Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΤΟ ΠΑΡΑΣΙΤΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΣΙΤΟΥ, Ω ΑΡΧΙΠΑΡΑΣΙΤΟ



Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη

«Αντί να χαίρονται (σ.σ.: τα κόμματα της αντιπολίτευσης) με τη χαρά της ελληνικής οικονομίας και της ελληνικής κοινωνίας (σ.σ.: για την έξοδο στις αγορές) λυπούνται γιατί ζουν πολιτικά ως παράσιτα του Μνημονίου», δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά από τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό.

Μίλησε για παρασιτισμό ο κατάλληλος άνθρωπος, ο πολιτικός που εδώ και δύο χρόνια ζει ως παράσιτο του Σαμαρά, από τον οποίο ρουφάει τους χυμούς που τον κρατούν στη ζωή. Πήγε να κολλήσει σαν τσιμπούρι και στη φαντασιακή Κεντροαριστερά των 58, στο τέλος όμως έμεινε με τα γλίσχρα υγρά της ΕΛΙΑΣ, οπότε, παλιά του τέχνη κόσκινο, επέστρεψε στον μέλανα ζωμό της σαμαρικής Ακροδεξιάς.

Παράσιτο - ξεπαράσιτο, ο Βενιζέλος συμμετέχει ενεργά στις πολιτικές αποφάσεις, έχει μάλιστα την τάση να αποκαλύπτει κάποιες εξ αυτών, πριν δημοσιοποιηθούν επισήμως. Χθες, επί παραδείγματι, έβγαλε είδηση μεγάλη, αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιδιώξει κανένα κούρεμα, καμία ρύθμιση του δημόσιου χρέους, που έχει φτάσει αισίως στο 175%. Μας είχε προϊδεάσει ο κ. αντιπρόεδρος, όταν δήλωνε ότι δεν θα έρθουμε σε σύγκρουση με τους Ευρωπαίους πολίτες για το χρέος, χθες όμως δεν άφησε καμία αμφιβολία.

Τι πρόκειται να γίνει τώρα με την ελάφρυνση του χρέους, ρωτήθηκε ο Βενιζέλος και απάντησε ως εξής: «Ποια διευθέτηση; Αποδεικνύεται ότι το χρέος για τις αγορές είναι απολύτως βιώσιμο. Όλα αυτά που φαντασιώνονται ορισμένοι ότι θα κάνουν -όταν έρθει η ώρα τους- τα έχουμε ήδη κάνει και αυτό αποδεικνύεται τώρα περίτρανα: Και κούρεμα έχει γίνει και αναδιάρθρωση έχει γίνει και τα επιτόκια είναι χαμηλά και οι λήξεις είναι τακτοποιημένες με εξαιρετικό τρόπο και περίοδος χάριτος υπάρχει, τα πάντα».

Τέρμα λοιπόν η συζήτηση για το χρέος. Τώρα θα σκύψουμε το κεφάλι και θα αποπληρώσουμε τα 300 τόσα δισ. που χρωστάμε μέχρι το τελευταίο ευρώ. Θα τα πληρώσουμε και εμείς και τα παιδιά μας κι αυτό δεν αλλάζει με τίποτα, δεν μπορούν να το αλλάξουν ούτε οι μελλοντικές κυβερνήσεις, «όλα αυτά που φαντασιώνονται ορισμένοι ότι θα κάνουν -όταν έρθει η ώρα τους- τα έχουμε ήδη κάνει», ξεκαθάρισε ο Ευάγγελος. Δεν υπάρχει διέξοδος, δεν υπάρχει λαϊκή βούληση, το μέλλον μας έχει σφραγιστεί από τον Σαμαρά και το παράσιτό του.

Οι δηλώσεις του Βενιζέλου έγιναν μετά από τη συνάντηση με τον Σαμαρά, μπορούμε άρα να εικάσουμε ότι ο πρωθυπουργός συμφωνεί με τις διαπιστώσεις του αντιπροέδρου του. Την θεωρεί κι ο Σαμαράς τελειωμένη την υπόθεση του χρέους κι ας έγραφαν μέχρι προχθές οι εφημερίδες ότι θα διαπραγματευτεί ρύθμιση που θα βγάλει οριστικά την οικονομία από την κρίση. Δεν υπάρχει καμία διαπραγμάτευση. Η Μέρκελ και ο Σόιμπλε έκαναν δώρο στον Σαμαρά την γιαλαντζί έξοδο στις αγορές κι ο Σαμαράς τους το ανταποδίδει κλείνοντας οριστικά το θέμα του χρέους.
Ποιος είπαμε ότι είναι το παράσιτο;

Πηγή:Εφημερίδα "Αυγή"-11/4/2014
====================================================================================
Κεραμιδόγατος
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου