρήστος Πρωτόπαπας. Υπεύθυνος για την παρακολούθηση του κυβερνητικού έργου και όχι ότι να 'ναι, όπως νομίζετε. Κι αν δεν το πιστεύετε, ρίξτε μια ματιά στη real.gr: Μετέχουμε σε μια κυβέρνηση εθνικής ανάγκης και συνευθύνης η οποία στηρίζεται σε συγκεκριμένη προγραμματική συμφωνία με στόχο την έξοδο από την κρίση. Αυτή και μόνο είναι η σχέση μας με τη Ν.Δ. Άλλωστε οι αξιακές και στρατηγικές μας επιλογές δεν επιτρέπουν κάτι διαφορετικό.

Οι άνθρωποι είναι αχτύπητοι, πάει, τελείωσε. Διχάζουν κάθε λογικό ον ανάμεσα στο γέλιο και στη μούντζα μετά γαλλικών. Δηλαδή είναι αριστεροί. Καλά, το διορθώνουμε: Κεντροαριστεροί. Επιμένουν σε ριζοσπαστικές αλλαγές και μάλιστα βαθιές. Τουτέστιν δεν τρέχει τίποτε σοβαρό, στρατηγικό και γαμήλιο με τη Ν.Δ. - ένα ραντεβουδάκι είναι για να βγάλουν τη χώρα από την κρίση, με βάση μια συγκεκριμένη προγραμματική συμφωνία. One night stand. Και μετά ξαναπιάνουν τον καυγά. Διότι οι αξιακές τους επιλογές δεν επιτρέπουν κάτι διαφορετικό.

Δεν είναι έκτακτο αυτό για τις αξιακές τους επιλογές; Οι οποίες βέβαια είναι τώρα στην απ' έξω. Μόλις όμως τελειώσουν με την έξοδο από την κρίση, θα επιτραπεί η είσοδος και σ' αυτές. Θα μας χώσουν όλους στο καθεστώς της κοινωνικής αδικίας, της βαρβαρότητας, της φτώχειας και της ανεργίας. Ύστερα, κάποτε, θα επαναφέρουν τις αξίες της δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, του ανθρωπισμού και λοιπά. Και χαράς ευαγγέλια για όσους επιζήσουν της εξόδου από την κρίση και επωφεληθούν της εισόδου των αξιών του ΠΑΣΟΚ.

Και μετά όποιος καταφεύγει στην αξία του γιαουρτιού είναι εξτρεμιστής...


πηγή:Εφημερίδα "Αυγή"-26/6/2014


====================================================================================
Κεραμιδόγατος ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)