Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΑ "ΣΠΑΕΙ" ΜΕ ΤΡΟΙΚΑ κ ΨΗΦΙΖΕΙ ΣΥΡΙΖΑ



του Κώστα Καπνίση
Πηγή:Periodista
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΑ "ΣΠΑΕΙ" ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΕΙ ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με τα καθεστωτικά ΜΜΕ της πτωχευμένης μιντιοκρατίας, αλλά και τη δεύτερη σειρά «στρατιωτών» της ΝΔ –ΠΑΣΟΚ, η οποία βγήκε μπροστά στα τηλεπαράθυρα, αντικαθιστώντας έστω και για λίγο τους μέχρι το κόκκαλο μνημονιακούς και φίλους της τρόικα, το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι η κυβέρνηση Σαμαρά είναι ένα βήμα να τα «σπάσει» με την τρόικα και να σηκώσει το λάβαρο της «αντίστασης». Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Κι αν δεν είναι έτσι πως ακριβώς είναι; Αυτά είναι τα δυο βασικά ερωτήματα των περισσότερων, όσων δηλαδή έχουν απομείνει, υποστηρικτών της τραγικής συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου.

Η αλήθεια είναι ότι αν τα πράγματα δεν ήταν τόσο σοβαρά, τότε θα ήταν σίγουρα για γέλια. Η σύνθεση άλλωστε του κυβερνητικού θιάσου είναι βέβαιο ότι το εγγυάται αυτό. Άλλωστε είναι κάτι που συζητά ο κόσμος, για όποιον έχει το ανάστημα να βγαίνει στους δρόμους και να συζητά με αυτόν. Ξαφνικά όμως εκεί που η συντριπτική πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας είχε συνηθίσει σε μια εθελόδουλη και υποταγμένη στο άρμα του Βερολίνου κυβέρνηση, βλέπει «αντιστασιακά» λάβαρα να υψώνονται. Σε μονομερείς ενέργειες, μεταδίδουν τα θλιβερά - αποκρουστικά παπαγαλάκια, ετοιμάζεται να προχωρήσει ο «αναμάρτητος» πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σχετικά με το μοίρασμα του πρωτογενούς πλεονάσματος.

Ενάμιση δισεκατομμύρια ευρώ και παραπάνω είναι το ύψος του πλεονάσματος, είχε διαβεβαιώσει πριν λίγο καιρό ο πρωθυπουργός και κάλεσε τον ελληνικό λαό να το πιστέψει. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι αν μοιραζόταν κάτι, αυτό θα ήταν το πλεόνασμα του πλεονάσματος, καθώς τα υπόλοιπα πηγαίνουν στην αποπληρωμών τόκων δανείων των «εταίρων». Έτσι λοιπόν η τρόικα υπολογίζει ότι μπορούν να μοιραστούν περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ στις «φουκαριάρες» τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, τις οποίες η κυβέρνηση Σαμαρά και η τρόικα έχουν κυριολεκτικά διαλύσει για να ικανοποιήσουν τα διεθνή αρπακτικά και τα λοιπά νεοφιλελεύθερα παράσιτα. Η κυβέρνηση Σαμαρά όμως δίνει «μάχη» για να ανεβάσει το πλεόνασμα που θα μοιραστεί. Άλλωστε διπλή εκλογική μάχη έρχεται. Κάπως πρέπει να κοροϊδέψουν και πάλι τους «ιθαγενείς» μοιράζοντας νέα «καθρεφτάκια».

Τα ίδια και χειρότερα με τις πτωχευμένες ελληνικές τράπεζες, οι οποίες χρειάζονται εκ νέου ανακεφαλαιοποίηση. Το ποσό που έχει εγγυηθεί για τα «ζόμπι» ο ελληνικός λαός είναι περίπου 50 δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά και πάλι δεν ήταν αρκετά. Έτσι λοιπόν η Τράπεζα της Ελλάδας του Γιώργου Προβόπουλου δεν πιστεύει αυτά που λένε οι δανειστές και μονομερώς ανακοινώνει ότι χρειάζονται περίπου 6 δισεκατομμύρια ευρώ με τους δανειστές και την άλλη πλευρά του Ατλαντικού να κάνουν λόγο ακόμα και για το τριπλάσιο ποσό. Κι άλλη μονομερής απόφαση δηλαδή από την κυβέρνηση Σαμαρά. Βέβαια η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου δεν τολμά να ξεστομίσει ότι οι Έλληνες τραπεζίτες είναι «μπατιράκια» και ότι οι τράπεζες ανήκουν στον ελληνικό λαό και στο ελληνικό κράτος. Οι αποτυχημένοι τραπεζίτες όμως εξακολουθούν να κρατούν τα πόστα τους στη διοίκηση των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και να ανάβουν ακόμα μεγαλύτερα πούρα στην υγεία των κορόιδων που πληρώνουν για χάρη τους.

Συμπερασματικά, η ΝΔ του ετοιμόρροπου Αντώνη Σαμαρά και του πολιτικά τελειωμένου Ευάγγελου Βενιζέλου έχουν το δικαίωμα να κάνουν συσκέψεις και να αποφασίζουν «μονομερώς» κόντρα σε αποφάσεις της τρόικα. Αν το κάνει αυτό ο κυβερνητικός θίασος, τότε η χώρα δεν κινδυνεύει με αποπομπή από την ευρωζώνη, με χρεοκοπία, με τον κίνδυνο να μείνει χωρίς μηχανήματα, τυρί, ρύζι, γάλα, Καμπά; Αν όμως γίνουν εκλογές και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στείλει την τρόικα από εκεί που ήρθε, όπως είπε και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, τότε θα πέσουν στα κεφάλια των Ελληνίδων και των Ελλήνων όλες οι συμφορές του κόσμου.

Δεν βγαίνει όμως αυτή η «λογική» του παραλόγου. Θυμίζει τις κατηγορίες κάποιων αστείων στελεχών της ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, αλλά και μερικών πολιτικών απομειναριών, οι οποίοι από τη μια κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ για αναρχία και από την άλλη για δεξιές πολιτικές. Με λίγα λόγια, το να γίνουν όσο το δυνατόν συντομότερα οι εθνικές εκλογές δεν θα είναι καλό ευεργετικό – λυτρωτικό για τη χώρα, αλλά και για το ίδιο το πολιτικό σύστημα, το οποίο έχει περιέλθει σε τέλμα. Τα χρόνια που θα μείνει μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα, θα είναι ικανός χρόνος και για το χτίσιμο ενός νέου αξιόπιστου πολιτικού συστήματος, το οποίο είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την εμβάθυνση των πολιτικών ιδεών και της Δημοκρατίας, αλλά και για να μην ξανακάνουν την εμφάνισή τους «κόμματα» όπως η Χρυσή Αυγή ή ρυάκια και καταρράκτες…
====================================================================================
Κεραμιδόγατος
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου