Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

ΑΦΗΝΕΙ ΦΕΣΙ Η "ΕΛΙΑ"-(ΤΑ ΧΡΕΗ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Ν.Δ)


Κέζα Λώρη απο το "Βήμα"

Τα χρέη του ΠαΣοΚ είναι μια ενδιαφέρουσα ιστορία που θα γίνει ακόμη πιο ενδιαφέρουσα αν κλείσει το μαγαζί, αν χρεοκοπήσει αξιοποιώντας όλες τις ευνοϊκές διατάξεις για να φεσώσει το σύμπαν. Αυτή την παράμετρο δεν τη θυμηθήκαμε με την γλαφυρή επιστολή που έστειλαν στον Μάρτιν Σουλτς οι απλήρωτοι υπάλληλοι του κόμματος. Την θυμηθήκαμε από ένα εύγλωττο διαφημιστικό βίντεο του πως-τον-είπαμε Θόδωρου Σκυλακάκη, προέδρου της Δράσης («Δράση» ονομάζεται ένα μικρό φιλελεύθερο κόμμα που παρά τις ωραίες θέσεις δεν βρήκε τον Θεοδωράκη του…)

Η επισήμανση του Σκυλακάκη αδρομερώς: Η τραπεζική χρηματοδότηση ύψους 270 εκατομμυρίων ευρώ που έχουν λάβει με προνομιακούς όρους τα δυο κόμματα της συγκυβέρνησης δεν εξυπηρετείται, γεγονός που σημαίνει ότι ουσιαστικά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν χρεοκοπήσει. Η επιδότηση των κομμάτων δεν αρκεί ούτε για την πληρωμή των τόκων. Για την πληρωμή των υπαλλήλων ούτε λόγος. Θα πάρουν το πολύ 20% από τα δεδουλευμένα - αν τα πάρουν κι αυτά.

Να θυμηθούμε πώς ζούσαν τα κόμματα τα προηγούμενα χρόνια. Πέρα από τις επιχορηγήσεις που ενέκρινε η Βουλή (τα κόμματα επιδοτούσαν τον εαυτό τους), υπήρχαν και οι δωρεές μελών. Έβγαινε στο δρόμο ένας σύντροφος με κουπόνια κι αν ήταν τυχερός διασταυρωνόταν με τον Χριστοφοράκο και με διαφανείς διαδικασίες το εκατομμύριο της συνδρομής πήγαινε στο ταμείο του κόμματος. Ο εκάστοτε πρόεδρος αξιολογούσε τις ανάγκες και αγόραζε είτε κωπηλατικό μηχάνημα για το γυμναστήριο του κόμματος είτε πλήρωνε τις σουίτες για κάποιο επαγγελματικό ταξιδάκι στελεχών.  

Επισημαίνει ο Σκυλακάκης: «Οι δανείστριες τράπεζες ήταν κρατικές (ο μεγαλύτερος δανειστής ήταν η Αγροτική) και μετά την ανακεφαλαιοποίηση παραμένουν κρατικές κατά περίπου 90%. Συνεπώς η ζημιά θα καταλήξει στο φορολογούμενο, μέσω ζημίας των τραπεζών, που θα αυξήσει ισόποσα το δημόσιο χρέος». Το εγχείρημα της «ελιάς» δίνει μια αξιοπρέπεια στην πτώχευση. Η διάλυση του κόμματος θα γίνει για ιδεολογικούς και στρατηγικούς ρόλους και όχι επειδή χρωστούν σε όλη την πιάτσα. Ο Βαγγέλης Βενιζέλος δεν θα ασχοληθεί με ταπεινά θέματα, λεφτά και τα τοιαύτα.

Το ζήτημα έχει και ηθικές διαστάσεις καθώς τα κόμματα συνέχισαν να δανείζονται από τις τράπεζες, παρά το γεγονός ότι δεν μπορούσαν να εξυπηρετήσουν τα προηγούμενα δάνεια. Προσπάθησαν μάλιστα με  τροπολογία να εμποδίσουν τις τράπεζες να προχωρήσουν σε κατάσχεση της κρατικής επιχορήγησης. Δεν θα ήταν κακό επί της παρούσης, πριν κατέβουν τα ρολά στη Χαριλάου Τρικούπη, να δοθεί μια καθαρή εξήγηση: ποιος θα αποπληρώσει τα δάνεια των κομμάτων; Δεν θα ήταν κακό αυτό να αποσαφηνιστεί πριν από τις εκλογές. Θα ήταν δείγμα «πολιτικού πολιτισμού», που λέει κι ο πρόεδρος.    
====================================================================================
Κεραμιδόγατος
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π) 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου