Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

ΑΚΡΟΒΑΣΙΑ, Η ΚΡΥΦΗ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ


Του Θανάση Καρτερού

Μέχρι πριν από λίγο καιρό ο Τσίπρας ήταν για τον Κουτσούμπα τετράποδο -σκυλάκι του καναπέ. Με τη συνέντευξη του γενικού γραμματέα στον Alpha αναβαθμίστηκε προς δόξαν του πολιτικού πολιτισμού σε δίποδο -αστό πολιτικό, μιμητή του Γιωργάκη, κωλοτούμπα και ακροβάτη. Το τελευταίο μάλιστα, το οποίο ειπώθηκε με σημειολογικό χαμόγελο, δεν πιστοποιεί μόνο την ευφυΐα του συνεντευξιαζόμενου, αλλά και το θάρρος του να μην λέει όχι στο χιούμορ, όταν αυτό φυσικά δεν έρχεται σε αντίθεση με τις βασικές αρχές του.

Υπήρξαν, όπως είναι φυσικό, ενθουσιώδη χειροκροτήματα για την έκρηξη αυτή ευφυΐας και χιούμορ από το γνωστό σύμπλεγμα ΜΜΕ και κέντρων προπαγάνδας, το οποίο για κάποιον περίεργο λόγο δεν δέχεται τον Τσίπρα ούτε ως ακροβάτη, ούτε καν ως αστό. Τέλος πάντων. Το θέμα είναι ότι μέσα στον ενθουσιασμό θάφτηκαν ορισμένα άλλα σημαντικά στοιχεία της συνέντευξης. Όπως εκείνο με το οποίο ο Κουτσούμπας επέκρινε την πολιτική του Χαρίλαου και της ηγεσίας του ΚΚΕ απέναντι στο ΠΑΣΟΚ στις αρχές της δεκαετίες του ογδόντα.

Επέκρινε -και λίγα λέμε. Διότι μας είπε ότι η τότε ηγεσία πρότεινε συνεργασία και καλλιεργούσε αυταπάτες, ενώ ήξερε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να κάνει όσα λέει. Και μας είπε επίσης πως η θέση του ΚΚΕ τότε ήταν ότι: Λυδία λίθος για τη στάση μας απέναντι στο ΠΑΣΟΚ είναι η στάση του απέναντι στο ΚΚΕ. Κι έτσι φόρτωσε στον Χαρίλαο ότι περίπου συνειδητά έριξε το ΚΚΕ στο λάθος -αφού ήξερε τι εστί ΠΑΣΟΚ. Και για να στηρίξει αυτή την ανοησία, που στηρίζει υποτίθεται τη σημερινή ανοσία στις αυταπάτες, διέπραξε και μια τσάτρα - πάτρα ακροβασία.

Διότι το ΚΚΕ στο ενδέκατο συνέδριό του δεν έλεγε φυσικά αυτό που σήμερα λέει ο αρχηγός του ότι έλεγε. Έλεγε επί λέξει: Λυδία λίθος για τη στάση του ΠΑΣΟΚ απέναντι στην πραγματική αλλαγή είναι η στάση του απέναντι στο ΚΚΕ. Συγκρίνετε αυτή τη θέση με τη θέση που εμφάνισε στη θέση της ο Κουτσούμπας και βγάλτε συμπέρασμα. Ή δεν έχει μελετήσει αρκετά τα κομματικά ντοκουμέντα ή έχει κρυφό καημό με τις ακροβασίες -και μάλιστα εις βάρος του κόμματός του.

Άρα, ή διάβασμα και πάλι διάβασμα, σύντροφε ή εντονότερη επαναστατική γυμναστική, αν η ακροβασία είναι η κρυφή σου αγάπη...

πηγή:Εφημερίδα "Αυγή"- 7/4/2014
====================================================================================
Κεραμιδόγατος
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου