Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ

ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΖΕΡΒΟΥ

πηγή:
Βασίλης Μουλόπουλος

Η χώρα έχει μπει πλέον στον ρυθμό των εκλογών. Οι επόμενες δύο ψηφοφορίες στη Βουλή για ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας θα είναι απλώς διαδικαστικές. Οι κάλπες κατά πάσαν πιθανότητα θα στηθούν στις 25 Ιανουαρίου ή την 1η Φεβρουαρίου.

Η Ν.Δ. οδεύει προς τις εκλογές με τις χειρότερες δυνατές συνθήκες. Ο κ. Αντ. Σαμαράς βρίσκεται σε απελπιστική θέση. Πιπιλάει συνεχώς την ίδια καραμέλα για "τέλος των Μνημονίων", "ανάπτυξη", "έξοδο στις αγοράς", αλλά η ίδια η γλώσσα του σώματός του, το απλανές βλέμμα του όταν μιλάει, δείχνει ότι είναι τρομοκρατημένος. Αντιλαμβάνεται ότι δεν πείθει πλέον κανέναν.

Μέσα στα δυόμισι χρόνια που κυβερνά κήρυξε τον πόλεμο σε όλες σχεδόν τις κοινωνικές τάξεις και επαγγελματικές ομάδες. Στο 80% της ελληνικής κοινωνίας. Κέρδισε σχεδόν όλες τις μάχες δημιουργώντας κοινωνικές ερήμους, αλλά χάνει τον πόλεμο.

Ο κ. Σαμαράς δεν θα παραδοθεί όμως αμαχητί. Γνωρίζει ότι γι' αυτόν και την ακροδεξιά ομάδα του μετά τις εκλογές δεν υπάρχει αύριο. Στη Ν.Δ. έχουν ήδη αρχίσει να ετοιμάζονται για την επόμενη μέρα. Και η επόμενη μέρα της Δεξιάς παράταξης δεν τον περιλαμβάνει. Είναι κοινό μυστικό, όταν μιλάς με στελέχη της κυβέρνησης το λένε ανοιχτά, ότι όλες οι κινήσεις των ομάδων και των ομαδαρχών στη Ν.Δ. γίνονται πλέον με βάση το "σενάριο της ήττας". Ακόμη και οι πλέον αισιόδοξοι θεωρούν δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει κυβέρνηση και ετοιμάζονται να πάρουν θέσεις που θα τους επιτρέψουν να ελέγξουν το κόμμα και την εκλογή του επόμενου αρχηγού.

Αυτά ο κ. Σαμαράς τα γνωρίζει. Ήδη δέχτηκε τις πρώτες προειδοποιητικές βολές από την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία αμέσως  μετά την ψηφοφορία στη Βουλή δήλωσε ότι "το αποτέλεσμα την απογοήτευσε". Και την επομένη με τη συνάντηση του κ. Κ. Μητσοτάκη με τον κ. Π. Καμμένο, από τον οποίο ο επίτιμος ζήτησε "συναίνεση".

Όπως προανέφερα, ο κ. Σαμαράς γνωρίζει τι τον περιμένει και δεν θα παραδοθεί εύκολα. Ήδη έχει κάνει τις δικές του κινήσεις στέλνοντας τον κ. Μπαλτάκο να σπέρνει νέο κόμμα στα ακροδεξιά αλώνια "μετά τις εκλογές".

Το δικό του "σενάριο της ήττας" είναι αυτή η ήττα να είναι μικρή και ο ΣΥΡΙΖΑ να μην έχει την αυτοδυναμία, πράγμα που ίσως του επιτρέψει να παραμείνει στην αρχηγία είτε, αν υποχρεωθεί μετά τις εκλογές σε παραίτηση, να διασπάσει τη Ν.Δ. δημιουργώντας ένα νέο, ακροδεξιό κόμμα.

Άλλωστε την τεχνογνωσία την έχει.

ΥΓ.: Πολλοί θα με ρωτούσατε: και στο ΠΑΣΟΚ τι γίνεται, με τον Βενιζέλο τι θα κάνουν; Η απάντησή μου είναι: Το ΠΑΣΟΚ, ο Βενιζέλος... κάτι μου θυμίζουν.
===================================================================================
Κεραμιδόγατος
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου