Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Ο ΜΠΛΑ-ΜΠΛΑ-ΜΠΛΑ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ


Του Θανάση Καρτερού

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι πια τόσο νέος ώστε να του συγχωρείται η λογοδιάρροια και η συνακόλουθη ανοησία. Υπουργός επί σειρά ετών και επίλεκτο στέλεχος της Ν.Δ. -αλλά και γιος του μπαμπά του και αδελφός της αδελφής του-, όφειλε να έχει ήδη αντιληφθεί την αξία της σιωπής. Να έχει καταλάβει ότι υπάρχει ακόμα και στη φλύαρη πολιτική καιρός του ομιλείν και καιρός του σιωπάν. Ή εν πάση περιπτώσει καιρός της σπατάλης και καιρός της λιτότητας, ακόμα και στις λέξεις.

Όμως όχι. Επιμένει να ενισχύει σε κάθε ευκαιρία και με αξιοσημείωτη συνέπεια την μπλα-μπλα-μπλα εικόνα του. "Η κυβέρνηση απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της Βουλής, δεν χρειάζεται να ρωτήσει τον κύριο Τσίπρα για τίποτα", είπε χθες, μιλώντας στον Σκάι. Κατηγορώντας ταυτόχρονα τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι έβλεπε τις εκλογές ως «έφοδο στα θερινά ανάκτορα». Και καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι "το μήνυμα για ανατροπή δεν έπιασε τόπο".

Κατ' αρχάς, μια μικρή διόρθωση: Δεν υπήρξε ποτέ στην Ιστορία έφοδος στα θερινά ανάκτορα - υπήρξε στα χειμερινά και να έλθει με τον κηδεμόνα του ο υπουργός. Κατά δεύτερον, αυτά με το μήνυμα της ανατροπής δεν είναι προς σχολιασμό, γιατί είναι η γνωστή κυβερνητική παπαγαλία. Μήνυμα είναι, ό,τι θέλουν το κάνουν. Κατά τρίτο και βασικότερο -και δικό του- όμως, "η κυβέρνηση δεν χρειάζεται να ρωτήσει τον κύριο Τσίπρα για τίποτα"; Για τίποτα; Μπράβο, Κυριάκο! Ξεπέρασες τον Άδωνι και τον Μπαλτάκο, μαζί.

Με τον κηδεμόνα του πάλι ο υπουργός. Για να του μάθει ότι την αντιπολίτευση -και μάλιστα την αξιωματική- το Σύνταγμα ορίζει να την ρωτούν για όλα. Ότι όλα υπόκεινται στη βάσανο του διαλόγου και στον έλεγχο της αντιπολίτευσης. Ότι οφείλουν συνεπώς και ο ίδιος και όλοι τους να ρωτούν τον Τσίπρα για όσα αφορούν τη χώρα και τη ζωή του κάθε πολίτη. Δέκα φορές περισσότερο από πριν μάλιστα τώρα, που ο Τσίπρας εκπροσωπεί το πρώτο σε εκλογική δύναμη κόμμα.

Εκτός πια κι αν με τις ιστορικές του γνώσεις ο Κυριάκος κατέληξε ότι στα Μνημόνια ταιριάζουν οι τσάροι, οι οποίοι, ως γνωστόν, δεν ρωτούσαν κανέναν για τίποτε. Ας τον ανακαλέσει κάποιος συνεπώς από τη φλυαρία των θερινών ανακτόρων στη σημερινή Ελλάδα, πριν μας απειλήσει και με τίποτα Σιβηρίες...


πηγή:Εφημερίδα "Αυγή"
====================================================================================
Κεραμιδόγατος
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου