Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

ΤΑ ΡΙΧΤΕΡ, Ο ΒΥΡΩΝ ΚΑΙ Ο ΣΟΙΜΠΛΕ-(ΓΙΑ ΤΗΝ Ν.Δ)

Τα ρίχτερ, ο Βύρων και ο Σόιμπλε

Η κυβέρνηση έκανε μια ακόμη στροφή. Εκεί που απέκλειε κατηγορηματικά νέο «πακέτο» μιλώντας μόνο για έξοδο στις αγορές, τώρα εμφανίζεται ικανοποιημένη με την πρόθεση του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών για δάνειο ύψους περίπου 20 δισ ευρώ χωρίς νέο μνημόνιο αλλά με όρους που αφορούν διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις. Πηγές του υπουργείου Οικονομικών διευκρινίζουν από χθες ότι η Αθήνα καλοβλέπει μια τέτοιου είδους οικονομική στήριξη, η οποία οφείλεται στην ανάγκη κάλυψης των χρηματοδοτικών κενών της επόμενης διετίας με δεδομένη την πίεση που ασκεί στο παρασκήνιο το ΔΝΤ θέλοντας να αποχωρήσει από τα προγράμματα της ευρωζώνης και ιδίως από το ελληνικό πρόγραμμα. Η επιστροφή του κλιμακίου της Τρόικας στην Αθήνα καθυστερεί και αυτή είναι μία ακόμη απόδειξη ότι οι πιστωτές σέβονται τις προεκλογικές ευαισθησίες της κυβέρνησης και δεν θέλουν να δημιουργήσουν πολιτικά και επικοινωνιακά προβλήματα - κάθε άλλο.

Στο Μέγαρο Μαξίμου αισιοδοξούν ότι πριν από τις ευρωεκλογές θα μπορούν να ανακοινώσουν α) το νέο δάνειο χωρίς νέο μνημόνιο β) το περίγραμμα μιας συμφωνίας για την απομείωση του χρέους γ) το τέλος της Τρόικας που θα αντικατασταθεί από άλλον ευρωπαϊκό μηχανισμό ελέγχου, επειδή το ΔΝΤ δεν θέλει να συνεχίσει και όχι επειδή η ελληνική πλευρά τη διώχνει. Στο επιτελείο του πρωθυπουργού πιστεύουν ότι κάπως έτσι θα μπορέσουν να αντιστρέψουν το κλίμα και να ανακόψουν το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ. Παρόλα αυτά, τα στοιχεία για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο για τον έλεγχο στη φορολόγηση του μεγάλου πλούτου δείχνουν ότι τα πράγματα στην οικονομία δεν πάνε τόσο καλά όσο τα εμφανίζει η κυβέρνηση.

Η ευφορία που έχει προκαλέσει στη Συγγρού η εύνοια που δείχνει στη ΝΔ η κυβέρνηση Μέρκελ μετριάζεται από το άγχος που προκαλεί η ίδρυση κόμματος από τους Βύρωνα Πολύδωρα και Χρήστο Ζώη. Συνέντευξη τύπου για την ανακοίνωση του «Πατριωτικού Συνασπισμού» θα δώσουν την Πέμπτη και είναι ήδη γνωστό ότι απευθύνονται σε αντιμνημονιακούς ψηφοφόρους της ΝΔ που δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τη φιλομερκελική στροφή του Α. Σαμαρά. Παρόλο που δεν γίνεται απολύτως κανένα σχόλιο από τη Συγγρού, η αγωνία αποτυπώνεται και στη σπουδή με την οποία έγινε γνωστή η επιστροφή στη ΝΔ από τον ΛΑΟΣ του Αστέριου Ροντούλη. 

*********************************************************************************
Ο ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΟΜΑΡΙΑ
*********************************************************************************
Ο Ροντούλης επέστρεψε στο στάβλο με τα γομάρια 
*********************************************************************************
Η δημιουργία νέου κόμματος δεξιά της ΝΔ προφανώς αποτελεί πρόβλημα για το κόμμα του Α. Σαμαρά που εκεί που αναζητούσε «μαξιλάρια» για την ενίσχυση της κυβερνητικής πλειοψηφίας αντιμετωπίζει διαρκώς νέες απώλειες.

Την ίδια ώρα υπάρχει ανησυχία για τη διαχείριση της κρίσης στην Κεφαλλονιά και τις πολιτικές παρενέργειες. Η οδηγία του πρωθυπουργού από την πρώτη στιγμή ήταν να βρίσκονται συνεχώς στο νησί υπουργοί (σήμερα θα μεταβεί η Ο. Κεφαλογιάννη) αλλά οι αποδοκιμασίες που δέχθηκε χθες ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας ήταν μια ένδειξη ότι δεν αρκεί μόνο το «πήγαινε-έλα». Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για προβλήματα σε σχέση με τους χώρους υγιεινής, για ταλαιπωρία και καθυστερήσεις, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ασκεί πίεση ζητώντας αποτελεσματικότερη κρατική παρέμβαση. Μάλιστα, τα τοπικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι ο Αλ. Τσίπρας θα επισκεφθεί τις επόμενες μέρες την Κεφαλλονιά.

=============================================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου