Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

ΤΟ ΠΑΣΟΚ «ΚΛΑΙΕΙ» ΓΙΑΤΙ Η ΝΔ ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΑΦΙΣΑ…


Του Κώστα Καπνίση

Για μια …αφίσα τσακώνονται οι κυβερνητικοί εταίροι ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, καθώς το κόμμα της Λ. Συγγρού, «πιστό» στις παραδόσεις του φρόντισε να βγάλει και να μοιράσει παντού μια αφίσα παρουσιάζοντας ως άλλη μια επιτυχία τη συμφωνία ΔΕΠΑ – Gazprom για μείωση της τιμής του φυσικού αερίου για την Ελλάδα. Το κόμμα της ΝΔ με τις γνωστές του «μονταζιέρες» και τις ομάδες «αλήθειας» φρόντισε να σημάνει την …ιστορική στιγμή της κυβέρνησης Σαμαρά, την ώρα που η χώρα εξακολουθεί να προμηθεύεται φυσικό αέριο στην υψηλότερη τιμή από ολόκληρη την Ευρώπη. Το γεγονός ήταν «φυσιολογικό» να προκαλέσει την αντίδραση του ακραία νεοφιλελεύθερου ΠΑΣΟΚ, το οποίο με ανακοίνωσή του έσπευσε να τονίσει «Ας τους μαζέψει κάποιος».

Αυτό που δεν εξηγεί το ΠΑΣΟΚ, το οποίο φαίνεται να ανησυχεί μόνο για τα εκλογικά του ποσοστά και το επικοινωνιακό παιχνίδι, είναι το ποιους ακριβώς να «μαζέψει» κάποιος και κυρίως το γιατί. Όταν «σώζεται» η χώρα με τη γνωστή εθελόδουλη τακτική και υποταγή στους δανειστές της και ταυτόχρονα ισοπεδώνεται η συντριπτική πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας, ποιος είναι ο λόγος που ζητά το ΠΑΣΟΚ να «μαζέψουν» τις «μονταζιέρες» της ΝΔ; Ούτως ή άλλως ο ελληνικός λαός κατανοεί τις …προσπάθειες της κυβέρνησης Σαμαρά και θα φροντίσει να τους ανταμείψει στις εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν.

Μπαίνοντας στα σοβαρά και όχι σε μια συζήτηση για αφίσες μεταξύ ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, δύο κομμάτων – απομειναριών, θα πρέπει κάποια στιγμή το ΠΑΣΟΚ να κατανοήσει ότι δεν έχει λόγο πολιτικής ύπαρξης. Για την ακρίβεια η συνέχιση της πολιτικής του ύπαρξης προσβάλλει βάναυσα την ιστορία του πάλαι ποτέ κραταιού Κινήματος, αλλά κυρίως τον ελληνικό λαό, ο οποίος πίστεψε, σε άλλες βέβαια εποχές, στο όραμα της Αλλαγής, αλλά είδε την Αλλαγή να μετατρέπεται σε εκσυγχρονισμό και το «έγκλημα» να ολοκληρώνεται με τον μετασχηματισμό σε ένα ακραίο νεοφιλελεύθερο απόκομμα. Το ακόμα πιο αποκρουστικό ήταν η συνεργασία και η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση της ΝΔ και μάλιστα με τον Αντώνη Σαμαρά, πρώην πρόεδρο της ΠΟΛΑΝ στη θέση του πρωθυπουργού.

Είναι πραγματικά απορίας άξιο το τι είναι εκείνο που δεν κατανόησε το κόμμα της Χ. Τρικούπη. Δεν κατάλαβε ίσως το τι είναι αυτό το μόρφωμα που φέρει τον τίτλο μόνο ΝΔ; Μα και το ίδιο το ΠΑΣΟΚ ένα μόρφωμα είναι πλέον. «Όμοιος ομοίω αεί πελάζει», έλεγαν οι αρχαίοι. Για κάτι τέτοιες περιπτώσεις ειπώθηκε. Όταν δηλαδή κάποιος επιλέγει τη συναναστροφή και την κοινή κυβερνητική πορεία με την ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά τι διαφορετικό θα μπορούσε να περιμένει; Το ΠΑΣΟΚ, προσπαθεί να πείσει τον εαυτό του ότι αν επαναλάβει το ίδιο πείραμα αρκετές φορές ίσως έχει διαφορετικό αποτέλεσμα. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο είναι επικίνδυνο πλέον αυτό το μόρφωμα που ονομάζεται ΠΑΣΟΚ. Η στάση του και το «κλάμα» του για το «unfair game» της ΝΔ να βγάλει αφίσα όπου παρουσιάζει ως δική της «επιτυχία» τη μείωση της τιμής του φυσικού αερίου είναι καθαρά υποκριτική.

Το προφανές είναι ότι το σημερινό ΠΑΣΟΚ δεν ενδιαφέρεται ούτε για τον ελληνικό λαό ούτε για τη χώρα. Το μόνο που προσπαθεί, μάταια, να αποφύγει είναι ο πολιτικός του αφανισμός. Την ίδια στιγμή, συνεχίζει, χωρίς ντροπή να υποστηρίζει ότι χαίρεται για τα Μνημόνια, διότι αυτά «σώζουν» τη χώρα, προσπαθώντας να πείσει περισσότερο και από τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος όπου βρεθεί κι όπου σταθεί εκθειάζει το Μνημόνιο και την τρόικα. Ποια είναι η διαφορά δηλαδή με το ΠΑΣΟΚ; Ο ένας το πιστεύει και το θαυμάζει έχοντάς το ως «πολιτική» επιλογή και ο άλλος το χαρακτηρίζει ως μονόδρομο, εγκαλώντας μάλιστα την ΝΔ διότι δεν το υποστήριξε από την αρχή.

Κοντολογίς, το ΠΑΣΟΚ ή ότι τέλος πάντων έχει απομείνει από αυτό καλά θα κάνει να μη διαμαρτύρεται για τις αφίσες της ΝΔ. Μπροστά του υπάρχουν δύο επιλογές. Ο πολιτικός αφανισμός ή η μαζική προσχώρηση στην ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά. Στο κάτω – κάτω η ένωση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ σε ένα κόμμα θα σώσει πραγματικά τη χώρα από την ανάγκη να τυπώνει παραπάνω ψηφοδέλτια σε καιρό οικονομικής κρίσης. Τριπλό το κέρδος. Πρώτα – πρώτα οικολογικό. Δεύτερο, με δημοσιονομικό όφελος, γεγονός που θα ικανοποιήσει και τον «Forget it Yannis» και θα αυξήσει έτι περαιτέρω το πρωτογενές πλεόνασμα. Το τρίτο και καλύτερο θα είναι το όφελος για τον ελληνικό λαό γιατί την ώρα που θα βρίσκεται στο παραβάν θα έχει να πετάξει λιγότερα ψηφοδέλτια, αλλά και τα Μνημόνια στο καλάθι των αχρήστων…
Πηγή:Periodista
=============================================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου