Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

ΓΚΙΚΑ Μ' ΣΕ ΘΕΛΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ-(ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΚΙΚΑ ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗ)


του Θανάση Καρτερού

Εκτυφλωτικός ο νέος υπουργός Οικονομικών. Στρατηγός επί των οικονομικών του Σημίτη, αντιστράτηγος του Παπαδήμου, επιτελικός της Eurobank, της Εθνικής και ενίων άλλων τραπεζών, πολύτιμο από κάθε άποψη στέλεχος μεγάλων οργανισμών που ασχολούνται με το χρήμα, καθηγητής σε ξένα πανεπιστήμια. Και σε ένα ελληνικό. Και φυσικά, με τέτοιο βιογραφικό και με τόσα banking στην καριέρα του, ο κατάλληλος άνθρωπος για να κατανοήσει τον πόνο του λαού και να επουλώσει τις πληγές του.

Και η πρώτη του συνέντευξη δικαίωσε το επισυμβάν Γκίκα μ', σε θέλει ο Σαμαράς - και λίγα λέμε. Έκανε πρώτα-πρώτα τη διαπίστωση ότι είμαστε όλοι στην ίδια βάρκα. Όλοι! Που πάει να πει κι εμείς, κι ο Γκίκας, κι ο Λάτσης, κι ο Μπόμπολας, κι ο Βαρδινογιάννης, κι ο Χατζηπετρής. Μόνο το κοριτσάκι με τα σπίρτα λείπει. Το οποίο εμφανίζεται όμως στη βάρκα ακριβώς παρακάτω, όταν ο υπουργός δηλώνει ότι η Ελλάδα υποφέρει, κάθε σπίτι έχει τουλάχιστον έναν άνεργο ή κάποιον που εργάζεται και δεν πληρώνεται ή συντηρείται από χαμηλόμισθους.

Αυτό ξεπέρασε και τη συνταξιούχο μαμά του Στουρνάρα, δεν νομίζετε; Και η πρώτη αυτή Χαρδουβελιάδα κορυφώνεται με την εξής φράση του κυρίου υπουργού, η οποία πιθανότατα πέπρωται να γράψει ιστορία: Πρέπει να υπάρχει συμφωνία όλων των Ελλήνων... για να βγούμε από την κρίση... η Αριστερά όταν παρουσιάζει προτάσεις να ξέρει και τον προϋπολογισμό αυτών των προτάσεων, η δε Δεξιά να ξεφύγει από τον ατομικισμό και να σκεφτεί την οικογένεια. Εδώ σου έρχεται να καταφύγεις σε μια παραλλαγή του Χρυσόστομου: Πες τα, Χαρδούβελη.

Χρειάζεται περαιτέρω σχολιασμό η διαπίστωση; Ή χρειάζεται σχολιασμό το θάρρος του ανδρός, ο οποίος μόλις διορίζεται τσάρος της οικονομίας να τα ψέλνει όχι μόνο στην Αριστερά, όπως είναι καθήκον κάθε υπουργού και υφυπουργού να κάνει, αλλά και σε κείνους που τον διόρισαν; Και τους κατηγορεί ευθαρσώς ότι δεν σκέφτονται την οικογένεια και αφήνονται στον άτιμο ατομικισμό! Εισάγοντας έτσι στη μεν πολιτική μια καινούργια οικονομική κατηγορία, στη δε οικονομία έναν νέο πολιτικό κανόνα: Δεξιέ, μέμνησο της οικογένειας.

Μένει ένας κάποιος προβληματισμός μετά από την πρώτη αυτή εμφάνιση του υπουργού Οικονομικών. Μήπως θα ήταν πιο δίκαιο η διαφημιζόμενη σοβαρότητα του ανασχηματισμού να τεκμηριώνεται όχι με τον Χαρδούβελη, αλλά με τον Γιακουμάτο;

πηγή:Εφημερίδα "Αυγή"-11/6/2014
====================================================================================
Κεραμιδόγατος
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου