Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

ΓΙΑ ΝΔ κ ΠΑΣΟΚ, ΟΙ ΚΟΥΤΣΑΒΑΚΙΣΜΟΙ ΕΓΙΝΑΝ ΠΑΡΑΚΑΛΙΑ


Του Κώστα Καπνίση
Πηγή:Periodista
Μέχρι τώρα τα καθεστωτικά ΜΜΕ της πτωχευμένης μιντιοκρατίας κουβαλώντας τη «γραμμή» έκαναν λόγο για «πολιτικό μασάζ», σε μια προσπάθεια να πιέσουν τις κοινοβουλευτικές ομάδες της ΝΔ – ΠΑΣΟΚ να ψηφίσουν χωρίς πολλές αντιρρήσεις ότι επέβαλε η τρόικα. Έφταναν μάλιστα στην ύψιστη μορφή χυδαιότητας και ραγιαδισμού να μιλούν για «κίνδυνο» για την πατρίδα είτε χρεοκοπίας είτε λιμών και καταποντισμών αν δεν ψηφιζόταν κάτι από αυτά που πρόσταζαν οι εκπρόσωποι των δανειστών. 

Κάπου εδώ όμως στα τέλη του δρόμου για αυτή την κυβέρνηση, την τελευταία των μνημονιακών και τη χειρότερη όλων των εποχών που γνώρισε ποτέ ο τόπος, το «παιχνίδι» φαίνεται να αλλάζει κανόνες. Εκείνοι που απευθύνονταν ως «κουτσαβάκια» απέναντι στον ελληνικό λαό και στέκονταν ως ακίνδυνα κατοικίδια του καναπέ έναντι των βουλήσεων των εταίρων – δανειστών αλλάζουν το τροπάρι.

Τα παρακάλια, καθώς τα τηλέφωνα έχουν πάρει «φωτιά», αλλά και οι συναντήσεις δίνουν και παίρνουν, σε μια προσπάθεια να πειστούν οι βουλευτές που αντιδρούν στην κρυφή συμφωνία κυβέρνησης – τρόικα να μην καταψηφίσουν και να μη «ρίξουν» τώρα την κυβέρνηση. Οι «αντιδρώντες» βουλευτές βρήκαν το γάλα ως αφορμή, προκειμένου να δείξουν την «αντίστασή» τους, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα υπόλοιπα, συμπεριλαμβανομένης της αποκάλυψης της «Εφημερίδας των Συντακτών» για τα εργασιακά, η οποία ουσιαστικά δεν διαψεύστηκε από τη θλιβερή συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, τα βρίσκουν ως καλώς καμωμένα και συμφωνηθέντα. Είναι προφανές ότι δεν παίζεται καμιά «σωτηρία της χώρας», αλλά ένα παιχνίδι πολιτικής επιβίωσης του καθενός ξεχωριστά από τα κόμματα – απομεινάρια του θλιβερού και αποκρουστικού χθες.

Οι βουλευτές της ΝΔ – ΠΑΣΟΚ έχουν καταλάβει βέβαια ότι ο πολιτικός χρόνος για την κυβέρνηση Σαμαρά τελειώνει, ανεξαρτήτως από το αν θα είναι εκείνοι που θα ρίξουν το έκτρωμα της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου ή ο ίδιος ο λαός στη διπλή εκλογική μάχη, η οποία θα λάβει χώρα στα τέλη της Άνοιξης. Οι βουλευτές – στελέχη της ΝΔ – ΠΑΣΟΚ καταλαβαίνουν ότι η «ασυλία», την οποία απολαμβάνουν στα τηλεπαράθυρα της πτωχευμένης μιντιοκρατίας, κάποια στιγμή θα τελειώσει και τότε δύσκολα θα μπορούν να κρυφτούν ή να κοροϊδέψουν κατάμουτρα τον ελληνικό λαό. Το ακόμα πιο εξοργιστικό είναι ότι οι πλέον τηλεοπτικά προβεβλημένοι και εκείνοι που έχουν αναλάβει την μετά μανίας υπεράσπιση της τρόικα και της κυβέρνησης Σαμαρά φτάνουν στο έσχατο σημείο, δηλώνοντας σε τηλεοπτικές τους εμφανίσεις ότι οι κοινοβουλευτικές ομάδες ΝΔ – ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσουν το νέο Μνημόνιο, το οποίο έρχεται στα τέλη της εβδομάδας προς ψήφιση στη Βουλή.

Από την άλλη μεριά, οι «ηγέτες» της σημερινής ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος, γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι πολιτικές τους ημέρες στις ηγεσίες των κομμάτων τους είναι μετρημένες. Δεν θα είναι καθόλου παράξενο αν μετά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών ο ένας εκ των δύο δεν θα απολαμβάνει το προνόμιο της προεδρίας του κόμματος και της κοινοβουλευτικής του ομάδας ή και των δύο μαζί. Η κυβέρνηση Σαμαρά φαίνεται ότι έχει αποφασίσει να τραβήξει την πολική της ύπαρξη για όσο πάει. Για αυτό άλλωστε τον τελευταίο καιρό υπάρχουν σκόρπιες δηλώσεις ότι το αποτέλεσμα των διπλών εκλογών της Άνοιξης, όποιο κι αν είναι, δεν μπορεί να κρίνει το «έργο» της κυβέρνησης Σαμαρά, το οποίο πρέπει «πάση θυσία» να συνεχιστεί.

Κοντολογίς, το μέλλον της χώρας, η ίδια της η ύπαρξη στο παρόν, βρίσκεται στα χέρια του ελληνικού λαού στις επικείμενες εκλογές. Η κυβέρνηση Σαμαρά έχει πει τόσα ψέματα στη συντριπτική πλειονότητα της κοινωνίας που δεν μπορεί πλέον να κρυφτεί. Τα ψέματα όμως είναι το λιγότερο μπροστά σε όλα όσα συμβαίνουν. Ποτέ άλλοτε δεν φάνταζαν τόσο μικροί μπροστά στις περιστάσεις, αλλά και στα μάτια του λαού οι κυβερνώντες. Ποτέ άλλοτε δεν υπήρξε τόσο επικίνδυνη κυβέρνηση για τα λαϊκά και εθνικά συμφέροντα. Πλέον, ξεδιπλώνονται στην κοινωνία τα πραγματικά διλήμματα, τα οποία δεν μπορεί να αποκρύψει άλλο ένα προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα ψηφοφορίας, η οποία πάλι θα λέει εκ νέου «ΝΑΙ σε όλα».

Ο σοφός λαός συνηθίζει να λέει «Δεν φταίνε αυτοί. Τόσοι ήταν». Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, σύντομα, η χώρα θα αποκτήσει εκείνη ακριβώς την κυβέρνηση που της αρμόζει, η οποία αφού πει την αλήθεια στον λαό, θα τον καλέσει να δουλέψει μαζί της για Δημοκρατία, Υπερηφάνεια, Αξιοπρέπεια. Τελεία, παράγραφος…
====================================================================================
Κεραμιδόγατος
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π) 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου