Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Όταν οι άλλοι κάνουν παρέλαση σαν γατιά έξω από την πόρτα του γαλατά (ΔΝΤ),εμείς βγαίνουμε στα κεραμίδια.

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Ο ΚΟΥΒΕΛΗΣ κ Ο ΜΙΝΤΙΑΚΟΣ ΕΛΑΙΩΝΑΣ


Του Κλεαρχου Τσαουσίδη


Ο κ. Κουβέλης ήταν η χαρά των δημοσιογράφων όταν παραχωρούσε συνέντευξη: έδινε πάντα είδηση. Τώρα, απλώς καταθέτει τα όνειρά του.

Εσχάτως, έδωσε συνεντεύξεις στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της Κυριακής» και στον ομογάλακτο ΣΚΑΪ και επανέλαβε τις γεμάτες πανικό δηλώσεις του διδύμου Σαμαρά - Βενιζέλου ότι η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές!

Επέμενε ακόμη αμήχανα ότι απέχει από την ονοματολογία για τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας (δηλαδή;) και ότι -εδώ οι απορίες φουντώνουν- «κανείς δεν μπορεί -και δεν πρέπει- να αποκλείσει μία κυβέρνηση ευρείας συνεννόησης, εάν το απαιτήσουν τα συμφέροντα της χώρας».
Εννοεί τη μη αυτοδυναμία κάποιου κόμματος στις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Ταυτόχρονα υπογράμμισε ότι «η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές, χρειάζεται αλλαγή πολιτικής»!

Θαρρώ πως πρόκειται για κομψή ομολογία αποτυχίας της αυτόνομης, εκτός μιντιακού «ελαιώνα» πορείας που επέλεξε, εγκαταλείποντας πρώτα τη μνημονιακή κυβέρνηση και αρνούμενος στη συνέχεια τη συσπείρωση με όλα τα λοιπά σχήματα που αυτοπροσδιορίζονται σαν Κεντροαριστερά.
Αυτό ενισχύεται από δημοσκοπικά στοιχεία, τα οποία, παρά τις κραυγές ηδονής των προπαγανδιστών της «κεντροαριστεράς», δείχνουν πώς και οι δυο συνιστώσες της ακροδεξιάς κυβέρνησης, η νυν και η πρώην, ίσως δεν εισέλθουν στην επόμενη Βουλή

Συνεργασία χωρίς συνεργάτες

Αυτό ίσως να εξηγεί την κίνηση πανικού της ΔΗΜ.ΑΡ. να αλλάξει τον τίτλο της για το ευρωψηφοδέλτιο, με ακατανόητη προσθήκη, την «Προοδευτική Συνεργασία», επειδή θα έχει τη στήριξη των Π. Μπεγλίτη και Μαριλένας Κοππά, που καλούνται να καλύψουν το κενό του Νίκου Μπίστη…

Η επίκληση όμως μιας κυβέρνησης ευρείας συνεννόησης προϋποθέτει ρεαλιστική προσέγγιση της κατάστασης και των δυνατοτήτων συμμαχιών που θα δημιουργούσαν αυτό ακριβώς το πολιτικό συνεργατικό σχήμα. Πώς, όμως, όταν παράλληλα, ο κ. Κουβέλης δηλώνει ότι η στάση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, όσο «συγκυβερνούσαν», δεν ήταν η πρέπουσα;
«Ο κ. Βενιζέλος έλεγε "εγώ θα κάνω αυτό που λέει η ΔΗΜ.ΑΡ." και λίγες μέρες αργότερα ανέκρουσε πρύμναν», καταθέτει στην ίδια συνέντευξη ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. και τα στοιχεία συνηγορούν ότι αυτό είναι αληθές.
Άρα, οι δυο παίκτες που απομένουν εν δυνάμει συμμέτοχοι σε ένα έντιμο πολιτικό παίγνιο αυτής της διάστασης είναι η Ν.Δ. και ο ΣΥΡΙΖΑ. Με μια του φράση, όμως, ακυρώνει και αυτές, όταν αναφέρεται στις αυτοδιοικητικές εκλογές και σημειώνει ότι απαιτείται «η δημιουργία ενός ισχυρού προοδευτικού πόλου που θα λειτουργήσει ως πυλώνας υπευθυνότητας, απέναντι στις συντηρητικές πολιτικές της δικομματικής και στον αριστερό λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ»!

Το φαντασιακό, ούτε ως όραμα ούτε ως στόχος, δεν είναι δυνατό να λειτουργήσει στο άμεσο μέλλον θετικά για τη ΔΗΜ.ΑΡ. Δεν λειτούργησε ούτε για το ΠΑΣΟΚ που βάφτισε διεύρυνση τη διαφημισμένη σύμπραξή του με την παρέα των «58», αλλά εγκαίρως επανήλθε στα σύγκαλά του.


Το ουκρανικό θαύμα

Ο κ. Κουβέλης ψάχνει οπουδήποτε την επιβεβαίωση. Και όταν δεν τη βρίσκει εντός, την κυνηγά εκτός ελληνικών συνόρων. Τελευταίο αντικείμενο μιας βαθυστόχαστης ανάλυσης του κόμματός του είναι η ανακοίνωση με την οποία καταγράφει ως θετική εξέλιξη τα όσα έγιναν από τη γερμανοκρατούμενη Ε.Ε. στην Ουκρανία.
Η δήλωση ήταν σαφής: «Η συντονισμένη παρέμβαση των υπουργών Εξωτερικών της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Πολωνίας αποδεικνύει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση διαθέτει τις δυνατότητες και τα μέσα να διαδραματίζει αποφασιστικό μεσολαβητικό, ειρηνευτικό και σταθεροποιητικό ρόλο στο διεθνές σύστημα, πολύ περισσότερο όταν εκφράζεται ενιαία».
Δηλαδή πόσο θετικό είναι να συμμετέχουν στη νέα κυβέρνηση του Κιέβου πατενταρισμένοι νεοναζιστές με ένα χρυσαυγίτικου τύπου φερετζέ; Η πατάτα μάλλον χρεώνεται στη νεόκοπη ηγετική ομάδα της ΔΗΜ.ΑΡ., που έδωσε με αυτήν την ανακοίνωση τα διαπιστευτήρια της στο Βερολίνο. Φοβούμαι όμως ότι ουδείς το εκτίμησε εκεί.
Θεωρώ περιττό να θυμίσω ότι ο χασάπης Γιανουκόβιτς με εκλογές είχε γίνει πρόεδρος, όπως παλιότερα και ο Μιλόσεβιτς στη Γιουγκοσλαβία και ότι η «λαοπρόβλητη» Τιμόσενκο για κατάχρηση είχε φυλακιστεί. Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα, όπως και τα προεόρτια στη Βενεζουέλα και όπου αλλού η Pax Americana και το 4ο Ράιχ στρέφουν την προσοχή τους.
Τόσος ξεπεσμός πια;
Πηγή:Εφημερίδα "Αυγή"-27/2/2014

=============================================================================
Κεραμιδόγατος 
ο μαντουμανταδόρος-(Β.Π)  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου