Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΟ ΚΚΕ, Ο ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΜΟΛΥΝΤΑ ΚΟΡΜΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ



Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη

Εμείς συμφωνούμε να μην υπάρχει ρατσιστική συμπεριφορά απέναντι σ' αυτούς τους ανθρώπους που έχουν επιλέξει να ζήσουν μαζί. Αυτό θεωρούμε ότι είναι προσωπική υπόθεση. Δεν είναι δημόσια και ούτε πρέπει να γίνει και με τέτοια νομοθετική ρύθμιση, όπως είναι το σύμφωνο συμβίωσης. Είναι άλλο ζήτημα η οικογένεια, τα ετερόφυλα ζευγάρια που μπορεί να κάνουν οικογένεια, γιατί μετά ανοίγει ένας δρόμος που αφορά το παιδί, το πώς μεγαλώνει, τα πρότυπα που έχει. Αυτό είναι διαφορετικό πράγμα. Όμως θα πρέπει να διώκονται όσοι συμπεριφέρονται ρατσιστικά όχι μόνο στα ομόφυλα ζευγάρια, αλλά σε οποιονδήποτε ανήμπορο ή που έχει μια ιδιαιτερότητα».

Αυτή ήταν η απάντηση του γ.γ. του ΚΚΕ, άρα και η επίσημη θέση του κόμματος, σε ερώτηση σχετικά με το σύμφωνο συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών. Φοβερή απάντηση. Εντάξει, να γίνονται ζευγάρια οι ομοφυλόφιλοι, αλλά να μη ζητάνε και νομιμοποίηση. Οι σχέσεις τους είναι ιδιωτικές, σε αντίθεση με τις σχέσεις των ετερόφυλων που είναι δημόσιες εξ ορισμού και τούτο διότι οι ετερόφυλοι μπορούν να κάνουν παιδιά, ως εκ της φύσεώς τους.

Οι ομοφυλόφιλοι δεν είναι σαν τους άλλους, ανήκουν στους «ανήμπορους» και τους «ιδιαίτερους», στους οποίους δεν πρέπει να φερόμαστε ρατσιστικά. «Θα συμφωνήσετε σ' αυτό που ακούγεται για τα ομόφυλα ζευγάρια να μπορούν να υιοθετήσουν ένα παιδί;», ερωτήθηκε εν συνεχεία ο κ. Κουτσούμπας. «Δεν συμφωνούμε μ' αυτήν τη θέση» απάντησε ξερά ο γ.γ., ο οποίος θα είχε συμβουλευτεί προφανώς ψυχολόγους, παιδαγωγούς και κοινωνικούς λειτουργούς πριν αποφανθεί επί του θέματος. Μα τι λέω, ο εκάστοτε γ.γ. του ΚΚΕ γνωρίζει εξ ορισμού όσα γνωρίζουν μαζί εκατό ψυχολόγοι κι αν δεν τα γνωρίζει, μπορεί να συμβουλευτεί τα ιερά βιβλία του Περισσού.

Το ΚΚΕ είναι κόμμα μικροαστικό, κόμμα βαθύτατα συντηρητικό και δεν χάνει ευκαιρία να το δηλώσει δημοσίως. Παρόλο που ευαγγελίζεται την επανάσταση, έχει καταπιεί αμάσητη όλη την περιρρέουσα κοινοτοπία περί του καλού και του κακού, του όμορφου και του άσχημου, του υγιούς και του ασθενούς, του ομαλού και του ανώμαλου. Ακόμη χειρότερα. Είκοσι πέντε χρόνια μετά την πτώση του Υπαρκτού, η ηγεσία του παραμένει εγκλωβισμένη στο σοβιετικό πρότυπο του τέλειου προλετάριου που θα διαβεί άσπιλος και αμόλυντος τον σοσιαλιστικό παράδεισο. Κάποιος να ενημερώσει επειγόντως το Πολιτικό Γραφείο ότι η τελειότητα απαντάται μόνο στους πίνακες του σοσιαλιστικού ρεαλισμού.

Κατόπιν τούτων, η προτροπή του κ. Κουτσούμπα «να μην υπάρχει ρατσιστική συμπεριφορά απέναντι σ' αυτούς τους ανθρώπους που έχουν επιλέξει να ζήσουν μαζί» θα μπορούσε να εκληφθεί και ως λεπτή ειρωνεία. Απαπά, στον κόσμο του ΚΚΕ δεν χωράει η ειρωνεία, η ειρωνεία είναι βίαιη αμφισβήτηση της βεβαιότητας και για τους δογματικούς η βεβαιότητα είναι πιο ιερή κι από τη Μέκκα. Το παχύ μουστάκι του πατερούλη δεν αφήνει την παραμικρή αμφιβολία περί του ποιο είναι το πρότυπο του ανδρός.
πηγή:
2-9-2014
====================================================================================
Κεραμιδόγατος
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου