Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΧΟΛΕΡΑΣ


του Γιώργου Ανανδρανιστάκη

"Θαυμάστε τούς τάχα προοδευτικούς δημοκράτες, χέρι - χέρι με τους χρυσαυγίτες!" κραύγασε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, χωρίς να κατονομάσει τους «τάχα προοδευτικούς δημοκράτες». Θα σας πούμε εμείς ποιοι είναι οι «τάχα», πετάχτηκε η πολιτική τσόντα που ονομάζεται ΠΑΣΟΚ: «Παλλαϊκό μέτωπο με τη Χρυσή Αυγή επιτυγχάνει, ως φαίνεται, να συγκροτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, με αιχμή το δημοψήφισμα για τη ΔΕΗ» δήλωσε η τσόντα κι ας γνώριζε ότι η δήλωσή της είναι ψέμα ξετσίπωτο.

Μα γι' αυτό υπάρχουν οι τσόντες, για να λένε ψέματα, να λένε φόρα παρτίδα αυτά που δεν θέλει να πει ο αφέντης, να κάνουν τη βρόμικη δουλειά που δεν πρέπει να φανεί ότι την έκανε ο αφέντης. Ο αφέντης οφείλει να κρατάει κάποια προσχήματα, ενώ η τσόντα δεν έχει ανάγκη από προσχήματα κι άλλες τέτοιες πολυτέλειες. Όταν έχεις καταντήσει τσόντα, την έχεις κατέβει μέχρι τον πάτο του κακού τη σκάλα.

Το ΠΑΣΟΚ είναι, κατ' αρχάς, τσόντα αριθμητική. Χωρίς τους βουλευτές του δεν θα υπήρχε η κυβέρνηση Σαμαρά, η, κατά Άδωνη, δεξιότερη κυβέρνηση των τελευταίων σαράντα ετών. Δεν θα υπήρχαν και οι δεκάδες εξοντωτικοί νόμοι που έχουν ψηφιστεί τα δύο χρόνια της συγκυβέρνησης, τα ασφαλιστικά, τα φορολογικά, το κλείσιμο της ΕΡΤ, τα δεσμωτήρια υψίστης ασφαλείας και άλλα ων ουκ έστι αριθμός.

Κάθε κακό που μας έχει βρει τα τελευταία δύο χρόνια οφείλεται στο τσοντάρισμα των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και το μόνο ελαφρυντικό που έχουν είναι ότι τους ίδιους καταστροφικούς νόμους ψήφιζαν και επί ΓΑΠ και Παπαδήμου, τότε που ήταν πλειοψηφία. Το ότι κατάντησαν τσόντα επειδή ψήφισαν ως πλειοψηφία τους νόμους του ΓΑΠ και του Παπαδήμου ουδόλως το σκέφτονται εκεί στο ΠΑΣΟΚ - έχουν, άλλωστε, σοβαρότερες δουλειές να κάνουν: να ξεπουλήσουν καμιά ΔΕΗ, να μπαζώσουν καμιά παραλία και άλλα αναπτυξιακά.

Δεν είναι απλή τσόντα το ΠΑΣΟΚ, είναι τσόντα - πλυντήριο και τούτο του δίδει πρόσθετη αξία. «Είμαστε ο προοδευτικός πόλος της κυβέρνησης!» φωνάζει όπου σταθεί κι όπου βρεθεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Φωνάζει για να τον ακούσει ο άλλος και να σκεφτεί ότι, για να έχει προοδευτικό πόλο αυτή η κυβέρνηση, δεν θα είναι και τόσο άθλια, εμφυλιοπολεμική και ακροδεξιά, το προοδευτικόν είναι πράγμα καλόν. Και πώς γίνεται, ρε παιδιά, το προοδευτικόν να έχει υπουργό τον Βορίδη και εκπρόσωπο τη Βούλτεψη; Τούτο είναι μέγα μυστήριο, το οποίο θα απαντηθεί μετά θάνατον ή έστω στη μεταμεσονύχτια εκπομπή του Γεωργιάδη, που είναι σχεδόν το ίδιο.

Όταν λέει το ΠΑΣΟΚ από μόνο του ότι είναι προοδευτικό και κεντροαριστερό, γελάει μέχρι και ο κροκόδειλος του Ρεθύμνου και, πιστέψτε με, τα γέλια του δεν είναι κροκοδείλια. Όταν όμως ο πρόεδρος ενός αριστερού κόμματος αποκαλεί εγγράφως το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου κεντροαριστερό κόμμα και το καλεί να φτιάξουν προοδευτικό πόλο, τότε η υπεραξία της τσόντας - πλυντηρίου εκτοξεύεται στα ύψη. Έχουμε και επιστολές στα χέρια μας, κύριε πρόεδρε.

πηγή:Εφημερίδα "Αυγή"- 12/7/2014

===================================================================================


Κεραμιδόγατος
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου