Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2014-ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΤΟ ΣΟΚ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ


της ΚΑΚΗΣ ΜΠΑΛΗ

Το ιστορικό ματς Βραζιλία - Γερμανία το αναμετέδιδε το δεύτερο πρόγραμμα της γερμανικής τηλεόρασης.
Στο ημίχρονο -το σκορ ήταν ήδη 0-5!- ήταν προγραμματισμένο ένα δεκάλεπτο δελτίο ειδήσεων. Πρώτο θέμα; Η κλιμάκωση της κρίσης στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη, με ρεπορτάζ, ζωντανές συνδέσεις και σχολιασμό. Με την εξέλιξη του ματς ασχολήθηκαν μόνο επί ένα λεπτό.
 «Απίστευτο» ήταν ο σχολιασμός του εκφωνητή κι ο ρεπόρτερ από το Μπέλο Οριζόντε περιέγραφε αποκλειστικά το σοκ των Βραζιλιάνων φιλάθλων στις κερκίδες. Λες και κατέβαλαν όλοι υπεράνθρωπη προσπάθεια να μην εκφράσουν τον ενθουσιασμό τους, να δείξουν ότι δεν χάρηκαν για την ταπείνωση της μεγάλης Βραζιλίας.

Ανάλογο ήταν το κλίμα στα μέσα ενημέρωσης μετά το τέλος του αγώνα. Αθλητικοί σχολιαστές, παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές και προπονητές ήταν κυρίως σοκαρισμένοι από το «αδιανόητο» σκορ, από την κατάρρευση του αντιπάλου.
 Όσο για τους παίκτες και τον νυν προπονητή της Εθνικής Γερμανίας, Γιόγκι Λεβ, επαναλάμβαναν μονότονα ότι δεν έχει σημασία εάν κερδίσεις στα ημιτελικά με επτά γκολ, ο τελικός είναι ένα νέο παιχνίδι. Ακόμη και ο γηραιός Μίρο Κλόζε, που με το προχθεσινό του γκολ έγινε ο νούμερο ένα σκόρερ στην ιστορία του Μουντιάλ -ξεπερνώντας το ρεκόρ του Ρονάλντο μέσα στη Βραζιλία και κόντρα στη Βραζιλία- εμφανίστηκε σχεδόν ταπεινός. Όσο για τον διπλό σκόρερ, Τόνι Κρόος, περιορίστηκε να δηλώσει ότι «κανείς δεν έχει γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής στον ημιτελικό».

Ο προπονητής της Εθνικής Γερμανίας, συγκρατημένος σε βαθμό κακουργήματος -όπως το συνηθίζει και δαιμονίζει τους Γερμανούς-, βρήκε μόνο δυο κουβέντες να πει για το «εξαιρετικό παιχνίδι» της ομάδας του στο πρώτο ημίχρονο και μετά έσπευσε να υπερασπιστεί τον Βραζιλιάνο ομόλογό του - «η πίεση ήταν τεράστια», «κι εμείς έχουμε ζήσει ήττες σε ημιτελικά, ξέρω πόσο πονάει»- και κυρίως να προσγειώσει το γερμανικό φίλαθλο κοινό: «Έχουμε μπροστά μας τον τελικό στο Μαρακανά, κανείς δεν πρέπει να αισθάνεται ανίκητος».

Ο μόνος που ξέφυγε από το κλίμα της αυτοσυγκράτησης ήταν ο πρόεδρος της γερμανικής ΕΠΟ, Βόλφγκανγκ Νιρσμπαχ, που εμφανίστηκε μεθυσμένος από τη νίκη -«αυτό ήταν ποδόσφαιρο από άλλο πλανήτη»- και τα άκουσε από επώνυμους και ανώνυμους στα κοινωνικά δίκτυα- «ντροπή του!».

Στην ίδια τη Γερμανία οι φίλαθλοι πανηγύρισαν τη νίκη της ομάδας τους μέχρι πρωίας, με αυτοσχέδια πάρτι μέσα στη βροχή. Κι ενώ ο λαϊκός Τύπος ξεσάλωσε -«νίκη για την αιωνιότητα» ήταν το πρωτοσέλιδο της Bild-, οι κλασικές πολιτικές εφημερίδες επέλεξαν τίτλους του τύπου «απίστευτο, αδιανόητο, απερίγραπτο, τρελό». Μάλιστα, η Welt χαρακτήρισε το αποτέλεσμα «ανωμαλία» στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Το σίγουρο είναι πως εάν το σκορ ήταν πιο λογικό, οι τίτλοι θα ήταν πιο ενθουσιώδεις.


Η καγκελάριος Μέρκελ και ο πρόεδρος της Γερμανίας ανακοίνωσαν ότι θα πάνε στον τελικό στο Ρίο. Για την πρώτη, γνωστή ποδοσφαιρόφιλη και ορκισμένη θαυμάστρια του Σβάινσταϊγκερ, το ταξίδι αυτό ήταν αναμενόμενο. Ο δεύτερος μάλλον θέλει να δείξει ότι καταλαβαίνει τη λαϊκή ψυχή.


πηγή:Εφημερίδα "Αυγή"- 10/7/2014

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2014:ΒΡΑΖΙΛΙΑ, 
Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΘΥΜΟΥ


====================================================================================
Κεραμιδόγατος
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π) 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου