Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ:Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ





του Θανάση Καρτερού

Το όλον θυμίζει πραξικόπημα. Τη μια μέρα τελειώνει κανονικά η συνεδρίαση της Βουλής και ανακοινώνεται η ημερήσια διάταξη για την επομένη. Και την άλλη μέρα θυροκολλούν το διάταγμα που φέρει και την υπογραφή του Προέδρου της Δημοκρατίας και η Βουλή κλείνει. Λουκέτο. Η κοινοβουλευτική περίοδος τελειώνει βιαίως και οι βουλευτές της αντιπολίτευσης, πιθανότατα και της συμπολίτευσης, μαθαίνουν τα νέα από τις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα.

Γιατί το διέπραξε κι αυτό η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου; Η πρώτη απάντηση είναι γιατί έτσι γουστάρει. Γιατί, αν το θέλετε πιο πολιτικά, έτσι επιτάσσει το μήνυμα που έλαβε από την κάλπη. Δεν τους θέλει ο λαός; Ε, δεν τον θέλουν κι αυτοί. Παίρνουν τα μέτρα τους. Κι επειδή υπάρχουν αδύνατες ψυχές στα κόμματα της συγκυβέρνησης, που μπορεί να λυγίσουν σε κρίσιμα ζητήματα εάν και εφόσον αυτά έρθουν στην ολομέλεια, τους στέλνουν όλους στα θερινά τμήματα. Όπου οι τμηματάρχες μπορούν να ελέγξουν τους ταλαντευόμενους και οι αδύνατες ψυχές να έχουν δίπλα τους ελεγκτές τους.

Εν ολίγοις, η κυβέρνηση που φοβάται τους πολίτες, φοβάται και τους βουλευτές. Φοβάται μάλιστα και τους δικούς της βουλευτές. Λογικό δεν είναι; Όπως λογικό είναι να καταφεύγει στη δοκιμασμένη μέθοδο: Γκρεμίζει μερικά ακόμα τούβλα της δημοκρατίας για να χωρέσουν τα νέα θηριώδη μέτρα. Οι εκ παραδρομής αιγιαλοί, για παράδειγμα - πού να χωρέσουν όλες οι ακτές της Αττικής στη στενή πόρτα των κοινοβουλευτικών κανόνων; Φαρδαίνει λοιπόν τους κανόνες, τους ξεχειλώνει, τους τραβολογάει, για να μπορέσει να χωρέσει τα αχώρεστα.

Κατά βάση βέβαια την αθλιότητά τους θέλουν να χωρέσουν μεταξύ Συντάγματος και κοινοβουλευτισμού. Η πατέντα με τα κατεπείγοντα και τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου θεωρήθηκε αποδοτική και τώρα έκαναν ένα βήμα παραπέρα: Κλείσ 'το το ρημάδι να ησυχάσουμε. Να κοιμάται ήσυχος κι ο Βενιζέλος, μιας και παραγράφονταί του αι αμαρτίαι. Να αποσβέσει το λουκέτο τις αντιδράσεις για τα επερχόμενα και για τον ανασχηματισμό. Να κάνουμε καλοκαίρι χωρίς πολλές φασαρίες και λαϊκισμούς.

Όλα αναμενόμενα από αυτή την κυβέρνηση. Η απορία είναι πώς ο εγγυητής των θεσμών και της δημοκρατίας προσυπογράφει τις αθλιότητες. Ή μετά από τόσες και τόσες προεδρικές τζίφρες, πρέπει να καταλήξουμε ότι με την κυβέρνηση των Μνημονίων πάει πακέτο κι ο Πρόεδρος των Μνημονίων;


Πηγή:Εφημερίδα "Αυγή"-5/6/2014
====================================================================================
Κεραμιδόγατος
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π) 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου