Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-0:Ο ΣΠΑΘΑΣ ΕΔΩΣΕ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΝΤΑΤΣΟΥΝ



Το θέμα δεν είναι ο Σπάθας.
 Είναι αυτοί που τον όρισαν.


πηγή:
Κώστας Καίσαρης

Υπάρχουν διαιτητές που παίζουν 50-50. Στο σπαθί. Στη μέση το καρπούζι. Άλλοι δίνουνε τα σπόρια. Ο Σπάθας στην Τρίπολη έδωσε και το καφάσι. Ολόκληρο το ντάτσουν, μαζί με την παλάντζα.

Κακό μέρος η Τρίπολη. "Καταραμένο" μπορείς να πεις. Κρύο. Ψοφόκρυο. Να πέφτει το χιονόνερο κι άιντε να περάσεις τις γραμμές του τρένου μες στις λάσπες για να φτάσεις στο γήπεδο. Όταν μάλιστα δεν έχεις κερδίσει. Όλα αυτά για τον κόσμο. Καμιά φορά όμως και για τους διαιτητές. Τι να σκεφτόταν ο Σπάθας στο γυρισμό για την Αθήνα; Από μουσική πάντως έβαζε Μακρόπουλο: Είμαι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

       Ο Αλαφούζος πάντως την πάτησε. ΤΟ μηδέν-μηδέν στην Τρίπολη απέδειξε περίτρανα ότι ο Σπάθας δεν είναι διαπλεκόμενος.
Ένας διαιτητής εργαλείο. Ένας διαπλεκόμενος θα το είχε φέρει το διπλό. Δεν θα άφηνε τη δουλειά στη μέση.

        Με ποιον από τους βοηθούς είναι ξαδέρφια ο Σπάθας; Με τον Σωτηρόπουλο ή με τον Κοντιζά;
Υπάρχει προηγούμενο να έχει χάσει βαθμούς ο Ολυμπιακός και να μην έχει κάνει δηλώσεις ο Σάββας;

                 Ένα θέμα και μάλιστα οικονομικό προκύπτει. Για ποιο λόγο δηλαδή φέρανε τον Χιου Ντάλας από την Ευρώπη και τον πληρώνουνε ένα τσουβάλι λεφτά; Τη ίδια ακριβώς δουλειά μπορούσε να την κάνει ο Καραμελίδης, ο Περπινιάδης ή οποιοσδήποτε άλλος. Και στο τσάμπα μάλιστα. Ήτανε ανάγκη να φέρουνε νταραβεριτζή από τη Σκωτία για να βάλουνε στην Τρίπολη τριπλέτα Σπάθα-Σωτηρόπουλο-Κοντιζά; Μπορούσανε να τους βάλουνε και μόνοι τους;.

Για να τα λέμε όλα, πάντως, ο Σπάθας μας χάλασε την Κυριακή. Τι να δεις την άλλη μέρα μετά το ρεσιτάλ του Σαββάτου στην Τρίπολη. Άνοστα. Ανάλατα ήταν τα παιχνίδια. Στο Εργοτέλης-ΠΑΟΚ που ήτανε και στις τρεις το μεσημέρι μάλιστα, σε έπαιρνε ο ύπνος. Στο Παναθηναϊκός-Ατρόμητος τι να μας πει ο βοηθός που έκοψε με ανύπαρκτο οφσάιντ τον Ναπολεόνι; Μετά το ρεσιτάλ της Τρίπολης, το Σάββατο διαιτητές και βοηθοί την Κυριακή ήταν απλές οδοντόκρεμες. Και τα παιχνίδια νερόβραστα. Σαν να τρως φαγητό χωρίς αλάτι. Σπάθας και βοηθοί το Σάββατο ανέβασαν τον πήχη πολύ ψηλά.

Τα γεγονότα στην Τρίπολη πάντως συνέβαλαν στην αύξηση της κοινωνικότητας. Σπάθας και σία έφεραν τον κόσμο πιο κοντά. Ταυτόχρονα, αυξήθηκε κι ο τζίρος της κινητής τηλεφωνίας. Ανάλογο φαινόμενο υπάρχει μόνο τα μεσάνυχτα της 31ης Δεκεμβρίου όταν αλλάζει ο χρόνος και στην Ανάσταση. Όταν όλοι παίρνουν για χρόνια πολλά και φορτώνονται οι γραμμές. Το Σάββατο, λοιπόν, από τις οκτώ παρά όταν άρχισαν να σηκώνουν οι βοηθοί τα σημαιάκια μέχρι τις εννιάμισι που σχόλασε ο γάμος, έγινε της πουτ@ν@ς. Φίλοι και γνωστοί έπαιρναν ο ένας τον άλλον για να συζητήσουν τις φάσεις.

Διαδοχικά είναι τα δημοσιεύματα που καλούν τους αρμόδιους να πάρουν τη σφυρίχτρα του Σπάθα. Υπερβολές. Σίγουρα ένα προβληματάκι υπάρχει. Μπορεί να πάει να σφυρίξει ο Σπάθας στη Λεωφόρο; Δύσκολο. Δύσκολο, δηλαδή, να φτάσει στο γήπεδο κι ακόμα πιο δύσκολο να περάσει την πόρτα. Μπορεί να πάει να σφυρίξει στην Τούμπα; Μόνο μεταμφιεσμένος. Αν είναι ντυμένος παπάς έχει πιθανότητες να φτάσει μέχρι τα αποδυτήρια των διαιτητών. Θα μπορεί να σφυρίξει του χρόνου παιχνίδι της ΑΕΚ; Δεν είναι εύκολο να βρεις καμικάζι τον 21ο αιώνα. Μπορεί να ξαναπάει στην Τρίπολη; Ο Σπάθας αντίθετα θα μπορεί να σφυρίζει εκεί που είναι ευπρόσδεκτος. Και δεν λέμε ντε και καλά για Καραϊσκάκης. Ευπρόσδεκτος είναι και στην Ξάνθη και στο Ηράκλειο. Δεν έχει μόνο εχθρούς ο Ηλίας. Έχει και φίλους.

Ζημιά έγινε στο Στοίχημα. Στο 1.70 είχε ανοίξει το διπλό του Ολυμπιακού στην Τρίπολη στον ΟΠΑΠ. Κι επειδή παίχτηκε κατά κόρον, έπεσε στο 1.55. Ο ορισμός του Σπάθα έκανε ακόμα πιο ισχυρό φαβορί τον Ολυμπιακό. Κι αυτό δεν είναι ελληνικό φαινόμενο. Σε ντέρμπι Γιουνάιτεντ-Λίβερπουλ στην Αγγλία με το που έγινε γνωστό ότι ορίστηκε να σφυρίξει ο Γουέμπ, ο άσος άρχισε να κατρακυλάει. Οι τζογαδόροι το έχουν αυτό το χούι. Να θέλουν σώνει και καλά από κάπου να πιαστούν, θεωρώντας ότι πιάσανε κορόιδο τον μπουκ. Τελικά, όπως συμβαίνει στις πλείστες των περιπτώσεων άνθρακες ο θησαυρός.

Ταυτόχρονα είχε κυκλοφορήσει κι άλλο σότο. Ότι το ματς το είχανε μαγειρέψει. Ότι ο Αστέρας, δηλαδή, πέρασε την προηγούμενη αγωνιστική από το Ηράκλειο, για να περάσει το Σάββατο ο Ολυμπιακός από την Τρίπολη. Περαστικά.
Ενδιαφέρον πάντως θα έχει να δούμε τα σφυρίγματα στα επόμενα ματς του Αστέρα.


Συμπέρασμα: Το θέμα δεν είναι τι έγινε στην Τρίπολη από Σπάθα και βοηθούς. Το θέμα είναι ο ορισμός Σπάθα-Σωτηρόπουλου-Κοντιζά στο συγκεκριμένο παιχνίδι.
===================================================================================
Κεραμιδόγατος
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου