Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

ΟΙ ΛΑΓΟΙ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΗ ΧΥΤΡΑ;


του Θανάση Καρτερού

Ποιον στηρίζει, υποστηρίζει, υπολογίζει η Ν.Δ. στον Πειραιά; Ο Σαμαράς ήπιε το τσίπουρο της χαράς με τον Μιχαλολιάκο, αλλά μια σειρά από στελέχη του συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο των δύο "Μ" - Μώραλη και Μαρινάκη. Ο υπουργός Παιδείας μάλιστα πρόσφερε την αμέριστη στήριξή του με την παρουσία του σε εκδήλωση των κυρίων "Μ". Ενώ ο Σαμαράς, που έβρεξε με τσίπουρο τη δέσμευσή του, ποιεί την νήσσαν. Ή το παγώνι, αν θέλετε, που του πάει περισσότερο. Δύο δεξιά ψηφοδέλτια, και τα δύο με φιγούρα πολυκομματική, και το κόμμα σφυρίζει αδιάφορα.

Το αυτό και στην Αττική. Ο Σαμαράς κουβάλησε από το Στρασβούργο τον Κουμουτσάκο και τον έχρισε υποψήφιο. Ύστερα, όλο το κόμμα άρχισε να στηρίζει τον πρώην ΠΑΣΟΚ, και πρώην πολλά ακόμα, Σγουρό. Και ο Κουμουτσάκος τραβάει τα μαλλιά του γιατί δεν έχει έναν άνθρωπο από το κόμμα που τον στηρίζει να τον στηρίξει πραγματικά. Το ίδιο και με τον Σπηλιωτόπουλο και τον Καμίνη - ο ένας σύζυγος, ο άλλος κρυφό αμόρε. Το ίδιο και με τον Καλαφάτη και τον Μπουτάρη. Και φυσικά το ίδιο και με τον Ιωαννίδη και τον Τζιτζικώστα.

Αυτή είναι καινούργια μέθοδος κομματικής στήριξης. Από δω η γυναίκα μου κι από κει ο έρωτάς μου. Στελέχη τού κόμματος με πολύχρονη διαδρομή στη Ν.Δ. έχουν καταδικαστεί από τον Σαμαρά να παίξουν τον ρόλο του λαγού. Και έχουν εξαπατηθεί επίσης από τον Σαμαρά, γιατί προφανώς δεν εξήγησε σε κανέναν τους ότι θα είναι υποψήφιος για το θεαθήναι, ενώ στο πεδίο τού μη θεαθήναι θα υποστηρίζεται τρίτο πρόσωπο, που είναι ή αντάρτης, ή ορφανό του ΠΑΣΟΚ, ή απλώς πρόεδρος μεγάλου σωματείου και φίλος του πρωθυπουργού.

Γιατί το κάνει αυτό ο Σαμαράς; Γιατί καταλαβαίνει ότι οι εκλογές στις περιφέρειες και στους μεγάλους δήμους έχουν κρίσιμη σημασία για το μέλλον του ως πρωθυπουργού. Ας εκλεγεί ο "ευρύτερος" ο Σγουρός - δεν είναι δα και αντιμνημονιακός Γιαγκούλας. Το ίδιο και ο Καμίνης, και οι άλλοι ντροπαλοί μνημονιακοί. Ενώ αν του βγουν οι συριζαίοι και κοκκινίσει ο χάρτης, μαυρίζει το μέλλον του. Θυσιάζει λοιπόν κάποιους λαγούς για να σώσει τον αρχιλαγό - τον εαυτό του.
Το θέμα είναι οι λαγοί το ξέρουν ότι είναι λαγοί: ή θα το καταλάβουν στη χύτρα;


πηγή:Εφημερίδα "Αυγή"- 18/4/2014

====================================================================================
Κεραμιδόγατος
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου